נחתם ההסכם של הפועל ת"א עם תאגיד סיני
הבעלים של האדומים, אמיר כבירי ונציגי תאגיד הבנייה CMEC השלימו את החלק השני מבין שלושה בעסקה, לפיו תיכנס החברה הסינית כספונסרית ותעביר 50 מיליון שקלים בחמש שנים. בהמשך: צפויה להפוך לשותפה מלאה בבעלות. כבירי: "בניית האצטדיון בבת-ים לא הייתה תנאי". משכורות ספטמבר עדיין לא שולמו לצוות המקצועי ולשחקנים הזרים
אחד הדירקטורים הבכירים של התאגיד הסיני הגיע על מנת לחתום על העסקה מול כבירי במפגש אותו ניהל צוות המשימה המיוחד שהוקם לקידום עסקי בין המדינות (ישראל-סין).
כבירי אמר ל-ynet: "חתמנו על השלב השני בהסכם שיתוף הפעולה, שהוא למעשה השלב החשוב ביותר כי הממשלה הסינית נותנת את האישור שלה לביצוע ההסכם. השלב הראשוני היה זכרון דברים ואילו עכשיו יש בינינו הסכם חוזי לכל דבר, עם סכומים, תאריכים ומועדים שמן הסתם לא אפרט".
"חשוב לי להבהיר שהאצטדיון בבת-ים הוא לא תנאי הכרחי לעסקה. הם ראו בנו פלטפורמה ומנוף לעסקים בישראל. הם בחרו בנו בישראל לאחר עבודה מרובה של למעלה משנה. הם בדקו את היכולות שלנו, הכח ובעיקר את המסוגלות להצלחה באירופה ולכן הלכו איתנו. המטרה היא שהמועדון יגיע ליציבות כלכלית שתוביל להצלחות מקצועיות. נקיים את מסיבת העיתונאים רק אחרי השלב השלישי שיהיה בעוד מספר חודשים ויכלול את החתימה בסין. אז נוכל לחשוף בשקיפות את ההסכם כולו".
כבירי חתם על השלב השני, כשהשלב האחרון יושלם בטקס חגיגי בסין כפי שפורסם אתמול ב"ידיעות אחרונות", היישום שלו יהיה כך: על פי ההסכם שמתחיל כספונסר ובסיומו יוכלו הסינים להיות חלק מהבעלות על הפועל, יעביר תאגיד CMEC במהלך חמש השנים הקרובות כספונסרית של המועדון 50 מיליון שקלים. בחוזה ייקבעו מועדי העברת הכספים, כשכבר עתה ברור כי תהפוך לספונסרית רשמית רק בשנה הבאה.
בתוך כשלוש שנים, הסינים כבר יהיו שותפים כמעט מלאים. על פי הממשלה הסינית, מותר להם להחזיק לכל היותר רק ב-49 אחוזי בעלות על המועדון. אחד הסעיפים גם יעסוק בכניסה עתידית שלהם כחברה שתבנה את האצטדיון בבת-ים, אולם לא כתנאי להמשך העסקה. פרט נוסף קובע כי אמיר כבירי יהיה בעל המניות היחיד עם הפיכתם לשותפים.
כאמור, ממשלת סין בחרה בעסקה עם הפועל ת"א כאחת מ-15 המשמעותיות ביותר שנסגרו במהלך השנה הנוכחית ברמה האסטרטגית בשוק העסקי מול ישראל, זאת בשל המדיניות הרשמית שלה למתג את המדינה דרך השקעות במועדוני כדורגל בעולם כולו.
מדובר בכניסה ראשונית של גורם ממשלתי סיני לכדורגל הישראלי, כשמדובר בעידוד של ממשלת סין לחברות עסקיות/ממשלתיות לרכוש אחוזים ממועדוני כדורגל בעולם כולו, כפי שנעשה בתקופה האחרונה באנגליה (אסטון וילה) , איטליה (אינטר), ספרד (אתלטיקו מדריד) או צרפת (ניס וסושו) זאת מאחר והממשל הסיני שבחר להשקיע בכדורגל גם במדינה עצמה, רואה בו כפלטפורמה ליח"צ חשוב למדינת הענק.
החברה הסינית טענה כי היא רואה בהפועל כפלטפורמה
לחשיפה בשוק העסקי בישראל, מעבר לרצון לבנות את האצטדיון. כשסגנית הנשיא התארחה לפני מספר שבועות באחד ממשחקיה של הפועל, היא הצהירה: "אנחנו רגילים להיות הכי טובים בכל דבר ולנצח, נעשה את זה גם בהפועל ת"א".
בקבוצה מתכוננים לקראת המשחק באשדוד, זאת לאחר שהסדירו רק בימים האחרונים שני פרמטרים שהיוו בעיה במועדון: בשל אי תשלום על שירותי ה-GPS, החברה שתפעלה אותם הפסיקה את הפעילות והיה מחסור בארוחות חמות לשחקנים, אולם שני הדברים האלו חזרו לתפקד כרגיל בימים האחרונים. בהנהלה תיעדפו את מתן המשכורות למרבית השחקנים. יחד עם זאת, אנשי הצוות המקצועי והזרים עדיין לא קיבלו את משכורות ספטמבר.