$
ספורט עולמי

מדוע הפרמיירליג כל כך מעניינת?

השחקנים הטובים בעולם משחקים בספרד, והקבוצה הטובה בתבל היא גרמנית - אבל הליגה האנגלית מספקת הרבה יותר אקשן מליגות אחרות. הסטטיסטיקה מוכיחה זאת

אוריאל דסקל 13:1601.01.16

חינוך הכדורגל שלי מגוון. גדלתי על מילאן הגדולה של אריגו סאקי בסוף שנות השמונים ותחילת שנות התשעים. צפיתי בכמעט כל משחק של ברצלונה וריאל מדריד מאז 1993. אני עוקב אחרי הבונדסליגה שנים רבות - ועדיין, מבחינתי, הליגה הכי מעניינת בעולם היא הפרמיירליג. בלי תחרות.

  

כן, קשה לא לשנוא את כמויות הכסף שנשפכות לתוכה. קשה לראות את הדומיננטיות של הקבוצות ספוגות הנפט בשנים האחרונות וקשה לאהוב את המשקיעים האמריקאים שמגיעים למשחק האנגלי עם סמלי דולרים במקום אישונים. ורמת הכדורגל עצמו לא הכי גבוהה. ועדיין, אי אפשר להוריד את העניינים מהמשחקים בליגה האנגלית. ווסטהאם-סוונסי נראה הרבה יותר טוב מאתלטיקו מדריד-ויאריאל (שתי קבוצות טובות בהרבה). תנו לי, ולמיליונים אחרים, ניוקאסל נגד בורנמות' על פני דורטמונד-וולפסבורג.

  

אבל למה? למה הליגה האנגלית הרבה מעניינת מאשר כל ליגה אחרת?

  

מלבד השוויון היחסי בחלוקת משאבים, מה שמוביל לשוויון יחסי במגרש, יותר כדורגל משוחק בפרמיירליג מאשר בליגות אחרות.

  

לפי בדיקה של חברת הסטטיסטיקות של INSTANT, שפרסם אורי קופר בידיעות אחרונות, בפרמיירליג משחקים 64.9 דקות, כלומר פעילות על המגרש מתרחשת כמעט 65 דקות, זאת בעוד שבגרמניה משחקים 64.7 דקות, באיטליה 63.8 דקות ובלה ליגה 63.2 דקות. זה לא נראה הבדל גדול מדי אבל בממוצע יותר כדורגל משוחק באנגליה. כשמחשבים גם את מספר העבירות, מבינים למה המשחק באנגליה נראה זורם הרבה יותר. באנגליה נשרקות 22.8 עבירות במשחק. זה פחות מאשר באיטליה, ספרד וגרמניה - שם נשרקות 28+ עבירות במשחק. זה משמעותי כי זה אומר שהמשחקים בפרמיירליג זורמים הרבה יותר. 

 

עכשיו, לא רק שמשחקים יותר זמן והמשחקים יותר זורמים, המשחקים באנגליה מלאים ביותר אקשן. לא מדובר על שערים - בפרמיירליג יש 2.6 שערים במשחק, שזה בסדר - 149 בעולם מבין כל הליגות (אם אתם רוצים שערים, צפו בליגה השנייה באנדורה - 4.83 במשחק) - מדובר על פעילויות באינטנסיביות גבוהה. למשל, ב-2014 שחקן הבונדסליגה שרץ הכי הרבה ספרינטים עשה זאת 875 לאורך העונה. באותה שנה, עשרת השחקנים שרצו הכי הרבה ספרינטים בפרמיירליג - עשו זאת יותר מ-1,400 פעמים בעונה. אפילו אם מביאים בחשבון שבבונדסליגה משחקים פחות משחקים, מדובר בהפרשים גדולים. עכשיו, בוא נשווה את מספר הספרינטים והפעולות האינטנסיביות באנגליה לספרד.

  

שחקני לסטר חוגגים שחקני לסטר חוגגים צילום: רויטרס

 

מבדיקה של רפא בניטס, מאמן ריאל מדריד היום ומאמן ליברפול לשעבר. בספרד שחקן ממוצע ירוץ 278 מטרים במשחק במהירות גבוהה. 230 מטר הוא ירוץ בספרינט (מהירות הכי גבוהה). באנגליה, שחקן ירוץ בממוצע 294 מטרים במהירות גבוהה ו-254 מטרים בספרינט. לא רק זה, מספר המאבקים בין שחקנים באנגליה גדול בהרבה מאשר בספרד. למשל, בספרד שחקן יקפוץ לכדור גובה עם שחקן אחר 4 פעמים במהלך משחק בממוצע. במאבק על הדשא על הכדור, הוא ישתתף 10 פעמים במהלך משחק. באנגליה המספרים גדולים בהרבה - פי 3 יותר קפיצות לגובה (12) ופי 2.8 יותר במאבקים על הדשא (28).

  

אז כן, יש הרבה יותר ספרינטים ומאבקים על הכדור באנגליה. "ביג דיל" נכון. אוקיי, אבל אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שעל פי מחקרים 80% מהשערים מובקעים אחרי ספרינט של המבשל או הכובש, אז די ברור שיש יותר אקשן איכותי בפרמיירליג מאשר כל ליגה אחרת.

  

הפרמיירליג היא ליגת הכדורגל הנצפית בעולם והסיבות לכך ברורות (מדומיננטיות אנגלו-סכסית בכל מחלקת בידור ועד שיווק מהוקצע) אבל בסופו של דבר, בפרמיירליג יש יותר אקשן, פחות עצירות משחק, יותר פעילות על הדשא - מה עוד צריך?

 

כן, אפשר להגיד שאיכות הכדורגל לא גורמה ושליאו מסי, ניימאר וכריסטיאנו רונלדו, השחקנים הטובים בעולם, משחקים בספרד, בעוד שבאיירן מינכן, הקבוצה הטובה בעולם, משחקת בגרמניה. אפשר גם להגיד שהקבוצות האנגליות מפשלות בליגת האלופות והן פשוט גרועות בליגת אירופה. כן, אפשר להגיד את כל זה. אבל הליגה הכי טובה בעולם, זו שמספקת הכי הרבה סיפורים, את המירוץ הכי מעניין, את הכי הרבה אקשן זו הליגה האנגלית הבכירה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x