$
אירועי ספורט

מדענים בכירים קוראים לבטל את האולימפיאדה בריו דה ז'נרו בגלל וירוס הזיקה

"סיכון לא נחוץ יעמוד בפני 500 אלף תיירים זרים מכל המדינות שישתתפו במשחקים, שעלולים להידבק בווירוס ולחזור הביתה למקומות שבהם זה יכול להפוך למגיפה", כתבו המדענים. אולם ארגון הבריאות העולמי (WHO) דחה את הקריאה

שירות כלכליסט 16:5629.05.16

ארגון הבריאות העולמי (WHO) דחה קריאה להעביר או לדחות את האולימפיאדה המתוכננת לקיץ בריו, בשל התפרצות וירוס הזיקה.

 

מהארגון נמסר כי מהלכים מסוג זה "לא ישנו באופן משמעותי" את ההפצה של הווירוס, הנחשב כגורם למומים בלידה.

 

ביום שבת פורסם כי 150 רופאים וחוקרים בכירים שלחו לארגון הבריאות מכתב שבו טענו כי ממצאים חדשים בנושא הזיקה הופכים את קיום האולימפיאדה כמתוכנן לעניין "לא מוסרי". הם קראו לארגון גם לשנות את ההנחיות לגבי הימנעות מהידבקות בזיקה.

 

הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) אמר כי אינו רואה סיבה לדחות או לשנות את האולימפיאדה בשל המחלה שמועברת על ידי עקיצות יתושים.

 

קמע האולימפיאדה קמע האולימפיאדה

 

ההתפרצות החלה בברזיל לפני כשנה, אך כעת מעל 60 מדינות דיווחו על מקרים של הידבקות בשטחן.

 

התסמינים אמנם נחשבים מתונים, אך המומחים מזהירים במכתב כי המחלה גורמת לתינוקות להיוולד עם ראשים קטנים מדי, ובמקרים נדירים יותר היא גורמת לבעיות נוירולוגיות קטלניות בקרב מבוגרים.

 

על המכתב חתומים 150 מדענים ורופאים ממוסדות נחשבים כמו אוניברסיטת אוקספורד בבריטניה, והרווארד ויל בארה"ב. הם מציינים את הכישלון של התכניות למיגור היתושים בברזיל, ומערכת הבריאות ה"מוחלשת" של המדינה, כסיבות העיקריות לדחייה או מעבר של האולימפיאדה "בשם בריאות הציבור".

 

"סיכון לא נחוץ יעמוד בפני 500 אלף תיירים זרים מכל המדינות שישתתפו במשחקים, שעלולים להידבק בווירוס ולחזור הביתה למקומות שבהם זה יכול להפוך למגיפה", כתבו המומחים. עוד הוסיפו כי הסיכון הגדול ביותר הוא אם ספורטאים ידבקו בווירוס ויחזרו למדינות המוצא העניות, שעוד לא חוו התפרצות של הווירוס. טענה נוספת שעלתה היא כי בארגון הבריאות נמצאים במצב של ניגוד אינטרסים בשל השותפות עם הוועד האולימפי הבינלאומי.

 

אולימפיאדת ריו מתוכננת להתקיים בין התאריכים 5-21 באוגוסט. ארגון הבריאות אמנם כבר הכריז על וירוס הזיקה כמקרה חירום לבריאות הציבורית, אך בהצהרת תגובה מסרו: "ברזיל היא אחת מקרוב ל-60 מדינות שדיווחו עד כה על הידבקות על ידי יתוש הזיקה. "אנשים ממשיכים לנסוע בין המדינות הללו ממגוון סיבות. הדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון למחלה הזו היא לציית להמלצות".

 

כמה מומחים של בריאות הציבור כבר הזהירו בעבר שמאות אלפי האנשים שמגיעים לריו יאיצו את ההתפשטות של הווירוס, ויובילו להולדתם של יותר תינוקות עם מומים. אולם, ביום חמישי טען ד"ר תום פרידן שעומד בראש המרכז האמריקאי לפיקוח ומניעת מחלות (CDC), שהאיום לא חמור מספיק כדי לדחות את האולימפיאדה. "אין שום סיבות מבחינת בריאות הציבור לבטל או לדחות את האולימפיאדה", הדגיש. עם זאת, הוא קרא לארה"ב לפעול יותר במהירות למנוע מנשים בהריון להידבק בזיקה, זאת לנוכח המבוי הסתום בדיונים בקונגרס על העברת מימון של 1.9 מיליארד דולר לנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x