ג'יאני אינפנטינו יקבל פחות כסף מספ בלאטר כנשיא פיפ"א
הנושא הבעייתי של השכר של נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו הפך לשערורייה על רקע השמועות שהוא עומד לזכות בשיפור בחבילת השכר שלו, זאת לאחר שסירב לחתום על החוזה המקורי שלו שנכתב לפני שישה חודשים
- נשיא פיפ"א הצטלם עם "הברזילאי הכי מבוקש" על ידי ה-FBI
- פיפ"א: הנשיא לא הפר את קודי האתיקה
- עכשיו גם רואי החשבון עוזבים את פיפ"א
תת ועדת השכר החדשה של פיפ"א תיפגש בפעם הראשונה בסוף השבוע כדי לעבור על חבילת התגמולים של אינפנטינו, אף שבמרץ – זמן קצר לאחר שהחליף את ספ בלאטר - הודיעה לו אותה ועדה כי ירוויח 2 מיליון דולר בשנה, סכום אותו כינה לפי הדיווחים "מעליב".
בפיפ"א מתעקשים שלוועדת התגמולים המחודשת, שכוללת שני חברים חדשים, יש את הסמכות לעבור על חבילת השכר של אינפנטינו, זאת מכיוון שהתהליך "עוד לא הושלם". עם זאת, מדובר על אותו הגוף שמראש עדכן את אינפנטינו לגבי גובה השכר שלו.
אם הסיפור הזה אכן נכון, הגרסה של פיפ"א על השתלשלות האירועים מעלה תהיות אתיות כמו מדוע לוועדה החדשה יש את הסמכות לבחון מחדש את הסכום המוצע (לפחות לא עד שייבחר מחדש), או שמא החוקים משתנים רק עבור אינפנטינו.
אינפנטינו עובד כנראה ללא הסכם שכר מאז נבחר ב-26 בפברואר, דבר שעורר מתיחות רבה בינו לבין מי שכיהן היו"ר ועדת הביקורת והציות, דומניקו סקאלה, שפרש במאי תוך שהוא מאשים את אינפנטינו בפגיעה בעצמאות הגופים של הארגון.
סקאלה גם עמד בראש ועדת התגמולים המקורית, שהציגה לאינפנטינו את הסכם השכר הראשון. בחודש שעבר מינתה פיפ"א את תמז וסל מסלובניה להחליף את סקאלה, ולאחרונה צורף גם פיטר בראון הגרמני. הוא מחליף את ז'אן פייר פדראזיני המכובד, שפרש.
פדראזיני לא נימק את החלטתו לפרוש, אך ההנחה היא שבדומה לסקאלה, הוא לא אהב את הרגולציות החדשות שהעביר הקונגרס של פיפ"א במאי, שמאפשרות למועצה השולטת החדשה של פיפ"א להעסיק ולפטר חברים של הגופים העצמאיים.
העזיבות של סקאלה ופדראזיני עוררה מיד את השאלה האם המחליפים שלי יביעו יותר תמיכה בדרישות השכר של אינפנטינו. על פי הערכות, אינפנטינו יקבל 1.5 מיליון דולר קבועים כשכר. הוא יקבל 2,000 דולר נוספים כאש"ל, הוצאות רכב וטיסות על פיפ"א גם כן ובונוסים שנתיים שיובילו לשכר של כ-6 מיליון דולר בסך הכל. נמוך יותר משל ספ בלאטר, שהרוויח סכומים גבוהים יותר. על פי חשיפות השכר מלפני מספר חודשים, ג'רום ואלקה, מזכ"ל הארגון, מרקוס קאטנר, המנהל המקסיקני ובלאטר אישור לעצמם שכר של כ-80 מיליון דולר.
אותה ועדה צריכה להחליט גם לגבי השכר של המזכ"לית החדשה של פיפ"א פאטמה סמורה, שתחת חברי ועדת התגמולים הקודמת קרוב לוודאי הייתה מקבלת הצעה לשכר גבוה יותר משל הנשיא' מכיוון שהתפקיד שלה הוגדר כמקביל לתפקיד מנכ"ל. סמורה תקבל 1.3 מיליון דולר בשנה, לא כולל הוצאות.
התשלומים לחברי המועצה של פיפ"א (FIFA Council), שכיום מרוויחים תשלום שנתי בסיסי של 300 אלף דולר, גם צריכים לזכות באישור של הוועדה בראשותו של וסל.