$
ספורט ופוליטיקה

המלחמה נגד סמים בספורט אינה רלוונטית

ההחלטה של הוועד האולימפי לא להרחיק את הרוסים מריו ולהעביר את האחריות לפדרציות הספורט העולמיות היא החלטה פחדנית. הרוסים, שמימנו וניהלו שיטה לסימום והסתרתו, ירקו בפנים של הספורטאים הנקיים שלהם ושל ספורטאים נקיים ממדינות אחרות. הם לא יענשו על כך בחומרה

אוריאל דסקל 18:3424.07.16
נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין מיודד עם תומאס באך, נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי. וכמו שפוטין יודע, הוא הפעיל לחצים על "החבר" כדי למנוע מהוועד האולימפי הבינלאומי להרחיק את כל הנבחרת הרוסית מהמשחקים בריו דה ז'נרו.

 

 

באך ופוטין. הארגון העולמי למלחמה בסמים ממריצים, WADA, המליץ על הענשת רוסיה - שהשתמשה בשירותים החשאיים שלה כדי לתת יתרון לספורטאיה - אך הוועד האולימפי, שאיפשר לסוצ'י לארח את אולימפיאדת החורף המושחתת בכל הזמנים בעיקר סאב-טרופית, לא באמת יכול לפעול נגד רוסיה. באך ופוטין. הארגון העולמי למלחמה בסמים ממריצים, WADA, המליץ על הענשת רוסיה - שהשתמשה בשירותים החשאיים שלה כדי לתת יתרון לספורטאיה - אך הוועד האולימפי, שאיפשר לסוצ'י לארח את אולימפיאדת החורף המושחתת בכל הזמנים בעיקר סאב-טרופית, לא באמת יכול לפעול נגד רוסיה. צילום: איי פי

 

ההחלטה של הוועד האולימפי לא להרחיק את הרוסים מריו ולהעביר את האחריות לפדרציות הספורט העולמיות היא החלטה פחדנית. הרוסים, שמימנו וניהלו שיטה לסימום והסתרתו, ירקו בפנים של הספורטאים הנקיים שלהם ושל ספורטאים נקיים ממדינות אחרות. והם לא יענשו על כך בחומרה. העברת הסמכות לענישה לפדרציות הספורט העולמיות, החלשות הרבה יותר מהוועד האולימפי הבינלאומי, היא בעצם זריקת אחריות של הוועד האולימפי.  

 

הארגון העולמי למלחמה בסמים ממריצים, WADA, המליץ ל-IOC על הענשת רוסיה - שהשתמשה בשירותים החשאיים שלה כדי לתת יתרון לספורטאיה - אך הוועד האולימפי, שאיפשר לסוצ'י לארח את אולימפיאדת החורף המושחתת בכל הזמנים בעיקר סאב-טרופית, לא באמת יכול לפעול נגד רוסיה. בגלל שיקולים מסחריים ופוליטיים.

 

אמנם נעשו רעשים שהפעם ה-IOC יפעל בקשיחות נגד הרמאים, אבל בסופו של דבר, נשלח מסר לרמאים שניתן לרמות. ואולי, אפילו, בכוונה. 

 

העובדה שה-IOC פסלו את השתתפותה של יוליה סטפנובה, חושפת השחיתות הרוסית, תחת דגל נייטרלי בריו דה ז'נרו, מוסיפה לריח הרע של ההחלטה בעד הרוסים. כמו כן, בשבוע האחרון פורסם על ידי ה-IOC ש-45 ספורטאים לא רוסים שהתחרו בלונדון 2012 ובייג'ינג 2008, נכשלו בבדיקות סמים. זה נראה היה כמו ניסיון של באך, חברו של פוטין כאמור, להראות שבעיית הסמים אינה רוסית וניסיון להסיט את הדיון מהשחיתות הנוראית ברוסיה ובספורט הרוסי למדינות אחרות.

 

כן, אין ספק שיש סמים ממריצים במדינות אחרות מלבד רוסיה - אך ברוסיה ההליך היה שיטתי, ממומן על ידי הממשלה. בשאר המקומות, מעבדות הסמים המקומיות פעלו נגד הספורטאים המסוממים המקומיים - ברוסיה מעבדות הסמים פעלו כדי לסייע להם לרמות. אין דרך אחרת להגדיר זאת מלבד רמאות ממשלתית, שיטתית.

 

על השיטה של הרוסים קיבלו ב-WADA אזהרות כבר ב-2013 אך לחצים פוליטיים מנעו ממישהו לעשות משהו בנידון. רק שנה אחרי סוצ'י 2014 העלו הילוך בחקירות ובדיונים על הנושא.

 

אין ספק שהבושה הגדולה של רוסיה היא הבושה הגדולה של עולם הספורט והוכחה לכישלונות של השיטה למלחמה בסמים בספורט. כבר נחשפו אלפי ספורטאים שהשתמשו בסמים ממריצים, בדרך כלל שנים אחרי שהם זכו בתהילת עולם. התירוץ הוא שהם נחשפים רק בדיעבד בגלל ש"תעשיית התרופות והרמאים נמצאים צעד אחד לפני הבודקים".  

 

זה לא מונע מפדרציות הספורט והאיגודים הבינלאומיים לאפשר לאותם רמאים לחזור למסלולים אחרי תקופת השעייה קצרה. חלקם כבר מקבלים מיליונים מנותני החסות, חלקם מעניקים חסויות ענק לפדרציות הספורט ולוועד האולימפי עצמו.

 

ובסופו של דבר, בגלל לחצים פוליטיים ומסחריים, לא באמת נלחמים נגד סימום ספורטיבי.

 

המלחמה בסימום ספורטיבי היא לחימה שנעשית במבוכים פוליטיים ומסחריים. הדרך הזו, של בדיקות אינסופיות, "בדיקות פתע" ועונשים לא חמורים, כבר אינה רלוונטית. הדרך קדימה היא ליברליזציה של החוקים. פיקוח על חומרים כדי שלא יסכנו את חייהם של הספורטאים והפסקת הצביעות הבלתי נגמרת של כל הגורמים המעורבים בנושא סמים בספורט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x