שלושה עסקני פיפ"א הושעו לכל החיים
לראשונה מאז מונתה, ועדת האתיקה החדשה של פיפ"א חשפה שיניים והשעתה שלושה בכירים לכל החיים בשל מעורבותם בפרשת השחיתות ,פיפ"א גייט"
- עסקני פיפ"א המושחתים קיבלו את התשלומים שלהם כ"מכוניות"
- מקרה מוות שני של עדים במשפט השחיתות של פיפ"א
- פיפ"א תמנע מקבוצות לצבור נקודות במשחקי ידידות חסרי חשיבות
שלושת הבכירים הם ריצ'ארד לאי לשעבר נשיא התאחדות הכדורגל של גואם וחבר לשעבר בוועדת ביקורת הפנים של פיפ"א, חוליו רוקה לשעבר נשיא התאחדות הכדורגל של ניקרגואה וקצין פיתוח לשעבר בפיפ"א ורפאל אסקוויבל, לשעבר נשיא התאחדות הכדורגל של ונצואלה.
שלושתם מעורבים בשערוריית השחיתות "פיפ"א גייט", והודו באשמה בארה"ב לאישומים הנעים מהונאה ועד סחיטה והלבנת הון.
לאי נשאר חבר פעיל בקונפדרציית הכדורגל של אסיה עד שהודה באשמה בשני סעיפי הונאה וחשף כי קיבל קרוב למיליון דולר בשוחד. זו הייתה הפעם הראשונה שהחקירה התפשטה לאסיה, אף שגואם נחשבת לטריטוריה אמריקאית.
מעבר להיותו חבר בוועדה של פיפ"א שאמורה הייתה להבטיח מנהל תקין, לאי היה גם ראש חטיבת השיווק של הקונפדרציה של אסיה וחבר בוועד הפועל.
רוקה הודה באפריל באשמת סחיטה והונאה. הרשויות טוענות כי קיבל שוחד של מעל 150 אלף דולר הקשור למכירת זכויות שיווק. בתקופת כהונתו כנשיא ההתאחדות של ניקרגואה בין השנים 1998-2012 הוא שימש גם כקצין פיתוח של פיפ"א, תפקיד ממנו התפטר לאחר מעצרו במאי 2015, כחלק משורת הפשיטות המפורסמת על המלון בציריך בו שכנו בכירי פיפ"א.
אסקוויבל הודה באשמת סחיטה, הונאה והלבנת הון. הוא שימש גם כסגן נשיא קונפדרציית הכדורגל של דרום אמריקה.
פיפ"א מסרה בהצהרה: "הלשכה המשפטית מצאה כי לאי, רוקה ואסקוויבל אשמים בהפרת סעיף 21 (שוחד ושחיתות) בתקנון ההתנהגות של פיפ"א. בעקבות זאת, הם מוחרמים לכל החיים מפעילויות הקשורות לכדורגל (אדמינסטרטיבי, ספורטיבי או כל דבר אחר) ברמה הלאומית והבינלאומית. בנוסף הוטלו עליהם קנסות בהתאם לכמות השוחד שהודו שקיבלו".
בעת שהודה באשמה הפליל לאי גם את אחמד אל פאחד אל סבה, נשיא איגוד הוועדים האולימפיים הלאומיים (ANOC) וראש המועצה האולימפית של אסיה.
אחמד, שניסה להיבחר מחדש למועצת פיפ"א, הכחיש בתחילה את ההאשמות, אך מאוחר יותר התפטר מכל תפקידיו הקשורים לכדורגל, כולל המועצה של פיפ"א, ועדת הרפורמות של פיפ"א והוועד הפועל של קונפדרציית הכדורגל של אסיה.