מה הנזק הכלכלי בירידה מהפרמייליג?
מחקר שערך ניק האריס מצא ששלוש הקבוצות שירדו ליגה יחוו ירידה של לפחות 20 מיליון ליש"ט בהכנסות שלהן בעונה הבאה וכן מספר הצופים במשחקים יורד בדרך כלל ביותר מ-4,000 למשחק
עוד לא ידוע אילו שלוש קבוצות יורדו העונה מהפרמיירליג, אך הן ישלמו מחיר גבוה על כך. מחקר שערך ניק האריס מצא ששלוש הקבוצות שירדו ליגה יחוו ירידה של לפחות 20 מיליון ליש"ט בהכנסות שלהן בעונה הבאה וכן מספר הצופים במשחקים יורד בדרך כלל ביותר מ-4,000 למשחק. יתרה מכך, רק חמש מבין 27 הקבוצות שירדו ליגה בתשע העונות האחרונות עלו חזרה בעונה מיד לאחר מכן.
מהמחקר עולה כי ההכנסה הממוצעת של הקבוצה שיורדת ליגה נופלת ב-19.5 מיליון ליש"ט בשנה הראשונה מיד לאחר הירידה, מ-50.3 מיליון ליש"ט ל-30.8 מיליון ליש"ט. עם זאת, בולטון, וולבס ובלקבורן ספגו הפחתה של קרוב ל-30 מיליון ליש"ט בהכנסות לאחר הירידה ב-2012, בעוד שההכנסות של ווסטהאם וניוקאסל נפלו קרוב ל-30 מיליון ליש"ט לאחר הירידות ב-2011 וב-2009, בהתאמה.
הקהל פוחת גם כן בממוצע של 4,365 צופים למשחק בעונה הראשונה לאחר הירידה. בלקבורן, מידלסבורו, ברמינגהאם ולידס חוו ירידה של יותר מ-7,000 צופים. למרבה ההפתעה, נוריץ' דווקא חוותה עלייה של 598 צופים בממוצע לאחר שירדה ליגה בעונת 2004-5.
מבין תשע הקבוצות האחרונות שהורדו ליגה, היחידה ששבה לפרמיירליג היא ווסטהאם. מקרב הקבוצות שהורדו ליגה בעשור האחרון, 15 בלבד חזרו לליגה הבכירה, בעוד שללסטר זה לקח 10 שנים. בממוצע, לקח לקבוצות שעלו בחזרה קרוב לארבע שנים לעשות זאת. לעומת זאת, 9 מתוך 30 הקבוצות שהורדו המשיכו בירידה גם לליגות הנמוכות יותר. אחת הסיבות לכך היא שהשחקנים הטובים יותר עוזבים בעוד שהשחקנים הבינוניים נשארים.
תשלומי מצנח גדולים יותר אינם מפצים על ההפסד של הכנסה מחוזי השידור הרווחיים היכולת למשוך ספונסרים ושותפים מסחריים נפגעת גם כן.