מתכננים לשתות במונדיאל 2018? הרוסים יכניסו אתכם ל"מיכל שיכורים"
התחנות, המהוות "אזור בטוח" לשיכורים, נפתחו לראשונה ב-1904 - אך נסגרו ב-2011; לקראת טורניר גביע העולם, הן ייפתחו מחדש ב-11 הערים המארחות
אוהדים שישתכרו במונדיאל 2018 ברוסיה יוכלו להתפכח בתחנות מיוחדות שייפתחו מחדש לצורך העניין. "מיכלי השיכורים" של רוסיה, המכונים vytrezvitel, נפתחו לראשונה ב-1904 והפכו נפוצים בתקופה הסובייטית, אך נסגרו ב-2011. כעת הכריז יבגני בריואן, בכיר במשרד הבריאות הרוסי כי הכוונה היא לפתוח את התחנות מחדש ב-11 הערים המארחות את המשחקים בטורניר שיימשך חודש.
- פיפ"א: "הבחירה בקטאר ורוסיה כמארחות מונדיאל תהיה טובה לכדורגל"
- האם העונש שהטילה אופ"א על רוסיה יעזור?
- רוסיה 2018: עיכובים בבניית האצטדיונים למונדיאל
התחנות נועדו להיות מרחב בטוח שבו ישהו שיכורים עד שיתפכחו. סקר שנערך בשנה שעברה מצא ש-80% מהרוסים תומכים בהחזרתן של התחנות.
אוהדי הכדורגל הרוסיים בירכו בזהירות על התוכנית. אדוארד לטיפוב, שעומד בראש תנועת האוהדים רוסיה יונייטס, אמר כי מדובר בהחלטה הגיונית אך צריך למנוע מלהפוך זאת לסוג של ענישה, אלא רק כדרך לא להיכנס לצרות.
"אוהדים רבים מגיעים למדינה או לעיר המארחת כדי לצפות במשחק, אך לא נכנסים בכלל לאצטדיון אלא נוסעים ישירות לפאב", אמר לסוכנות הידיעות URA.ru.
בטורניר היורו האחרון היו תקריות אלימות בין אוהדים שיכורים מאנגליה ורוסיה. ראש איגוד האוהדים הרוסי סבור שתחנות השיכורים ישרתו בעיקר את האוהדים הזרים שיבקרו במדינה.
אלכסנדר שפריגין, שהיה בין העצורים הרוסים לאחר התקריות ביורו 2016, ומואשם בקשרים לארגונים ימנים קיצוניים, אמר שזה יהיה פתרון טוב לאוהדים גרמנים או אנגלים "שאינם מודעים למגבלות השתייה שלהם", ואולי יזדקקו לסיוע רפואי "כשהם יוצאים מהפאבים על התחת, מילולית".
ואולם ואדים דרוביץ, חוקר מוביל בשוק האלכוהול הרוסי, טוען כי ההיפך הוא הנכון, וכי תחנות השיכורים מתאימות בעיקר למדינות עם תרבות של שתייה ברחובות, כמו רוסיה. לדבריו, "זה נועד למקרים שמשתכרים ונופלים לתוך ערימת שלג - אוספים אותך ומכניסים אותך לתחנת שיכורים".