$
רכישות

סין מתקשה להשלים את רכישות מועדוני הכדורגל באירופה

הדבר בא לידי ביטוי בניסיונות הרכישה של קבוצת הכדורגל הצרפתית אולימפיק ליון: הבעלים, OL גרופ, הודיעו כי קיבלו רק את התשלום הראשון של 30 מיליון יורו מתוך השקעה כוללת של 100 מיליון יורו

שירות כלכליסט 13:3603.01.17

הקושי ההולך וגובר להזרים כסף סיני לאירופה להשלמת רכישות של מועדוני כדורגל בא לידי ביטוי בניסיונות הרכישה של קבוצת הכדורגל הצרפתית אולימפיק ליון. הבעלים של הקבוצה, OL גרופ הודיעו השבוע כי קיבלו את התשלום הראשון של 30 מיליון יורו מתוך השקעה כוללת של 100 מיליון יורו מצד קרן ההשקעות הסינית IDG קפיטל פרטנרס. מנגד, הקבוצה ההולנדית דן האג הודיעה כי היא תובעת את הבעלים הסיניים עבור 2.3 מיליון יורו בשל השקעות שלא העבירה.

 

 

 

 

מרבית הכסף אמור לשמש להפחתת החובות של הקבוצה, שנצברו מבניית האצטדיון החדש שכולל 59 אלף מושבים. עלותו של האצטדיון עמדה על 450 מיליון יורו בכספים פרטיים מרבית הכסף אמור לשמש להפחתת החובות של הקבוצה, שנצברו מבניית האצטדיון החדש שכולל 59 אלף מושבים. עלותו של האצטדיון עמדה על 450 מיליון יורו בכספים פרטיים

 

העסקה על רכישת ליון הוכרזה באוגוסט, והתשלום הראשון סיפק מניות חדשות בשווי 11.66 מיליון יורו ואג"ח חדשות בשווי של 18.34 מיליון יורו. על פי החוזה, IDG אמורה לשלם 100 מיליון יורו עבור אחזקה של 20% במועדון. המחיר עומד על 3.34 יורו למניה, גבוה ב-18.5% ממחיר הסגירה בעת החתימה על ההסכם. האג"ח ימכרו בפרמיה של 60.71% ממחיר המסחר האחרון שלהן. OL גרופ אמורה לקבל את שאר 70 מיליון יורו "בתשלום אחד או יותר".

 

מרבית הכסף אמור לשמש להפחתת החובות של הקבוצה, שנצברו מבניית האצטדיון החדש שכולל 59 אלף מושבים. עלותו של האצטדיון עמדה על 450 מיליון יורו בכספים פרטיים. הכסף הסיני מתוכנן להפחית את עלויות המימון של החברה ולאפשר לה לממן מחדש את החוב הנותר. לפי תנאי החוזה, החברה הסינית מחויבת להחזיק במניות שלה למשך מינימום שנתיים.

 

IDG יקדמו את החשיפה של הקבוצה בסין, הונג קונג, מקאו וטייוואן ויזכו בשניים עד שלושה מושבים בדירקטוריון של OL גרופ. ההשקעה הסינית עשויה להתגלות כהשקעה נבונה ובתזמון מוצלח בתשתיות של ליון. הקבוצה מנסה לערער על הדומיננטיות בליגה הצרפתית של פריז סן ז'רמן, שבבעלות קטאר. הקבוצה מדורגת רביעית בהפרש קטן מפריז, כשניס ומונאקו מדורגות ראשונות בטבלה.

 

לעומת זאת, לקבוצה ההולנדית דן האג היה הרבה פחות מזל עם המשקיעים הסינים. התאחדות הכדורגל ההולנדית שמה את הקבוצה ברשימת הקבוצות עם הקשיים הפיננסיים.

 

הקבוצה דורשת מהבעלים הסינים, מעל 2.3 מיליון יורו. במקביל, היא הגישה תביעה נגד חברת ארגון אירועי הספורט הסינית יונייטד ואנסן וגם נגד הבעלים עצמו, איש העסקים הסיני וואנג הוי. בשבוע שעבר השעה אותו בית המשפט זמנית מתפקידו כיו"ר הדירקטוריון של המועדון והורה על העברת מרבית המניות שלו לדירקטורים חיצוניים. הקבוצה סובלת מבעיות פיננסיות כבר זמן מה. ב-2014 רכשה יונייטד ואנסן 99% מהמניות שלה, אבל המימון לא הוזרם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x