$
אירועי ספורט

פרשנות

נבחרת אנגליה מנהלת ציפיות

11 הערות על הניצחון הלא מרשים של אנגליה על טוניסיה. ניצחון מושלם מבחינת צרכי ניהול הציפיות של האנגלים

אוריאל דסקל 08:3419.06.18

1. ה-11 האנגלים שהתחילו את המשחק רשמו 248 הופעות אנגליה. המספר הנמוך ביותר של הופעות בין שחקני הרכב נבחרת אנגליה בטורניר מאז יוני 1962 (246). כמו כן, ה-11 שפתחו אף פעם לא שיחקו יחדיו במשחק הנבחרת. זו הפעם התשיעית ברציפות שאנגליה פותחת טורניר עם הרכב שחקנים שבעצם לא מכירים זה את זה (מה שעשוי להסביר מאזן נורא ואיום במשחקים ראשונים). הפעם עם שחקן שליורו 2016 הגיע כאוהד עם חבריו האוהדים האחרים ובילה את ימיו בצרפת בשתייה וצחוקים (הארי מגווייר).

 

2. עם זאת, האנגלים הגיעו למונדיאל עם ציפיות לא גבוהות. הרכב צעיר ולא מנוסה, מאמן צעיר ולא מנוסה והעבר המשובץ בכישלונות מפוארים של שחקני על. אולי בגלל זה גם הצליחו להתחבב על העיתונות האנגלית, שבאופן מפתיע למדי, שומרת על פרופורציות. אבל זה לא רק עניין הציפיות. התאחדות הכדורגל האנגלית היתה מאוד אקטיבית בלפתוח את הקבוצה לתקשורת. הם ניהלו ימי תקשורת פתוחים סטייל NFL (המאמן גארת' סאות'גייט הלך לסופרבול כדי לעשות השתלמות בניהול תקשורת), נתנו לעיתונאים לשחק בחצים עם הכדורגלנים, לבלות איתם אחרי פעילויות משותפות ולראות שבסך הכל מדובר בבני אדם ולא ב"נכסים" שצריך לשמר במגדל שן.

 

שחקני אנגליה חוגגים שחקני אנגליה חוגגים צילום: אי פי איי

 

3. אולי בגלל זה ההתחלה היתה מבטיחה, מעניינת, מהירה ואנרגטית. אנגליה נראתה צעירה וטרייה, ואז כמה טעויות בהגנה שהובילו ללחץ טוניסאי קצר טווח, טעות של קייל ווקר (פנדל 'רך' אבל פנדל - מה לעשות) וספיגה שקבעה את תוצאת המשחק.

 

4. אנגליה בעטה 6 בעיטות למסגרת במחצית הראשונה. יותר מכל קבוצה אחרת במונדיאל. לפי מדד xG היו אמורים לכבוש 2.4 שערים, בעוד טוניסיה רק 0.1. חוסר מזל? אולי. ואולי זה מראה משהו על חוסר יכולת לעמוד בלחץ מול השער ולפשל בהגנה ברגעים מסויימים. במחצית הראשונה הסטטיסטיקה היתה: אנגליה כבשה פעמיים מ-16 הבעיטות האחרונות שלה במונדיאלים האחרונים. היא ספגה 8 מ-11 הבעיטות למסגרת ב-2 מונדיאלים האחרונים.

 

5. המחצית השנייה לא התחילה טוב עבור אנגליה והיתה המשך ישיר למחצית הראשונה גרועה של ראחים סטרלינג. לפי מדדי Twelve Football, שמודדים תרומה להתקפה לפי איכות פעולות באזורים במגרש, השחקן הכי גרוע על המגרש היה ראחים סטרלינג. רק שחקן אחד תרם פחות ממנו להתקפה של אנגליה: ג'ורדן פיקפורד. כל הטוניסאים תרמו יותר ממנו בהתקפה מלבד שחקן טוניסאי אחד.

 

משחק המונדיאל של אנגליה מול טוניסה, אמש משחק המונדיאל של אנגליה מול טוניסה, אמש צילום: אי פי איי

 

6. אבל זה לא היה רק סטרלינג - שמצטיין במנצ'סטר סיטי בעיקר בזכות דויד סילבה וקווין דה ברוינה שמתפעלים אותו היטב - שחקנים שאין באנגליה. בכלל, הנעת הכדור האנגלית היתה מאוד צפויה. רוב ההתקפות הגיעו מהאגפים - בעיקר מאגף שמאל. ועד הדקה ה-80 כמעט ולא היו לאנגליה נגיעות בכדור במרחק 18-20 מטרים ממרכז השער (האזור האדום המסוכן). בעצם, כמעט 550 מתוך 703 נגיעות בכדור של אנגליה היו במרחק 25 מטר או יותר באחד האגפים או במרחק 30+ מטרים מהשער. כשמשחקים מול מערכים צפופים צריך להניע את הכדור ממש מהר כדי להזיז את שחקני ההגנה ולייצר חורים בהגנה - אנגליה לא עשתה את זה בעיקר בגלל שדלה אלי וג'סי לינגארד הם קשרים התקפיים שרצים לתוך הרחבה ופחות יודעים להניע כדור.

 

7. למזלה של אנגליה יש לה את קיריין טריפייר שיודע להרים כדורים טובים מקרנות ובעיטות חופשיות. הוא יצר 6 הזדמנויות הבקעה ככה. הוא הרים את הקרן שהובילה לשער הניצחון. הארי מגווייר - אותו אוהד מיורו 2016 - בישל את שער הניצחון להארי קיין בנגיחה.

 

8. הארי קיין נבחר לקפטן הנבחרת על ידי גארת' סאות'גייט בגלל האישיות שלו. קיין נכשל פעם אחר פעם כילד. הועף מארסנל, לא התקבל לקבוצות קטנות, עבד קשה והגיע לטוטנהאם, שם גידלו אותו עד גיל חריג נוער ואז התחילו להשאיל אותו לקבוצות בליגות נמוכות כדי שילמד לשחק עם מבוגרים. קיין עבר בלייטון אוריינט, מילוול, לסטר ונוריץ'. הוא לא כיכב בשום מקום, אבל הרשים את כולם בגישתו החיובית. ואולם, מבחינה פיזית, קיין פשוט לא התאים לרמות הגבוהות. זאת עד שמאמן טוטנהאם לשעבר, הארי רדנאפ, הדוד של פרנק למפארד, סידר שיחה בין החלוץ לקשר האנגלי הבינלאומי. כשהיה שחקן בווסטהאם, פרנק למפארד היה מודע לנטייה שלו להשמנה ולצעד הראשון האטי שלו. לכן בילה שעות אחרי אימונים בריצות בין רחבה לרחבה במגרש האימונים ולאחר מכן באימוני ספריטנים קצרים בגינה של ביתו. הוא היה הולך לחצר האחורית, שם נעל נעלי ריצה והחל בריצות קצרות. למפארד אמר לקיין שבשביל להיות יותר מהיר מהיריב לא צריך לרוץ 100 מטרים יותר מהר ממנו, אלא להיות מהיר ממנו בארבעת הצעדים הראשונים. וקיין התחיל לעבוד באינטנסיביות על ארבעת הצעדים הראשונים. "המטרה שלי היתה להיות בעל יציאה מהמקום עוצמתית יותר", אמר קיין למגזין "פור־פור־טו". "אז פשוט עבדתי קשה מאוד על העניין הזה. לפני תחילת העונה שעברה עבדתי המון על שרירי העכוז והשרירים האחוריים הראשיים. הרבה מאוד עבודה על סקוואט ברגל אחת וזה אפשר לי להיות בכושר שאני נמצא בו היום. גם עבודה תמידית על שרירי ליבה סייעה לי להשיג יציבות וכוח כשאני יוצא מהמקום. כמו כן, עבדתי עם מדען ספורט באופן ספציפי על תנועות ידיים והמכניקה של הספרינטים כדי לצאת מהמקום מהר וחזק יותר. זה סייע לי המון כשאני רודף אחרי כדור עומק". קיין - אולי בניגוד לכוכבים אנגלים בדורות אחרים, בולט בעיקר בגלל גישה חיובית ולמידה מביקורות, טעויות וכישלונות. אולי זה הדבר הכי מעודד מבחינת אנגליה.

 

 צילום: רויטרס

 

9. אה, הוא גם כובש שערים מחונן. כבר יש לו 15 שערים ב-25 הופעות במדי אנגליה. היחיד שכבש יותר שערים ממנו ב-25 המשחקים הראשונים בנבחרת? גארי לינקר - 20. והוא כבש שני שערים כולל השער הראשון של אנגליה במונדיאל בתוספת הזמן. הראשון בהיסטוריה (!). כמו כן, זו הפעם הראשונה שאנגליה מנצחת משחק בו היא סופגת במונדיאל מאז 1990. אגב, הם כבר השוו את מספר השערים שלהם מהמונדיאל הקודם.

 

10. זה היה ניצחון ראשון של אנגליה במשחק ראשון במונדיאל מאז 2006. זה ניצחון מושלם לאנגליה. הוא הושג בקושי רב ואחריו נראה שסאות'גייט לא צריך לנהל ציפיות גדולות מדי.

 

11. הערה כללית: הסיבוב הראשון של שלב הבתים במונדיאל בדרך להסתיים ונראה שלא נראה הרבה שערים במונדיאל הזה - בטח לא כמו בצ'מפיונס ליג העונה (3.12 שערים במשחק). המערכים צפופים, שחקני הנבחרת לא מתואמים זה עם זה כמו במועדונים ובאופן כללי הרמה די מדרדרת למלחמת שוחות. כמעט 42% מהמשחקים במונדיאל הנוכחי הסתיימו ב-0-1. האחוז הגבוה ביותר של משחקים שהסתיימו בתיקו 0-1 היה במונדיאל 1990 (29%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x