האצטדיון היקר ביותר בברזיל נהפך לחניון
האצטדיון היקר ביותר ששימש למונדיאל, ועלה 550 מיליון דולר, משמש כעת כחניון לאוטובוסים
עברה כמעט שנה מאז המונדיאל בברזיל. המסיבה כבר מזמן נגמרה, אך המדינה עדיין סובלת מהנגאובר, בצורת אצטדיונים שהם "פילים לבנים", ופרויקטי תשתית שלא הושלמו. כל זה קורה בעוד המדינה מתמודדת עם בעיות כלכליות ועם ארגון אירוע ספורט מרכזי נוסף: אולימפיאדה בשנה הבאה.
- טפיל אכזר
- בעיות פיננסיות: שני אצטדיוני מונדיאל מוצעים למכירה
- כך בוזבזו 600 מיליון דולר נוספים על המונדיאל שנערך בברזיל
האצטדיון היקר ביותר ששימש למונדיאל, השוכן בבירה ברזיליה, ועלה 550 מיליון דולר, משמש כעת כחניון לאוטובוסים.
האצטדיון בקויאבה – שבנייתו עלתה 215 מיליון דולר, עלה פעם אחר פעם לכותרות: ראשית מכיוון שנסגר בשל כשלים בבנייה, ואז לאחר שנודע שחסרי בית השתלטו על חדרי ההלבשה שאינם בשימוש.
מנהל האצטדיון אמר כי העיר מחפשת אחר חברה פרטית שתשתלט על הפרויקט, מכיוון שעלות התחזוקה מרוששת את העיר.
אך זה עדיין לא החלק הגרוע ביותר: בכירים רבים – כולל המושל לשעבר של המדינה, הנשיא לשעבר של האסיפה המקומית וראש הוועדה האחראית על המונדיאל – נמצאים כולם תחת חקירה בשל "אירוע משפטי". הקמת הרכבת הקלה בעלות של 800 מיליון דולר בקויאבה שהייתה אמורה לחבר בין שדה התעופה למרכז העיר והייתה אמורה להיות מוכנה בזמן למשחקים, אך מתוך 22.5 ק"מ של מסילה שתוכננו, בנו בשלב זה 1.5 ק"מ בלבד.
האצטדיון בנאטאל מנסה להרוויח כסף באמצעות אירוח חתונות ומסיבות לילדים, אך אינו זוכה להצלחה גדולה. החברה שהאצטדיון בבעלותה מעמידה אותו למכירה. היא סובלת מבעיות בתזרימי המזומנים מאז שהואשמה במסגרת שערוריית חברת הנפט הממשלתית, פטרובאס.
ארנה דה אמזוניה במנאוס, שהתפעול שלו עומד על 233 אלף דולר בחודש, נמכר גם כן למשקיע פרטי, אף שהוא נבנה בעיקר מכספי הציבור.
לנדרסון לימה, כתב ספורט במנאוס, אומר כי אחת הבעיות עם ארבעת האצטדיונים האלה היא שהם נבנו במקומות שבהם אין קבוצות כדורגל מקומית חזקה שאפשר לעודד. "אין הרבה קהל במשחקי הליגה המקומית, ועולה הרבה כסף לקיים משחקים באצטדיון", אומר לימה. "כך שבימינו במנאוס, המשחקים של הקבוצה המקומית מתקיימים בשני מגרשי אימונים ולא באצטדיון שנבנה למונדיאל.
חוזה קרוז, שכותב עבור אתר יוניברסו אונליין ומתגורר בברזיליה, אומר כי האצטדיון יכול להכיל עד 70 אלף אנשים. הרעיון היה שהופעות גדולות יוכלו לייצר הכנסה למקום אך זה לא קורה.
להקת הרוק האמריקאית קיס למשל, לא ערכה הופעה במקום במסגרת מסע ההופעות שלה באזור. "הם הגיעו לברזיליה, אבל הם לא ערכו את ההופעה שלהם באצטדיון, אלא בחוץ בגלל העלויות הגבוהות", הוא אומר. "זה רק מראה עד כמה הממשלה לא מצליחה לנהל מתחם ספורט גדול ולהפוך אותו למקור להכנסות".
בברזיל, הידיעה על המורשת העלובה מהמונדיאל כל כך מושרשת, ששר הספורט הנוכחי הבטיח בראיון שהעניק לסוכנות החדשות רויטרס, כי בניגוד למונדיאל "האולימפיאדה תשאיר מורשת".
קרוז אומר כי במקום להיות מקור לגאווה למדינה, רבים מהאצטדיונים הפכו לסמל בושה, בייחוד בעוד הממשלה מנסה ליישם צעדי צנע לנוכח ההאטה הכלכלית החדה."המונדיאל הסתיים, אנחנו סובלים מכל מה שקרה מאז".