$
רכישות

אנגליה: רק 1 מ-3 ידיעות על מעברי שחקנים מתבררת כנכונה

משנת 2002 אתר BBC מפרסם מדי יום מאז את כל השמועות לגבי מעברי שחקנים בעיתונות האנגלית. ומסתבר ש-64% מהן כלל לא נכונות

שירות כלכליסט 20:2029.12.16

משנת 2002 אתר BBC מפרסם מדי יום את כל השמועות לגבי מעברי שחקנים בעיתונות האנגלית. לקראת פתיחת שוק העברות השחקנים בינואר, האתר מפרסם גם את כל הנתונים המעניינים מאחד דפי החדשות הנקראים ביותר באינטרנט.

 

אז עד כמה אמינות הידיעות לגבי מעברי שחקנים בעיתונות האנגלית? לפי BBC, מתוך 800 שמועות שפורסמו ב-Gossip column של BBC ביולי ואוגוסט, רק 1 מ-3 נהפכו למציאות. כ-64% מהמעברים שמדווחים עליהם - כלל לא מתממשים.

 

באופן מפתיע, השמועות לגבי מנצ'סטר סיטי הכי מדויקות. 68% מהשמועות על הסיטי התבררו כנכונות. במקום האחרון: ווסט ברום. רק 9% מהידיעות עליה התבררו כנכונות. גם הידיעות לגבי ארסנל (23.4%) וצ'לסי (20.7%) לא נהנות מדיווחים אמינים במיוחד.

 

המועדונים שמדווחים עליהם הכי הרבה הם צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד, אברטון, מנצ'סטר סיטי, ליברפול וארסנל.

מנצ'סטר יונייטד מנצ'סטר יונייטד צילום: איי אף פי

 

רוב הדיווחים נוגעים לקשרים (35%) - לאחר מכן חלוצים (31.5%) ואז בלמים (25.6%) ובסופו של דבר שוערים (5.8%). השחקנים הכי מבוקשים הם צעירים בני 23 ובני 25. כאשר הכי פחות מבוקשים הם שחקנים מעל גיל 35.

 

באופן לא מפתיע, השחקנים שמדווחים עליהם הכי הרבה הם אנגלים: 13% מהדיווחים נוגעים לשחקנים אנגלים. 12% מהדיווחים נוגעים לשחקנים צרפתים ו-7.8% ספרדים.

 

39% מהדיווחים נוגעים לשחקני פרמיירליג, וכ-12% לשחקני סריה A האיטלקים. כ-11% מהדיווחים קשורים לשחקני לה ליגה הספרדית.

 

מי העיתון האמין ביותר לשמועות שוק העברות? "הגרדיאן", עם דיוק ב-68% מהדיווחים. ניוקאסל כרוניקל (67%) ואז הדיילי טלגראף (52%), כששאר העיתונים עם פחות מ-50%.

 

סקיי ספורטס גם כן אמינים יחסית - 58% דיוק.

 

השמועה שהוזכרה הכי הרבה ולא התממשה? רומלו לוקאקו לצ'לסי. גם אלכסנדר לאקזט מליון לארסנל זו ידיעה שחזרה על עצמה המון וכן סדייו ברהינו (ווסט ברומיץ') לסטוק סיטי דיווח שחוזר על עצמו הרבה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x