$
ספורט ופוליטיקה

ניצחון אישי, אכזבה ציבורית

ג'בריל רג'וב עוד יחזור לאיים על ישראל דרך הספורט למרות שבסיבוב בקונגרס של פיפ"א חטף לא מעט מכות בתדמיתו

אורי לוי 09:3031.05.15

ב-24 השעות שאחרי אי ההצבעה של פיפ"א על הנושא הפלסטיני-ישראלי, נראה שכולם ניסו לחגוג את ההחלטה שלא התקבלה בקונגרס פיפ"א בציריך.

 

 

 

 

רג'וב. גימיק רג'וב. גימיק צילום: איי אף פי

 

עופר עיני, יו"ר ההתאחדות לכדורגל בישראל, ופוליטיקאים שעלו על הגג חגגו "הישג" מול העוינות העולמית. וגם בצד השני ניסו לצייר את אירועי הקונגרס בציריך כהישג. נשיא ההתאחדות הכדורגל הפלסטינית, ג'בריל רג'ו תיאר את הקמפיין כמוצלח, והתפאר בעובדה כי מעתה תהיה וועדה רשמית של פיפ"א שתהיה אמונה על התקשורת בין ההתאחדויות הישראלית והפלסטינית, בכל מהלך. בנוסף, עצם העובדה שהצליח להלחיץ את ישראל עד הדקה ה-90 באירוע בינלאומי גדול, היא ניצחון עצום מבחינתו האישית.

 

לדאבונו, המהלך לסגת מהעתירה להרחקת ישראל מפיפ"א, ולהסתפק בהקמת וועדה, והעברת הסעיף אודות קבוצות ההתנחלויות לאו"ם, התקבל בצורה אמביוולנטית, וזכה לתגובות מגוונות בעולם הערבי. להפתעתו, רובן היו שליליות.

 

"זעזוע" ו- "הפתעה" היו הכותרות שהופיעו במדורי הספורט הפלסטיניים באינטרנט ובעיתונים א-שעב ואל-קודס. יריביו בחמאס מיהרו וביקרו: "ההתקפלות החלשה בפני הישות הציונית היא צעד מטופש ולא ברור".

 

עיתונאי של "כורה פלסטין" כתב:" בהתחשב במומנטום שהקמפיין הזה צבר, כולם כאן ציפו שג'יבריל ייכנס עם הראש בקיר עד הסוף. היה די ברור שההצעה לא עוברת, אבל לפחות היו רואים בעולם שאנחנו לא מוותרים והולכים עם האמת שלנו עד הסוף". עיתונאי אחר הוסיף: "הכרטיס האדום שהוא שלף היה מיותר. הבעיה הפלסטינית היא נושא רציני וחשוב ואין שום צורך בעזרים גרפיים על דוכן הנואמים כדי להמחיש את זה. פשוט צריך לדבר כמו גבר. רג'וב, שבדרך כלל אלוף בזה, פשוט לא עשה את זה".

 

ברשתות החברתיות הופיעו המילים "בוגד", "משת"פ" באלפי תגובות, ומשפטים כגון "כרטיס אדום לרג'וב", "תתפטר, לפני שאנחנו נעשה את זה בשבילך" נכתבו כציוצים וסטטוסים. אם זה לא מספיק, סדרת קריקטורות המראות את רג'וב באור מגוחך וחסר עמוד שדרה נפוצו לכל עבר.

 

הפרגון היחיד לו זכה הגיע מכיוון הרשות הפלסטינית וכלי התקשורת המזוהים עם פת"ח ואש"ף, אשר שיבחו את הישגי יו"ר ההתאחדות הפלסטינית וכינו את החלטותיו למשוך את התלונה וללחוץ את ידו של מקבילו הישראלי כ-"אמיצה". בנוסף, קצין העיתונות של הרשות, עבד אלנאצר אלנג'אר, הגדיר את המהלך "כיותר ממוצלח. העברנו לישראל מסר לפיו הם יצטרכו לבוא אלינו ולספק מחוות, גם בגזרה הספורטיבית, וגם בכלל".

 

אתמול התפרסמו דיווחים שלמרות שהצהיר שיצביע לנסיך עלי הירדני לנשיאות פיפ"א, הצביע רג'וב לספ בלאטר השוויצרי. עובדה זו גררה תגובה חריפה מצד התקשורת וההתאחדות הירדניות, שכן רג'וב מחזיק באזרחות במדינה. מאמרי שטנה הגוללים את מעלליו של רג'וב כנגד הירדנים בימיו כפעיל בתנועת פת"ח התפרסמו בעיתונים הגדולים בממלכה. מקורות פלסטיניים מוסרים כי למרות הכחשותיו של רג'וב כי הצביע לבלאטר, מהלך לשלילת אזרחותו הירדנית כבר יצא לדרך.

 

את העתירה הפלסטינית בפיפ"א ניתן להכתיר כהצלחה מעצם העובדה שישראל נותרה לחוצה עד הרגע האחרון, שהלגיטימציה של פעילותה של ישראל הוצבה בסימן שאלה, ושמעתה יצטרך להיות שינוי בדרך העבודה וביחס בין ההתאחדות הישראלית לפלסטינית.

 

לצערו של רג'וב, אלו הישגים 'המצלצלים טוב' לבכירי הרשות הפלסטינית בלבד.

 

העם הפלסטיני ראה בהתנהלותו הפגנת חולשה, ובלחיצת היד לעופר עיני כביטוי ל'נורמליזציה' בין הישראלים לפלסטינים, דבר אשר תושבי מחנות הפליטים בגדה וברצועה רואים בחומרה רבה.

 

הירדנים, שמלכתחילה היו נגד המהלך להרחקת ישראל אך תמכו בו בלית ברירה, זועמים על העובדה כי ישנם חשדות שהצביע נגד הנסיך עלי. גם מצרים אשר בצעד תקדימי תמכה בפומבי בנסיך עלי, ביקרה את העובדה שרג'וב לא תמך במועמד הירדני.

 

במשך שבועיים שלמים רג'וב היה על גג העולם. בלאטר ועיני עלו אליו לרגל לרמאללה במטרה להרגיע אותו ולגרום לו לחזור בו מעתירתו. תקשורת זרה רדפה אחריו. תמונותיו הופיעו בכל עיתון, ובכל שפה. נדמה היה כי בתקופה האחרונה פניו של המאבק הפלסטיני בעולם, היו פניו של רג'וב. אך לאחר שנכנע ללחצי בלאטר ועיני, מעמדו ברחוב הפלסטיני ירד, ולאחר שעלו הספקולציות שהצביע לבלאטר, גם הירדנים כעת מבקשים את ראשו.

 

רבים דימו את תוצאות ההצבעה כשוויון ישראלי בדקה ה-90, אך האמת היא שמה שהיה אתמול היה בעצם פרק ראשון בסדרת אגרוף. אתמול הפלסטינים ניצחו בנקודות, אך הפסידו מעט את המומנטום. סיבובי נוספים בטוח יהיו מעניין יהיה לראות האם רג'וב, יישאר הדמות הדומיננטית ב'נבחרת האגרוף' הפלסטינית, לקראת הסיבוב הבא בין אם בפיפ"א, בוועד האולימפי או בכל ארגון בינלאומי אחר.

 

הכותב הוא עורך ומנהל BabaGol, בלוג־מגזין על כדורגל מאסיה, אפריקה, המזרח התיכון, אמריקה הלטינית ועוד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x