סקר: יותר משליש מאוהדי הכדורגל באנגליה צופים במשחקים באתרים לא חוקיים
מהסקר, שבו השתתפו אלף אנשים, עולה כי צעירים מודים יותר בקלות בכך שהם צופים במשחקים דרך ספקים לא מורשים. קרוב לרבע מהאוהדים שהשתתפו בסקר צופים באופן קבוע במשחקים דרך האינטרנט באמצעות טכנולוגיה מיוחדת כמו מחשבים ייעודים לצפייה בקודי
- מהפכת הסטרימינג של הפרמיירליג מתחילה בארה"ב
- ירידה של 14% ברייטינג הטלוויזיוני של הפרמיירליג
- רוצים להרוויח מכדורגל? תנו אותו בחינם
מהסקר, שבו השתתפו אלף אנשים, עולה כי צעירים מודים יותר בקלות שהם צופים במשחקים דרך ספקים לא מורשים. יתרה מכך, קרוב לרבע מהאוהדים שהשתתפו בסקר צופים באופן קבוע במשחקים דרך האינטרנט באמצעות טכנולוגיה מיוחדת כמו מחשבים ייעודים לצפייה בקודי.
סקיי ו-BT ספורט מחזיקים בזכויות השידור החי של משחקי הפרמיירליג, כך ששידורי סטרימינג לא רשמיים מוגדרים לא חוקיים. לפי הפרמיירליג, החוק מצמצם פערים מהאתרים הפיראטיים, והם מתכוונים להמשיך להגן על זכויות היוצרים.
קרוב למחצית מהאוהדים אמרו שצפו בסטרימינג במשחק באמצעות ספק לא מורשה. מעט יותר משליש עושים זאת לפחות פעם בחודש ו-1 מכל חמישה לפחות פעם בשבוע.
הסיבות העיקריות לצפייה באמצעים לא חוקיים כוללות חבר או בן משפחה שעושה זאת והנסקרים צופים מהצד, איכות הסטרימינג ומכיוון שחבילות הספורט בטלוויזיה לא נחשבים כמעניקות שווי טוב לכסף.
קצת פחות משליש מהאוהדים כלל לא יודעים אם זה לא חוקי לצפות בסטרימינג במשחקי הפרמיירליג דרך ספקים לא מורשים, בעוד ששליש נוספים מאמינים שזה תמיד לא חוקי.
באפריל פסיקה של בית המשפט הגבוה של האיחוד האירופי הציבה את השידורים הפיראטיים באותו מעמד חוקי כמו הורדות המפרות זכויות יוצרים, כלומר - לא חוקי לצפות בסטרימינג.
"אנשים צריכים להיות מודעים לכך שכבר לא מדובר בתחום אפור, למעשה זה מאוד שחור ולבן", אמר קירן שארפ, מזכ"ל הפדרציה נגד גניבת זכויות יוצרים (Fact). "אם אתם צורכים בחינם תכנים כמו ספורט, סדרות וסרטים, שדורשים באופן רגיל מנוי או קניית כרטיס קולנוע, אז זה לא חוקי. כפי שאומר הביטוי הוותיק, אם זה נראה טוב מכדי להיות אמיתי, זה כנראה לא אמיתי".
בפרמיירליג מנסים להגן על שווי חוזי השידור שלהם, זאת לאחר שסקיי ו-BT ספורטס שילמו סכום שיא של 5.136 מיליארד ליש"ט עבור הזכויות לשדר את המשחקים לאורך שלוש עונות.
בעונה האחרונה נרשמה הירידה החדה ביותר בשיעורי הצפייה בטלוויזיה במשחקים מזה 7 שנים. בסקיי נרשמה ירידה של 14% בעוד שבערוצים של BT נרשמה ירידה של 2%.
אחת הסיבות לכך היא שקבוצות עם מאגר אוהדים מבוסס כמו ניוקאסל ואסטון וילה ירדו ליגה עונה קודם לכן. עם זאת, בסקיי טענו כי הם חשים מעודדים מהשימוש בפלטפורמות האלטרנטיביות אך החוקית: Sky Go ו- Now TV.
מוקדם יותר השנה הודיעו בפרמיירליג על המאמצים הנרחבים ביותר שלהם נגד הפיראטיות, שכללו התמקדות בספקים של הסטרימינג והציוד המאפשר זאת.
במרץ, שופט בבית המשפט הגבוה בבריטניה הוציא צו המחייב את 4 ספקיות האינטרנט הגדולות בבריטניה לחסום את הגישה לשרתים מקוונים, מהלך שמקשה על האתרים הפיראטים להחליף ערוצים כשהם נסגרים. "האוהדים צריכים לדעת שהמכשירים הללו מאפשרים שידור פיראטי של משחקי הפרמיירליג, ושל תכנים פופולארים אחרים, כלומר שהם לא חוקיים. אנשים המספקים אותם נעצרו והוטלו עליהם קנסות גבוהים", מסר דובר של הפרמיירליג. "אנחנו רואים יותר ויותר אפליקציות ואתרים שנסגרים, שכן החוק מצליח לתפוס אותם".
"הפרמיירליג תמשיך להגן על זכויות היוצרים שלה, ועל ההשקעות החוקיות שמבצעות שותפות השידור. התרומה שלהם מאפשרת למועדונים שלנו לפתח ולרכוש שחקנים, להשקיע במתקנים ולתמוך בפירמידת הכדורגל השלמה ובקהילות, דברים שפועלים לטובת האוהדים והחברה בכללותה".
תוצאות הסקר:
36% מהאוהדים אמרו שהם רואים בסטרימינג משחקים דרך ספק לא מורשה לפחות פעם בחודש, ו-22% צופים כך לפחות פעם בשבוע.
47% מהאוהדים צפו במשחק באמצעות ספק לא מורשה לפחות פעם בשנה האחרונה.
אוהדים צעירים (34-18) הם בעלי סבירות גבוהה באופן משמעותי להודות שצפו בסטרימינג במשחק כדורגל באמצעות ספק לא מורשה. 65% מהם עושים זאת לפחות פעם בחודש לעומת 33% בקרב קבוצת הגיל 54-35, ו-13% מגילאי 55 ומעלה.
12% מאוהדי הפרמיירליג חושבים שזה חוקי לצפות במשחקים בסטרימינג (גם באמצעות ספקים לא מורשים), בעוד ש-34% מאמינים שזה תמיד לא חוקי, ו-32% לא יודעים. 4% סבורים שלא מדובר בהפרת החוק, אך סקיי ו-BT יכולים להטיל קנס אם יגלו. 7% חושבים שזה לפעמים לא חוקי, ו-10% טוענים שזה חוקי לצפות אבל לא חוקי להוריד את השידור.