ספ בלאטר מתחמק מחקירת ה-FBI ונמנע מלהגיע לארה"ב כבר 4 שנים
נגד בלאטר מתנהלת חקירה בנוגע להליך השנוי במחלוקת שהוביל לבחירת המדינות המארחות של המונדיאל ב-2018 ו-2022
נשיא פיפ"א ספ בלאטר סירב בארבע השנים האחרונות לבקר בארה"ב בשל חקירה מתמשכת של ה-FBI, כך על פי סרט תעודה חדש ששודר ב-ESPN. בתכנית E60, ששודרה בארה"ב, נטען שבלאטר מסרב לנסוע למדינה בשל חקירת FBI בנוגע להליך השנוי במחלוקת שהוביל לבחירת המדינות המארחות של המונדיאל ב-2018 ו-2022. בנוסף, בגרדיאן הבריטי דווח כי חוקרים אמריקאים פנו לתובעים בשוויץ בנוגע לחקירה.
- בלאטר צפוי להגיע לישראל ולפגוש את נתניהו
- הכדורגל הישראלי הוא חלק מעולם הכדורגל
- למה איראן לא תארח את אליפות אסיה ב-2019
על פי ההערכות, צ'אק בלייזר, לשעבר חבר בוועד הפועל של פיפ"א משתף פעולה עם החוקרים. בשנה שעברה פורסם כי בלייזר הסכים לשתף פעולה לאחר שהואשם בהעלמת מס על עמלות שהרוויח בזמן כהונתו כמזכ"ל Concacaf. עם זאת, על מנת לתחקר את בלאטר הממשלה תצטרך להוציא צו מעצר נגדו.
בפיפ"א סרבו לספק פרטים על הסדרי הנסיעות של בלאטר, אך טענו כי במהלך "התקופה המדוברת" הוא ניסה לבקר בכמה שיותר מבין 209 ההתאחדויות החברות בארגון.
"המידע שפורסם ב-ESPN לפיו נשיא פיפ"א נמנע מביקורים בארה"ב בשל חקירת FBI לכאורה, לגמרי אינו נכון. פיפ"א מעולם לא קיבלה שום בקשה מרשויות אכיפת החוק בארה"ב", מסרה דוברת של הארגון. בתכנית של ESPN לא טענו כי הועברה בקשה כזו מה-FBI. על פי מקורות אמריקאים, אין צורך ליידע את פיפ"א אם המטרה של הבולשת היא לחקור את בלאטר ובכירים אחרים. בהמשך החודש ינסה בלאטר להיבחר לכהונה חמישית כנשיא הארגון.
במקביל, פיפ"א השעתה את סגן נשיא ומזכ"ל התאחדות הכדורגל של טהיטי, ריינלד טמארי לשמונה שנים בגין לקיחת כספים ממוחמד בין חמאם. על פי החשד, טמארי השתמש בכסף כדי להעביר תשלומים לא חוקיים בפרשת שחיתות המקושרת להצבעה על אירוח מונדיאל 2022. בעקבות העונש, טמארי אינו מורשה להשתתף בפעילויות הנוגעות לכדורגל ברמות הלאומית והבינלאומית בתקופה שנקבעה. ועידת האתיקה של פיפ"א פסקה כי טמארי הפר חמישה סעיפים בתקנון האתיקה כשהסכים בינואר 2011 לקבל תשלום של 343 אלף דולר מבין חמאם, בעקבות פגישה שנערכה ביניהם חודשים ספורים לפני כן במלזיה.
טמארי שכיהן בוועד הפועל של פיפ"א לפני שמונה לסגן נשיא, כבר מרצה שנת השעייה בשל הפרת חוקי התמלוגים והחיסיון, לאחר שהעביר לכתבי הסנדיי טיימס מידע על ההצבעה לבחירת מארחות המונדיאל. לטענת פיפ"א, טמארלי נפגש עם בין חמאם, שהיה באותה תקופה חבר בוועד הפועל ונשיא קונפדרציית הכדורגל של אסיה, וביקש עזרה בכיסוי הוצאות משפטיות על הערעור של ההשעיה.
העונש של טמארי מנע ממנו גם להצביע בבחירת המארחות.
רוסיה וקטאר, שנבחרו לאירוח המונדיאל ב-2018 ו-2022, בהתאמה זוכו מהאשמות של שחיתות, אף שהצטברו ראיות להתנהלות לא הולמת.