בכיר מפיפ"א הושעה ל-7 שנים מכדורגל
הרולד מיינה ניקולס, שעומד בראש ועדת ההערכה של בחירת המארחות לטורניר מונדיאל 2018 ו-2022, הפך לאדם הראשון שנענש בעקבות החקירה
הרולד מיינה ניקולס, שעומד בראש ועדת ההערכה של בחירת המארחות לטורניר מונדיאל 2018 ו-2022, הושעה מכל פעילות הנוגעת לכדורגל למשך שבע שנים. הוא הפך לאדם הראשון שנענש בעקבות החקירה של פיפ"א את ניצחונה של קטאר לאירוח מונדיאל 2022.
- בן אפלק יפיק סרט על שערוריית השחיתות בפיפ"א
- פרשת השחיתות בפיפ"א: מרוקו היתה אמורה לארח את מונדיאל 2010
- בכיר בפיפ"א: "רוסיה וקטאר עשויות לאבד את המונדיאל"
מיינה ניקולס הצ'יליאני, שבשלב מסוים בשנה שעברה נחשב למועמד לנשיאות הארגון, החליף תכתובת מיילים עם אקדמיית אספייר של קטאר בנוגע לאפשרות שבנו, אחיינו וגיסו ילמדו שם על מלגות בחינם.
המלגות המדוברות לא סופקו בסופו של דבר, ובעת פרסום הדו"ח של ועדת ההערכה, מיינה ניקולס כן צירף אזהרה כי מדינת המפרץ הפרסי היא חמה מכדי לקיים בה את המונדיאל. הוא הכריז, כי בכוונתו לערער על העונש, שהטילה עליו ועדת האתיקה של פיפ"א, והתחייב להגיע עד לבית המשפט לבוררות בספורט במקרה הצורך.
הוא גם העביר ביקורת נגד פיפ"א, שפרסמה את העונש לפני שהוגש הערעור שלו. "אני אערער לבתי המשפט הגבוהים ביותר", כתב בטוויטר. "אני תוהה מדוע פיפ"א פרסמה את העונש , שעשוי להשתנות בערכאות הגבוהות".
החקירה לגבי התנהלותו נחשפה בשנה שעברה, זמן קצר לאחר שהעלה את האפשרות שיתחרה נגד ספ בלאטר על הנשיאות. אם כי, קרוב לוודאי שהחקירה החלה עוד קודם לכן.
לאחר שמישל ד'הוז הבלגי זוכה מהתנהלות לא הולמת בפברואר, ההליכים עדיין ממשיכים נגד חברים אחרים בוועד הפועל של פיפ"א שבחרו במארחות של הטורנירים.
מדובר בפרנץ בקנבאואר הגרמני, אנחל מריה וילאר הספרדי ו-ווראוי מקודי התאילנדי.
מאז, נקלעה פיפ"א לשערורייה בעקבות מעצרם של תשעה בכירים בקונגרס הארגון בציריך. בלאטר נאלץ להכריז על התפטרותו, ימים ספורים לאחר שנבחר לכהונה חמישית כנשיא.
פגישה חשובה של הוועד הפועל תתקיים בציריך ב-20 ביולי, שבה אמורים לקבוע את התאריך לקיום פגישה יוצאת דופן של הקונגרס שבה יתקיימו הבחירות למחליפו של בלאטר.