הנפט יורד ומועדוני הליגות ברוסיה בצרות כלכליות
26 מבין 36 הקבוצות בשתי הליגות הבכירות הן בבעלות הרשויות המקומיות, וחמש נוספות הן בבעלות תאגידים ממשלתיים. מחירי הנפט הנמוכים וסנקציות פגעו ביכולות שלהם לשלם לשחקנים
הכדורגל הרוסי עומד בפני בעיות פיננסיות חמורות: 26 מבין 36 הקבוצות בשתי הליגות הבכירות הן בבעלות הרשויות המקומיות, וחמש נוספות הן בבעלות תאגידים ממשלתיים.
- רוסיה: המפקח על גזענות במונדיאל מכחיש את קיומה במדינה
- הנציג הרוסי בהנהלת פיפ"א חשוד במעורבות בפרשיית הסימום הממשלתי של ספורטאים
- השחקן שתובע את פיפ"א מחפש נקמה בשוק העברות השחקנים
שנתיים רצופות של מיתון מאז נפילות מחירי הנפט ב-2014 והסנקציות שהוטלו על המדינה בגין סיפוח חצי האי קרים, פגעו קשות בתקציבים של הרשויות. אזורים רבים מתקשים לעמוד בתשלומי הרווחה והמשכורות לנוכח הצניחה בהכנסות. קבוצות הכדורגל במימון ממשלתי היו הראשונות שנפגעו.
דינמו מוסקבה, אחת הקבוצות המצליחות ברוסיה, הורדה בשנה שעברה ליגה לאחר שהבעלים, הבנק הממשלתי VTB, עזב והותיר חובות של 13 מיליארד רובל.
ברוסטוב, היריבה של מנצ'סטר יונייטד בליגה, האירופית השחקנים לא קיבלו משכורת בחודש האחרון. המועדון בחובות של כ-300 מיליון רובל.
הממשלה מתכוונת למכור את המועדון ומקווה לחזור למו"מ עם איוואן סאבידי, חבר פרלמנט וטייקון טבק, שביטל את חוזה הספונסרשיפ שלו לאחר מחלוקת עם ההנהלה הקודמת של הקבוצה.
למרות שאין מספרים רשמיים, לא נדיר למצוא מועדונים רוסיים שמכניסים 320 מיליון רובל ומוציאים בסביבות מיליארד רובל, אם לא יותר.