$
ספורט עולמי

האם איחוד האוהדים בטורקיה אמיתי?

המחאות האנטי ממשלתיות בטורקיה השיגו מטרה אחת שחמקה מידי הרשויות במשך שנים: איחוד האוהדים המרים ולעיתים אלימים של שלוש קבוצות הכדורגל הגדולות של איסטנבול

סוכנויות הידיעות 17:4105.06.13

המחאות האנטי ממשלתיות בטורקיה השיגו מטרה אחת שחמקה מידי הרשויות במשך שנים: איחוד האוהדים המרים ולעיתים אלימים של שלוש קבוצות הכדורגל הגדולות של איסטנבול.

 

אוהדי בשיקטאש, גלאטסריי ופנרבחצ'ה התאחדו במהלך חמשת ימי ההפגנות נגד ראש הממשלה טאיפ ארדואן וממשלתו במעין סולידריות רעננה.

 

האווירה הונצחה בצילום, שלפני כן לא היו מעלים על הדעת שאפשרי, שהופץ בטוויטר ובפייסבוק: שלושה אוהדים לבושים בחולצות הקבוצות היריבות צועדים שלובי זרועות תחת הסיסמה – "טאיפ, הידעת שאיסטנבול מאוחדת? מאז ה-31 במאי, 2013".

 

בתמונה אחרת עומד אדם בחולצה בצבעי כחול – ירוק של פנרבחצ'ה כשצעיף של בשיקטאש כרוך סביב פרצופו, כדי להגן עליו מפני הגז המדמיע שריססה המשטרה.

 

 

 

 

אוהדי בשיקטאש, גלאטסריי ופנרבחצ'ה. "רססו אותנו עם הגז מדמיע שלכם" אוהדי בשיקטאש, גלאטסריי ופנרבחצ'ה. "רססו אותנו עם הגז מדמיע שלכם" צילום: איי אף פי

 

לפרקים האווירה בקרב אלפי המפגינים הצעירים שמילאו את כיכר טקסים, מזכירה יותר אצטדיון כדורגל מאשר הפגנה פוליטית. האוהדים שרים וקופצים בתיאום, וקוראים קריאות בוז נגד מסוקי המשטרה החגים מעל.

 

"קדימה רססו, רססו את הגז המדמיע שלכם. תורידו את הקסדות שלכם, הניחו את האלות ותנו לנו לראות כמה אתם קשוחים", שרו האוהדים, שלעגו לשוטרים עם שיר של אוהדי בשיקטש, שזכה לפופולאריות בקרב המפגינים.

 

ישנם גם סיפורים על אוהדי גלאטסריי שסייעו לאוהדי פרנבחצ'ה שנלכדו על ידי המשטרה, ועל אוהדים שרצו במורד הגבעה מטקסים כדי לעזור לאוהדי קבוצה יריבה בשכונת בשיקטש הסמוכה לחופי הבוספורוס. "אנחנו בדרך כלל אויבים, אבל זה בהחלט איחד אותנו, דבר שלא קרה מעולם", סיפר הסטודנט מרט גורסס (18), לבוש בצעיף בצבעי שחור ולבן של בשיקטש שעמד ביחד עם חבריו ליד שוק הדגים של בשיקטאש.

 

מדובר בשינוי מרשים באווירה העוינת הרגילה בקרב האוהדים, שלעיתים הופכת גם לאלימה, ומכתימה את דימוי של הכדורגל הטורקי. רק לפני שלושה שבועות, אוהד של פרנבחצ'ה נדקר למוות בתחנת אוטובוס באיסטנבול על ידי אדם לבוש בחולצה אדומה וצהובה של גלאטסריי , בסיומו של משחק הדרבי. קבוצות אוהדים מנסות גם לבלום את האלימות, וקבוצת האוהדים צ'רשי (Carsi) של בשיקטאש אף נפגשה עם המשטרה בניסיון להפסיק את ההתנגשויות באזור, שבו יש לארדואן משרדים.

 

מומחה הכדורגל באגיס ארטן אומר כי ההשפעה של האוהדים דומה לזו של אוהדי קבוצות הכדורגל אל אהלי וזמאלק מקהיר המהלך ההפגנות בכיכר תחריר ב-2011. "זה ברור לגמרי כי אפילו אם מחאות גזי פארק לא ישיגו דבר נוסף, הן לפחות הביאו שלום לכדורגל", כתב ארטן במאמר שפורסם בעיתון Radikal. "לפחות לעת עתה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x