ממודריץ' ועד האזר: נבחרת הטורניר
הם לא בהכרח ניפקו את המספרים הכי מרשימים אבל הם לבטח סיפרו את הסיפור הכי טוב. מי הם ה-11 של הטורניר שנערך ברוסיה (והמחליפים שלהם)
בניגוד למונדיאל 2014 - בו היה שחקן אחד שבלט מעל כולם בהשפעה שלו וביכולות שלו להשפיע על משחקים, חאמס רודריגס - במונדיאל 2018 קשה יותר לבחור את "שחקן הטורניר". אדן האזר, עם המספרים שניפק וההופעות שלו נגד ברזיל ואפילו בהפסד לצרפת, בהחלט מתקרב לשם - אבל גם הוא, ככל הנראה, לא יזכה בשחקן הטורניר. עם זאת, ברוסיה 2018 בהחלט היו כמה שחקנים שניפקו מספרים נאים, עשו היסטוריה וסיפור "סיפור מעניין" שהם יקחו אותו לאורך כל הקריירה.
אז, הנה נבחרת הטורניר - לפי הופעות, הישגים, מדדים סובייקטיבים לחלוטין וכמה מדדים אובייקטיבים.
שוער: ג'ורדן פיקפורד, אנגליה
על פניו, גיז'רמו אוצ'ואה צריך להיות שוער הטורניר כי ב-4 המשחקים שלו רשם 6.3 הצלות במשחק - לפחות 2.3 הצלות למשחק יותר מכל שוער אחר - אבל ג'ורדן פיקפורד (לא בטופ 20 מבחינת מספר הצלות למשחק) הרשים במיוחד בשלב הנוק-אאוט עם הצלות מצבי הבקעה טובים של קולומביה, שבדיה, קרואטיה ואפילו במשחק על המקום השלישי מול בלגיה. עם זאת, הוא יזכר בעיקר בזכות העובדה שהוא השוער האנגלי הראשון שמנצח בדו-קרב פנדלים בהיסטוריה של המונדיאל. פיקפורד גם הגיע למקום שני במונדיאל עם מספר מסירות ארוכות מדויקות (אחרי קספר שמייכל). אף שוער לא שיחק יותר דקות ממנו.
מגן ימני: בנג'מין פאבר, צרפת
בין שתי הקבוצות שהגיעו לגמר לא היה שחקן שעצר יותר מסירות עומק מסוכנות מאשר פאבר לפי מדד ה-packing של Impect. מגנה של שטוטגארט אולי לא היה המגן הימני הכי מרשים בהיסטוריה של המונדיאל, אבל נהפך לשחקן משמעותי בחוליית ההגנה הטובה במונדיאל. שערו נגד ארגנטינה - מלבד היותו חשוב מאוד (השווה ל-2-2) - היה אחד מהיפים שנכבשו בהיסטוריה של הטורניר. ככל הנראה הרוויח לעצמו בטורניר הזה מעבר לבאיירן מינכן.
מגן שמאלי: לוקאס הרננדז, צרפת
המגן השמאלי של נבחרת צרפת הראה יכולות הגנתיות והתקפיות מרשימות לאורך הטורניר. בישל שער, סגר את שחקני היריבה בצורה יעילה ולא פעם ריווח את המשחק היטב עבור הצרפתים - ששיחקו את רוב הטורניר ללא קשר התקפי מצד שמאל. אחד משלושה מגנים שמאליים בלבד ששיחקו יותר מ-4 משחקים בטורניר.
בלם: דייגו גודין, אורגוואי
מדד ה-xG, שמודד את איכות ההזדמנויות ההבקעה, מראה שאורגוואי העניקה ליריבות שלהן הזדמנויות ש"שוות" רק 3 שערים. הכי טוב במונדיאל. זה הרבה תודות לצמד הבלמים דייגו גודין וחוסה מריה חימנס. גודין, ששיחק הכי הרבה פעמים כקפטן אורגוואי במונדיאל, הוא ללא ספק המנהיג של נבחרת הסלסטה והוא הוכיח זאת בתצוגות מרשימות בשלב הבתים, בשמינית הגמר ואפילו בהפסד לצרפת ברבע הגמר.
בלם: הארי מגווייר, אנגליה
הארי מגווייר הוא הבלם עם הציון הגבוה ביותר של אתר הסטטיסטיקות WhoScored.com אבל זה לא הכל ולא זה מה שהותיר רושם כל כך גדול - תרתי משמע. עם 1.94 מטר ויכולת מסירה טובה, מגווייר היה משמעותי ביותר בהנעת הכדור היעילה של האנגלים והפך ל-Game Changer של ממש במצבים הנייחים הרבים שהאנגלים כבשו (הכי הרבה במונדיאל עם שיעור הגבוה ביותר של שערים ממצבים נייחים). מגווייר, במובנים רבים, עשוי להיות "התבנית" של הבלם המודרני. גבוה, טכני, בעל יכולת מסירה ונוכחות ברחבה שמשפיעה באופן מהותי על המשחק. כבר מדברים עליו כרכש הגדול הבא של מנצ'סטר יונייטד - בעלות של יותר מ-50 מיליון ליש"ט.
קשר הגנתי: אנגולו קאנטה, צרפת
אף שחקן במונדיאל לא חטף יותר כדורים וירד ליותר תאקלים מאנגולו קאנטה (48). הוא חטף 3.2 כדורים למשחק (מקום 7 בכללי ו-3 מבין הקשרים ההגנתיים) וכיסה 62.68 ק"מ - רק לוקה מודריץ' ואיבן ראקיטיץ' כיסו יותר ק"מ ממנו במונדיאל הזה, והם שיחקו 90 דקות יותר ממנו בגלל השתתפותם ב-3 הערכות. "יש לו 15 ריאות" אמר עליו שותפו לקישור, פול פוגבה. קאנטה יכול לסיים בגמר היום רצף מדהים שמתחיל עם הזכייה באליפות הכי מפתיעה בכל הזמנים באנגליה של לסטר סיטי, זכייה באליפות עם צ'לסי שנה אחרי וזכייה במונדיאל עם צרפת.
קשר: לוקה מודריץ', קרואטיה
יש מעט שחקנים שהוכיחו מנהיגות כמוהו במונדיאל הזה וייתכן מאד שגם אם יפסיד בגמר ייבחר לשחקן הטורניר. מלבד הקילומטרים שרץ (הכי הרבה במונדיאל), מודריץ' מסר 2.7 מסירות מפתח למשחק (מקום 10 במונדיאל - מקום 1 מבין כל השחקנים ששיחקו לפחות 4 משחקים), בישל שער אחד וכבש שניים. הוא מנהיג ויוצר ומבין כל הקשרים שיחק הכי הרבה דקות (604 דקות). זכה שלוש פעמים ב"איש המשחק" במונדיאל - יותר מכל שחקן אחר בטורניר. אבל המספרים לא מספרים את הסיפור שלו - שהגיע למונדיאל הזה עם עונש מאסר שמרחף מעל ראשו בשל עדות שקר ושנאה יוקרת כלפיו מחלק מהאוהדים הקרואטים - והוכיח בכל משחק רוח לחימה יצירתיות, אומץ וסיבולת מרשימים.
קשר: קוטיניו, ברזיל
אין הרבה ברזילאים ב-11 של הטורניר מאחר שהדחה ברבע הגמר היא מאכזבת עבור הנבחרת של צ'יצ'ה. עם זאת, השחקן שבטוח לא איכזב לאורך הטורניר היה קוטיניו - אחד מהיחידים בטורניר עם שני שערים ושני בישולים. סקרים בברזיל קבעו שהוא השחקן שצריך להיות הראשון ב-11 במונדיאל 2022. בלי המסירות המכריעות שלו והפעולות המכריעות שלו ייתכן שהסיפור הגדול ביותר שברזיל היתה מספרת במונדיאל הזה היה ההתנהגות הילדותית של ניימאר.
שחקן כנף שמאל: אדן האזר, בלגיה
השחקן בעל הציון הגבוה ביותר במונדיאל לפי WhoScored היה הכוח היצירתי המשמעותי ביותר בנבחרת בלגיה שסיימה במקום השלישי. הוא כבש שלושה שערים, בישל שניים נוספים והשלים הכי הרבה כדרורים מוצלחים למשחק במונדיאל (6.6). כמו כן, רק ניימאר ספג יותר עבירות ממנו למשחק (5) והוביל את ההתקפה הטובה במונדיאל (16 שערים). למרות שנחשב כבר לאחד מהשחקנים הטובים בעולם, האזר "שדרג" את מעמדו בטורניר הזה ל"גאלקטיקו" - שחקן שריאל מדריד מעוניינת בו ברמה כזו או אחרת.
שחקן כנף ימין: קיליאן מבאפה, צרפת
רק בן עשרה אחד עשה מונדיאל יותר מוצלח מקיליאן מבאפה - פלה. זה כבר אומר הרבה על ההופעה של הכוכב בן ה-19 של נבחרת צרפת. מבאפה כבש שלושה שערים (רק פלה כבש יותר כבן עשרה במונדיאל - 6) והוא יהיה הבן-עשרה הראשון שפותח בגמר מונדיאל מאז הברזילאי האגדי. הכדרורים שלו, הנגיעות הקטנות והגאוניות והבגרות במשחק - בגיל כל כך צעיר - הופכים אותו לאחד מהשחקנים בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר להיכנס לנעליים של כריסטיאנו רונלדו וליאו מסי, כשאלו יפרשו בעוד כמה שנים.
חלוץ: אנטואן גריזמן, צרפת
השחקן עם הכי הרבה שערים/בישולים בשלב הנוק-אאוט - כבר בישל שניים וכבש שלושה, כשהרוב בשלב הנוק-אאוט. הוא אמנם לא "השתלט" על אף משחק אבל מבחינת יעילות פעולות ויצירת מצבים ביחס לזמן על הכדור, הוא היה אחד מהטובים ביותר במונדיאל הזה - והיה מעורב בכמעט כל שער משמעותי של צרפת בטורניר. בטורניר הזה הוא עקף מבחינת בישולים ושערים בנוק-אאוטים של טורנירים גדולים את גדולי שחקני הנבחרת הצרפתית בכל הזמנים: זינאדין זידאן ומישל פלאטיני.
ספסל: שוער: דניאל סובשיץ' (קרואטיה, כמה הצלות הירואיות בשלב הנוק-אאוט, כולל בדו קרב הפנדלים); מגן ימני: קיריין טריפייר (אנגליה, יצר הכי הרבה מצבי הבקעה במונדיאל); מגן שמאלי: לודוויג אוגוסטינסון (שבדיה, עשה כל מה שמגן שמאלי צריך לעשות ומעבר); בלם: רפאל וראן (סלע בהגנה הצרפתית ואף כבש שער חשוב ברבע הגמר); אנדראס גרנקוויסט (שבדיה, כבש, הנהיג, הגן, הספיק לרבע גמר); קשר הגנתי: קאסמירו (ברזיל, בלעדיו, התפרקה מול בלגיה), קשר: קווין דה ברוינה (בלגיה, הקשר שיצר הכי הרבה הזדמנויות הבקעה למשחק); פול פוגבה (צרפת, פר 90 דקות הוא הקשר שקידם את הכדור לכיוון השער בכדרורים ומסירות בצורה היעילה ביותר); קשר: איבן ראקיטיץ' (קרואטיה, השלים את לוקה מודריץ' בצורה מושלמת - כבש שני פנדלים מכריעים בדו קרב, השתלט על משחקים כשהיה צריך); חלוץ: רומלו לוקאקו (בלגיה, אמנם לא כבש מהמשחק השני אבל היה מעורב בשערים החשובים ביותר של נבחרתו במונדיאל). חלוץ: הארי קיין (אנגליה, מלך השערים של המונדיאל, בכל זאת).