הבוץ הניגרי של שרי אריסון: מעלות הורידה דירוג לשיכון ובינוי
בעקבות הפיחות החד בשווי מטבע הניירה הניגרי הודיעה מעלות על הורדת הדירוג לרמה A: "הפיחות יביא לשחיקה בהכנסות וברווחיות החברה בתרגום לשקלים". לשיכון ובינוי יש צבר הזמנות של 6 מיליארד שקל בניגריה - 30% מהצבר הכולל של החברה
שינוי המדיניות במטבע הניירה הניגרי שהביא לפיחות חד אל מול השקל פגע באופן מהותי בשיכון ובינוי, חברת התשתיות והנדל"ן של שרי אריסון. בעקבות הפיחות החד, הורידה היום מעלות את דירוג האשראי של החברה בדרגה אחת לרמת A (מדירוג +A) עם תחזית דירוג "מתפתחת".
- מנכ"ל ויו"ר שיכון ובינוי יקבלו מניות ב־5.5 מיליון שקל
- אפקט ניגריה: מעלות הכניסה את שיכון ובינוי לרשימת מעקב עם השלכות שליליות
- עכשיו זה סופי - הפרויקט התרמו סולארי של שיכון ובינוי קיבל חסינות ממשרד האוצר
המשמעות של תחזית מתפתחת היא שייתכן כי דירוג האשראי של החברה יעלה שוב בעתיד, אם החברה תעמוד בתכנית האסטרטגית שלה כמתוכנן.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"הורדת הדירוג משקפת את הערכתנו כי הפיחות במטבע הניגרי יביא לשחיקה בהכנסות וברווחיות החברה בתרגום לשקלים", נכתב בסקירת מעלות. "אנו מודעים לעובדה כי בחוזי החברה עם ממשלת ניגריה קיים מנגנון בו מרבית העלויות התפעוליות צמודות ולכן השפעת הפיחות מקוזזת חלקית. עם זאת, לדעתנו לא כל השחיקה המטבעית תוכל להתגלגל לפתחה של הממשלה ולכן אנו צופים כי הרווחיות ממגזר פעילות זה תרד או שמימוש הצבר יואט", אומרים עוד בחברת הדירוג.
כבר למעלה משנתיים שהמצב הפוליטי הרעוע בניגריה מאיים על שיכון ובינוי. עד לאחרונה, החששות העיקריים נגעו לעמידת הממשלה הניגרית בהתחייבותה לתשלום עבור עבודות תשתית שביצעה שיכון ובינוי במדינה. הדאגה גברה לאחר ניוד המטבע ב-20 ביוני, שהביא כאמור לפיחות חד בשער הניירה אל מול שאר המטבעות בעולם.
מאז הפיחות הצליחה שיכון ובינוי להחזיר את מרבית יתרת החוב שלה, כשקיבלה לפני חודש 80 מיליון דולר מהממשלה הניגרית מתוך חוב כולל של כ-110 מיליון דולר. בשיכון ובינוי אף חידשו את עבודות התשתית במדינה הניגרית לאחר אישור התקציב לפני חודש וחצי ולכן יתרת החוב שלה עומדת כעת על כ-30-50 מיליון דולר.
אלא שמנגד חלה גם התפתחות שלילית עבור שיכון ובינוי כששער הניירה נחלש מעבר למצופה. בשיכון ובינוי העריכו בתחזיות שלהם כי שער הניירה יתייצב לאחר הניוד ברמה של 260 ניירה לדולר (לפני הניוד עמד על 197 ניירה לדולר) בעוד שכיום השער עומד על 320 ניירה לדולר.