ג'ק וורנר הושעה לכל החיים מפיפ"א
מי שנחשב בעבר לאחד האנשים החשובים ביותר בכדורגל, הושעה לכל החיים מכל פעילות הקשורה למשחק, כך פסקה ועדת האתיקה של פיפ"א. הוועדה תחקור גם את נשיא אופ"א פלאטיני בחשד לשחיתות
ג'ק וורנר מטרינידד, מי שנחשב בעבר לאחד האנשים החשובים ביותר בכדורגל, הושעה לכל החיים מכל פעילות הקשורה למשחק, כך פסקה ועדת האתיקה של פיפ"א.
- אובמה: "הכדורגל צריך להתנהל בצורה ישרה"
- פיפ"א: דרום אפריקה מודה ששילמה 10 מיליון דולר כדי לזכות באירוח המונדיאל
- סגן נשיא פיפ"א לשעבר מגיב להאשמות נגדו - ומסתמך על אתר סאטירי
במאי הוגשו בארה"ב כתבי אישום נגד וורנר ועוד 13 בכירים בכדורגל ובחברות שיווק, כחלק משערוריית השחיתות הגדולה ביותר בהיסטוריה של הכדורגל. הם הואשמו בשוחד, הלבנת הון והונאה בנוגע לתשלומים של מעל 150 מיליון דולר.
ועדת האתיקה מצאה כי וורנר "ביצע פעולות שונות ולא הולמות באופן עקבי וחוזר לאורך התקופה שכיהן בתפקידים בכירים ובעמדות מפתח בפיפ"א ובקונפדרציה של צפון אמריקה, מרכז אמריקה ושל מדינות האיים הקריביים (CONCACAF)".
וורנר עמד בראש CONCACAF בין 1990-2011, הוא כיהן גם בוועד הפועל של פיפ"א במשך 28 שנים.
"בתפקידיו כבכיר בעולם הכדורגל, הוא היה שחקן מפתח בתוכניות שכללו מתן וקבלה של תשלומים לא חוקיים, וכן היה מעורב במזימות אחרות להלבנת הון", טענו בוועדת האתיקה.
וורנר האשים בתגובה את פיפ"א שבשבוע שעבר נודע כי הנשיא שלה ספ בלאטר נמצא תחת חקירה פלילית בשוויץ, כי היא מנסה להסיח את תשומת הלב מהבעיות שלה. "אם פיפ"א רוצה להשעות אותי מבלי להעניק לי אפילו שימוע, אז כך יהיה", אמר בהצהרה שפרסם. "אולם, איני מאמין שזה ישמש כהסחת הדעת לבעיות הנוכחיות של פיפ"א, כפי שהם מקווים. בהתחשב במה שקורה בציריך עם ספ בלאטר, אני מניח שאין פה צירופי מקרים".
בוועדת האתיקה מסרו כי וורנר נחקר בעקבות בדיקת הליך בחירת המאחרות של המונדיאל ב-2018 ו-2022. ההצבעה נערכה ב-2010 על ידי הוועד הפועל של פיפ"א, שבו כיהן גם וורנר, ורוסיה וקטאר נבחרו למארחות.
וורנר הורשע בהפרת סעיפי התקנון האתי של פיפ"א הנוגעים להתנהלות כללית, נאמנות, ניגוד אינטרסים, קבלת מתנות ואי שיתוף פעולה עם ועדת האתיקה.
וורנר שוהה כעת במולדתו, טרינידד וטובאגו, ונלחם בניסיון להסגיר אותו לארה"ב.
פלאטיני מסביר את התשלום המוזר מבלאטר
בתוך כך, נשיא אופ"א מישל פלאטיני "עדיין נחוש" להתמודד על נשיאות פיפ"א, בבחירות שיתקיימו בפברואר למציאת מחליפו של בלאטר. זאת על אף שהתעוררו "ספקות" לגבי המהימנות שלו. "אני עדיין נחוש הציג עצמי כמועמד לנשיאות פיפ"א, כך שאוכל להציג רפורמות מנהליות שחיוניות להשבת הסדר והמהימנות לעולם הכדורגל", אמר לסוכנות החדשות AFP.
פלאטיני הכחיש את השמועות שקיבל תשלומים "לא נאמנים" מבלאטר והדגיש כי המצפון שלו נקי. "אין שום ספק לגבי היושרה שלי. פעלתי כשורה. לכן אני זמין לשיתוף פעולה עם הרשויות הרלוונטיות כדי להבהיר את מה שצריך", הוסיף. פלאטיני הגן על קבלת 2 מיליון דולר מפיפ"א ב-2011 עבור עבודה שהשלים קרוב לעשור קודם לכן.
"הועסקתי על ידי פיפ"א כיועץ מיוחד לנשיא ספ בלאטר, ועבדתי על מגוון נושאים הקשורים לכדורגל, כמו לוח השנה הבינלאומי. זו הייתה עבודה במשרה מלאה", אמר ל-AFP. "כפי שהסברתי לרשויות השוויצריות, בין 2002-1998 קיבלתי רק חלק מהשכר עליו הסכמנו. זה קרה מפני שבאותה תקופה פיפ"א עדכנה אותי שלא יוכלו לשלם לי את הסכום הכולל עליו הסכמנו. כמובן, שהצהרתי על כל הכספים שקיבלתי בפני הרשויות הרלוונטיות".