$
ספורט ופוליטיקה

משבר בקטאר: הנבחרות השכנות פורשות מטורניר המפרץ

גביע המפרץ לאומות שיתקיים בחודש הבא ונחשב לאחד הטורנירים המרכזיים באזור, נמצא בסכנה לאחר שסעודיה ושתי מדינות נוספות המחרימות את קטאר פרשו מהטורניר, שבו אמורות להשתתף 8 נבחרות

שירות כלכליסט 16:3019.11.17
גביע המפרץ לאומות (Gulf Cup) שיתקיים בחודש הבא ונחשב לאחד הטורנירים המרכזיים באזור, נמצא בסכנה לאחר שסעודיה ושתי מדינות נוספות המחרימות את קטאר פרשו מהטורניר, שבו אמורות להשתתף 8 נבחרות.

 

 

 

 

אל רומאיחי. הטורניר אמור לצאת לדרך ב-22 בדצמבר, אך קרוב לוודאי שיהפוך לקרבן הספורט המתוקשר הראשון של המשבר באזור. אל רומאיחי. הטורניר אמור לצאת לדרך ב-22 בדצמבר, אך קרוב לוודאי שיהפוך לקרבן הספורט המתוקשר הראשון של המשבר באזור. צילום: איי אף פי

 

מארגני הטורניר מסרו כי לא קיבלו שום תגובה מהסעודים, איחוד האמירויות הערביות ובחריין לתאריך היעד שנקבע לשבוע שעבר שבו היו אמורות להודיע אם ישתתפו בטורניר. "לא קיבלנו שום תגובה למכתב ששלחנו, והם פרשו מהתחרות", מסר מזכ"ל פדרציית הכדורגל של הטורניר (GCFF), ג'אסים אל רומאיחי.

 

בספטמבר החרימו שלוש המדינות – כולן ניתקו את הקשרים הדיפלומטים והמסחריים שלהן עם קטאר – את ההגרלה שהתקיימה בדוחא, ובכך התרחב המשבר הפוליטי גם לכדורגל.

 

הטורניר אמור לצאת לדרך ב-22 בדצמבר, אך קרוב לוודאי שיהפוך לקרבן הספורט המתוקשר הראשון של המשבר באזור.

 

באופן טכני, הטורניר יכול לצאת לדרך עם 5 נבחרות בלבד, אך זה יכול לקרות רק אם כווית תשתתף, אך כווית הושעתה על ידי פיפ"א על אף הבחירה לאחרונה של בכירים חדשים בהתאחדות. כווית אמורה להודיע עד ה-30 בנובמבר אם תשחק בטורניר או לא.

 

אתר ערב ניוז דיווח כי לפי מקורות בסעודיה, הסיכוי שהטורניר יצא לדרך קרוב לאפס. "גביע המפרץ לאומות קרוב לוודאי שלא יתקיים השנה. עוד לא הוסרה ההשעיה של כווית, כך שיהיו רק 5 נבחרות", מסר המקורב.

 

באופן אירוני, הטורניר המתקיים כל שנתיים, היה אמור לקרות ב-2016 בכווית, אך עבר לקטאר בשל ההשעיה של פיפ"א. עומאן, תימן ועיראק – וכן המארחת - הן הנבחרות הנוספות שאמורות להשתתף. "נתנו לכווית 15 ימים לפתור את הבעיה הזו", הוסיף אל רומאיחי.

 

ביטול הטורניר יהווה מכה ספורטיבית ודיפלומטית לקטאר, המנסה להציג עצמה כמארחת מהימנה של טורנירים גדולים, במיוחד לקראת אירוח המונדיאל ב-2022.

 

מאז הבחירה השנויה במחלוקת במדינה לאירוח המונדיאל, קטאר סופגת ביקורת קשה, הן מכיוון שהיה צריך להעביר את הטורניר לחודשי החורף בשל הטמפרטורות הגבוהות הנמדדות במדינה בקיץ והן בשל האשמות על הפרת זכויות אדם.

 

בשבוע שעבר קיבלו הרשויות בקטאר טפיחה נחוצה על השכם מצד ארגון העבודה הבינלאומי, לנוכח המאמצים שנקטה לשיפור הזכויות של מהגרי העבודה. אך החרם מצד סעודיה ומדינות נוספות באזור השתלט על הנרטיב לקראת המונדיאל.

 

הקמפיין לבחירת המארחת למונדיאל 2022, שבקטאר מתעקשים שהיה חוקי לחלוטין, ממשיך לחוג מעל למדינה – הרשויות בשוויץ ממשיכות לחקור את התהליך (ביחד עם הבחירה במארחת מונדיאל 2018) ונחשפות האשמות נוספות במסגרת המשפטים המתקיים בניו יורק נגד בכירים בפיפ"א, שמפנים את הזרקור בחזרה לקטאר, אך מכל הסיבות הלא נכונות.

 

הדבר האחרון שחסר למדינה, במיוחד לנוכח הלחץ שמפגינים גם ככה הספונסרים, הוא שגביע המפרץ לאומות יבוטל, במיוחד לנוכח מונדיאל 2022 שהוגדר על ידי המארגנים כמונדיאל עבור המזה"ת כולו.

 

שערורייה פוליטית בליגות הנמוכות בגרמניה

 

בינתיים בגרמניה, נבחרת סין מתחת לגיל 20 ירדה מהמגרש במשחק הראשון שלה בגרמניה לאחר שאוהדי קבוצת TSV Schott Mainz הניפו דגל של טיבט. משחק הידידות נדחה ב-25 דקות עד שהאוהדים הסכימו לאפסן את הדגל. רק אז חזרו הסינים למגרש.

 

הנבחרת הסינית הצעירה נכללה העונה בצעד שנוי במחלוקת בליגה הרביעית בגרמניה, לאחר שרק 19 קבוצות העפילו אליה.

 

בניסיון למלא את השורות, צורפו הסינים כחלק מהסכם לחמש שנים בין גרמניה וסין הנועד לשפר את כדורגל הנוער הסיני.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x