טוטנהאם תארח משחקי eSports באצטדיונה החדש
בטוטנהאם מקווים להרוויח עד 3 מיליון ליש"ט לאירוע באצטדיון החדש שלהם עד 2019, על ידי ארגון טורנירי משחקי מחשב
בטוטנהאם מקווים להרוויח עד 3 מיליון ליש"ט לאירוע באצטדיון החדש שלהם עד 2019, על ידי ארגון טורנירי משחקי מחשב.
- ה-NFL מסייעת לטוטנהאם לבנות את אצטדיונה החדש
- מנצ'סטר סיטי רוכשת קבוצה מאורוגוואי
- בגלל הברקזיט: עלויות בניית האצטדיון של טוטנהאם זינוק מ-400 מיליון ליש"ט ל-800 מיליון ליש"ט
מנהלת הקבוצה דונה מריה קאלן אישרה כי המועדון מעוניין לארגן מגוון רחב של אירועים שאינם קשורים לכדורגל באצטדיון החדש שלהם בשווי 800 מיליון ליש"ט, כולל טורנירי ספורט אלקטרוני (eSports) מרכזיים.
האצטדיון, המתוכנן להיפתח בשנה הבאה או עד עונת 2019-20 לכל המאוחר, יכלול מגרש ניתן להסרה שיאפשר קיום משחקי NFL והופעות מוזיקה. בקבוצה מקווים שאצטדיון וויט הארט ליין החדש יהפוך לאתר הייעודי לקיום טורנירי ספורט אלקטרוני במקביל להתפשטות הטירוף ברחבי בריטניה.
ספורט אלקטרוני הוא טורניר של משחקי מחשב שבו משתתפים שחקנים מקצועיים. האירועים הגדולים לרוב מושכים קהל של 50 אלף ויותר צופים בארה"ב, בגרמניה, בפולין וברחבי אסיה.
הכרטיסים לטורנירים הגדולים בארה"ב לרוב עולם בין 20-100 ליש"ט לאדם.
האצטדיון החדש של טוטנהאם יוכל לאכלס 60 אלף אוהדים באירועים לא ספורטיביים, מושבי האח"מ מיועדים ל-8,000 אנשים נוספים.
הספרס יכולים להרוויח עד 2.5 מיליון ליש"ט ממכירת כרטיסים בכל אירוע, כש-50 אלף כרטיסים "רגילים" יוצעו ב-30 ליש"ט והשאר יקוטלגו כמושבי אח"מ במחירים גבוהים. טוטנהאם עשויה להרוויח גם בין 500 אלף ליש"ט למיליון ליש"ט לאירוע מחוזי ספונסרשייפ הסעדה ומכירות מרצ'נדייז, וכן שיתופי פעולה מסחריים. "בחנו את החזון עבור המועדון והאצטדיון", אמרה קאלן בכנס בשבוע שעבר. "אנחנו מביאים לפה את ה-NFL. אחת הסיבות הייתה ליצור משהו משמעותי יותר מאשר רק מועדון כדורגל בטוטנהאם, וזאת כדי להתניע את מאמצי ההתחדשות של האזור. הדשא הניתן להזזה שאנחנו מתקינים פירושו שנוכל לארח יותר הופעות ואירועים אחרים. ה-NFL העלו את הסטנדרטים באצטדיון שלנו. קהל חדש יגיע לכאן. אצטדיון הכדורגל יהיה זמין לטורנירי ספורט אלקטרוני, שלרוב מושכים בין 50-60 אלף צופים במדינות כמו קוריאה וארה"ב, והם עשויים להתגלות כהזדמנות נוספת להרוויח מהמקום".
ווסטהאם ומנצ'סטר סיטי הן בין קבוצות הפרמיירליג שיש להן כבר שחקני ספורט אלקטרוני רשומים אצלן – מדובר על אנשים המייצגים את המועדונים בטורנירים רשמיים.
באופן כללי, מספר הולך וגדל של קבוצות ספורט מליגות הכדורגל כמו הולנד (אייאקס ופ.ס.וו) וגרמניה (שאלקה) ועד ל-NBA (פילדלפיה 76') רכשו קבוצות ספורט אלקטרוני, בתקווה להגיע למאות מיליוני שחקני המחשב הנלהבים בעולם ולעודד אותם לעקוב גם אחר ספורט "אמיתי".