$
אירועי ספורט

קטאר: "מתייחסים לעובדים כאל בעלי חיים"

סקטור הבנייה של קטאר רווי בניצול, כך עולה מדו"ח חדש של אמנסטי אינטרנשיונל (AI) שפורסם במקביל לתחילת העבודות על בניית האצטדיונים לאירוח משחקי מונדיאל 2022

סוכנויות הידיעות 23:3518.11.13

סקטור הבנייה של קטאר רווי בניצול, כך עולה מדו"ח חדש של אמנסטי אינטרנשיונל (AI) שפורסם במקביל לתחילת העבודות על בניית האצטדיונים לאירוח משחקי מונדיאל 2022.על פי הטענות בדו"ח, העובדים הזרים סובלים מהלנות שכר, תנאי עבודה מסוכנים ומגורים מוזנחים. מעבר לכך, קבוצת זכויות האדם ציינה כי אחד המנהלים התייחס לעובדים כאל "בעלי חיים".

 

 

 

 

סליל שטי. הדו"ח כולל עדויות מ-210 עובדים סליל שטי. הדו"ח כולל עדויות מ-210 עובדים צילום: רויטרס

 

הרשויות בקטאר טענו כי התנאים למעורבים בבניית מתקני המונדיאל יהיו טובים. אם כי עוד לא התקבלה תגובה רשמית לדו"ח האחרון. אמנסטי הסבירו כי הדו"ח התבסס על ראיונות שקיימו עם 210 עובדים, מעסיקים ונציגי הממשלה. הדו"ח נקרא: "הצד האפל של הגירת עבודה: דגש על סקטור הבנייה של קטאר לקראת המונדיאל", והוא כולל עדויות מעובדים מנפאל שהועסקו על ידי חברה שמספקת ציוד לפרויקט בנייה הקשור למטה המתוכנן של פיפ"א.

 

העובדים טענו כי התייחסו אליהם כמו "אל עדר", ונאלצו לעבוד 12 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע, כולל בחודשי הקיץ הלוהטים של קטאר. באמנסטי מאשימים כי ההתנהגות הנצלנית הזו מסתכמת ב"עבודה בכפייה". הטענות הן שמאיימים על העובדים הזרים בקנסות, גירוש או איבוד ההכנסה במידה שהם לא יופיעו לעבודה, זאת על אף שלא קיבלו תשלום על כך.

 

ב-2012 אושפזו במחלקת הטראומה בבית החולים המרכזי בדוחא למעלה מאלף אנשים בעקבות נפילות מגובה רב במהלך העבודה, כך עולה מנתונים שאספה אמנסטי ממקור אלמוני בבית החולים. כ-10% מהנפצעים הפכו משותקים כתוצאה מהנפילה ושיעור התמותה הוא "משמעותי". "אין שום תירוץ להתנהלות מסוג זה באחת המדינות העשירות ביותר בעולם, ואין תירוץ לכך שכל כך הרבה עובדים זרים נופלים קרבן לניצול, אינם מקבלים שכר ונאלצים להיאבק כדי לשרוד", מסר סליל שטי, מזכ"ל אמנסטי.

 

"הממצאים שלנו מצביעים על רמה מטרידה של ניצול. מחובתה של פיפ"א להעביר מסר ציבורי חד, שהיא לא תסכים לניצול זכויות אדם בפרויקטי בנייה הקשורים למונדיאל".

 

הדו"ח של אמנסטי התפרסם בעקבות דיווח בספטמבר בעיתון הבריטי "הגרדיאן", שכינה את תנאי העבודה בקטאר ל"עבדות מודרנית". החשיפה של הגרדיאן זכתה לתגובות מאיגוד שחקני הכדורגל הבינלאומי FIFPro, שחבר ליוני גלובל יוניון (Uni Global Union), שמשמש כקול של 20 מיליון עובדי סקטור השירותים. האיגוד מסר כי קטאר חייבת להגן על הזכויות של העובדים עבור מונדיאל 2022.

 

"אין צידוק להקרבת חיי העובדים", הודיע חבר הדירקטוריון של FIFPro, ברנדן שוואב. "במיוחד בהתחשב בנהלי הבריאות והבטיחות המודרניים בתעשיית הבנייה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x