$
ספורט ופוליטיקה

האם הספורטאים הגרמנים סוממו באופן שיטתי לאורך שנות ה-50' עד ה-70'?

מחקרים חושפים כי שלושה מחברי נבחרת הכדורגל של מערב גרמניה שהשתתפו במונדיאל 1966 ככל הנראה השתמשו בחומרים אסורים

סוכנויות הידיעות 15:1006.08.13

מחקרים חושפים כי שלושה מחברי נבחרת הכדורגל של מערב גרמניה שהשתתפו במונדיאל 1966 ככל הנראה השתמשו בחומרים אסורים.

 

 

הוועד האולימפי הגרמני (DOSB) מינה בתחילת השבוע ועדה עצמאית שמטרתה לבחון את הראיות לכך שתכנית סמים סודית פעלה במשך עשורים במערב גרמניה.

 

בין ממצאי המחקר שיזם הוועד האולימפי הגרמני ופורסם השבוע על ידי המכון הגרמני הפדראלי למדעי הספורט, עלו טענות שבקרב שלושה מחברי נבחרת הכדורגל שהעפילה לגמר מונדיאל 1966 שנערך נגד אנגליה באצטדיון וומבלי, נמצאו שאריות של אפדרין, חומר אסור לשימוש.

 

אוהדי נבחרת גרמניה. עד כמה השפיעו הסמים על ההישגים הגרמנים לאורך ההיסטוריה? אוהדי נבחרת גרמניה. עד כמה השפיעו הסמים על ההישגים הגרמנים לאורך ההיסטוריה? צילום: איי אף פי

 

לא ברור עדיין אם מה שהפך לצריכת סמים שיטתית, נמשך גם בטורניר 1970, שבו המדינה נקמה את ההפסד נגד אנגליה והתאוששה מפיגור 2-0 כדי לזכות בגביע בהארכה.

 

הטענות כעת הן שהתכנית עדיין פעלה גם ב-1976, אז סמים מגבירי ביצועים שימשו למעלה מ-1,200 פעמים על ספורטאים גרמנים שהתחרו באולימפיאדת מונטריאול.

 

בדו"ח מצוין שמספר לא מוגדר של שחקני נבחרת מערב גרמניה שזכתה במונדיאל 1954, קיבלו זריקות של "ויטמין סי", שלמעשה היו המת אמפטמין פרביטין (Pervitin) המוכר יותר בשם ספיד.

 

הטענה היא כי הסם היה בשימוש של חיילים גרמניים במהלך מלחמת העולם השנייה והפך ל"שכיח" בקרב שחקני הכדורגל במדינה. עוד נטען כי ייתכן שכמה משחקני נבחרת 1966 צרכו חומר אסור באמצעות בליעת תרופה נגד הצטננות.

 

חלקים מהדו"ח הודלפו כבר בסוף השבוע לתקשורת הגרמנית וכללו האשמות שבכירים בממשלה מימנו מחקרים בנוגע ליכולות של סמים מגבירי ביצועים כמו סטרואידים אנאבוליים, טסטוסטרון, אסטרוגן ו-EPO, שבהם ילדים שימשו כשפני הניסוי.

 

הדו"ח היה אמור להתפרסם כבר בשנה שעברה, אך בעיות משפטיות בנוגע לציון שמם של האנשים המעורבים, גרמו לדחיות הפרסום, והיו אף חששות שהוא יאופסן לגמרי לאחר ההדלפות בסוף השבוע, אך התגברות הלחץ גרמה לפרסומו בסופו של דבר.

 

נשיא הוועד האולימפי של גרמניה, תומאס באך, הנחשב מועמד מוביל להיבחר בחודש הבא לתפקיד הנשיא הבא של הוועד האולימפי הבינלאומי, מסר בתגובה: "זהו יום טוב עבור המלחמה נגד סמים. אנחנו מברכים על פרסום המחקר שיזמתי ביחד עם DOSB. מינינו ועדה עצמאית שבראשה יעמוד שופט לשעבר בבית הדין החוקתי, אודו שטיינר.

 

"הוועדה הזו תבחן את הדו"ח ותעביר המלצות בנוגע למשימות שיש לבצע וכן לגבי שיפורים עתידיים במלחמה נגד סמים. במהלך עבודתה, הוועדה העצמאית תתבסס על דו"חות נוספים במדינות אחרות כמו צרפת או אוסטרליה ומהדיון הציבורי והמדעי הנרחב בנושא. אני בטוח שנוכל לעמוד ביעדים שלנו להשיג את כל המידע לגבי העבר וללמוד את הלקחים לקראת העתיד. הדו"ח יחזק את מדיניות אפס הסובלנות נגד הסמים".

 

איחוד גרמניה ב-1990 חשף את היקף פעילות הסמים במזרח גרמניה, אך הדו"ח החדש טוען כי השכנה ממערב הפעילה תכנית מתוחכמת במקביל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x