בעלי ווסטהאם דחו הצעה של 650 מיליון ליש"ט מרד בול
על פי הדיווחים בכלי התקשורת בבריטניה, הפטישים היו היעד לרכישה פוטנציאלית של החברה האוסטרית שמעוניינת להתרחב גם לפרמיירליג. לרד בול כבר אחזקות שליטה במועדונים בגרמניה, בארה"ב, בברזיל, בגאנה ובאוסטריה עצמה
15:3202.01.17
קבוצת הכדורגל האנגלית ווסטהאם דחתה הצעת רכש בגובה 650 מיליון ליש"ט שהגישה ענקית משקאות האנרגיה רד בול. על פי הדיווחים בכלי התקשורת בבריטניה, הפטישים היו היעד לרכישה פוטנציאלית של החברה האוסטרית שמעוניינת להתרחב גם לפרמיירליג. לרד בול כבר אחזקות שליטה במועדונים בגרמניה, בארה"ב, בברזיל, בגאנה ובאוסטריה עצמה.
קראו עוד בכלכליסט:
- הפרמיירליג תאסור על קבוצות לקחת הלוואות מחברות פיננסיות
- בגלל האלימות ביציעים: שווי החסות לאצטדיון של ווסטהאם יורד
- ווסטהאם: מחיר כרטיס למשחק האחרון באפטון פארק זינק ל-1,100 ליש"ט
"דחינו הצעה של 650 מיליון ליש"ט באוגוסט. אין לנו כל רצון למכור את המורשת שלנו ולהפוך להיות רד בול ווסטהאם". צילום: רויטרס
בסוף השבוע דווח, כי הם שוקלים להגיש הצעה לקבוצת ווסטהאם ממזרח לונדון, שמשכה אותם בשל המיקום שלה והאפשרות למתג מחדש את אצטדיון לונדון. אולם, הבעלים הנוכחיים דיוויד גולד ודיוויד סאליבן הביעו לא פעם התנגדות למכירה.
כעת נראה שהם גיבו את המילים שלהם במעשים, שכן לפי הדיווחים המועדון דחה כבר באוגוסט הצעת רכש מרד בול בגובה 650 מיליון ליש"ט, סכום הגבוה פי 3 משווי המועדון, כך לפי בנו של סאליבן, ג'ק.
"הידיעה על רד בול בסאן היא מיושנת והנתונים שגויים", כתב סאליבן הבן בטוויטר. "דחינו הצעה של 650 מיליון ליש"ט באוגוסט. אין לנו כל רצון למכור את המורשת שלנו ולהפוך להיות רד בול ווסטהאם".
על פי ההערכה האחרונה, השווי של הקבוצה עומד סביב 200 מיליון ליש"ט. ההצעה מרד בול מצביעה על הנכונות של החברה להשקיע בכדורגל האנגלי, שוק שעדיין לא חדרו אליו. דיווחים קודמים קישרו את רד בול עם לידס יונייטד וברנטפורד מליגת המשנה וכן עם צ'רלטון אתלטיק וסווינדון טאון מפוטבול ליג 1, אך בחברה הכחישו.
דיוויד סאליבן אמר בעבר, כי אף שהם לא מעוניינים למכור את המועדון, הם "עשויים למכור אחזקה כדי לכסות על החובות".
על פי ההערכות, גורם המשיכה העיקרי של רד בול הוא המעבר מהקיץ של ווסטהאם לאצטדיון לונדון מאפטון פארק. ברד בול מאמינים שיוכלו למתג מחדש את המועדון כפי שעשו עם קבוצות קודמות שרכשו. ב-2005 רכשה רד בול את הקבוצה האוסטרית אס. פאו זלצבורג ומיד שינתה את השם שלה לרד בול זלצבורג. שנתיים לאחר מכן רכשה החברה את מרקרנשטאדט מהליגה החמישית בגרמניה, שמאז הפכה להיות RB. לייפציג ועלתה עד הבונדסליגה, שם היא מדורגת כעת במקום השני
עם זאת, ההצלחה של לייפציג עוררה התנגדות בקרב שאר קבוצות הליגה הגרמנית, והאוהדים של קבוצות מתחרות מחרימים משחקים נגדה.
בדומה, כל מהלך לרכוש את ווסטהאם מגולד וסאליבן לא צפוי לזכות בתמיכת האוהדים במזרח לונדון, שממילא אינם מרוצים מהמעבר מאפטון פארק. ששת החודשים הראשונים באצטדיון האולימפי אופיינו בתלונות האוהדים, שפגעו במידה מסוימת במשחקים. כעת נראה שמרבית הקשיים מאחוריהם והקבוצה של סלאבן ביליץ' שיפרה את הביצועים שלה והצליחה להתרחק מהקו האדום.
חוקי אופ"א קובעים כי רד בול לא יכולה להיות הבעלים הישירים של יותר מקבוצה אחת באירופה, זאת בשל האפשרות שהקבוצות יתמודדו אחת נגד השנייה בליגת האלופות או בליגה האירופית. אך מותר לחברה להפוך לבעלת מניות משמעותית, עמדה שתאפשר לה לקבל החלטות כמו מיתוג מחדש, פרסום ומכירת זכויות השם באצטדיון.
המדים והסמל של זלצבורג שונו כדי לשקף את הבעלות של רד בול, בעוד שהאצטדיון נקרא רד בול ארנה.
חוקי הליגה הגרמנית אינם מאפשרים לקרוא למועדון על שם הספונסר שלו, אף ברד בול עקפו את האיסור על ידי שימוש בשם Rasenballsport לייפציג, שמקוצר ל-RB. לייפציג, שמקל על הקישור למותג המשקאות.