ברצלונה משקיעה 20 מיליון יורו בשנה באקדמיה שלה
ההוצאה היא על מערכת הנוער. ההוצאה על הנוער של בארסה היא הגבוהה ביותר באירופה - כך על פי דו"ח של ה-ECA
ברצלונה מוציאה בסביבות ה-20 מיליון יורו בשנה כדי לפתח את הליאו מסי, הצ'אבי והאנדרס אינייסטה החדשים. כך על פי מחקר שלECA, ארגון המועדונים הגדולים באירופה.
- "אם יש לנו הטייסים הטובים בעולם, יכולים להיות לנו הספורטאים הטובים בעולם"
- מאיפה מגיעים כדורגלנים?
- קח 700 שקל בחודש ותגדל לנו בניון חדש
ברצלונה משקיעה כ-13 מיליון יורו בשנהב"לה מאסיה" – האקדמיה של המועדון. וסכום נוסף של כ-10 מיליון יורו בשנה בקבוצת הנוער (עד גיל 19) ובקבוצת המילואים (ברצלונה B).
36 מאמנים עובדים בברצלונה ו-220 שחקנים צעירים מתאמנים באקדמיה תחת חוקים נוקשים. על פי הדו"ח קיים איסור על שיער צבוע, עגילים, קעקועים ועוד. בנוסף, שחקנים חייבים ללכת עם חולצה בתוך המכנסיים כל הזמן. ההתמקדות באקדמיה היא בעבודה על טכניקה, מהירות וראיית משחק ובשביל למצוא את השחקנים המתאימים, המועדון מעסיק 25 סקאוטים שמחפשים שחקנים מגיל 8 עד גיל 19. בנוסף, בכל הקבוצות משחקים באותה השיטה ומתמקדים באותן שיטות עבודה.
ההשקעה משתלמת. רוב שחקני הקבוצה הבוגרת הם בוגרי האקדמיה של ברצלונה.
לשם השוואה, אייאקס משקיעה 6 מיליון יורו בשנה באקדמיה שלה, שגם כן מייצרת שחקנים רבים לקבוצה הבוגרת (המטרה היא שלפחות שלושה שחקנים יעלו לבוגרים בשנתיים). באינטר האיטלקית גם כן משקיעים 6 מיליון יורו בשנה באקדמיה – כמו גם בלנס הצרפתית. בספורטינג ליסבון משקיעים 5 מיליון יורו באקדמיה שייצרה שחקנים כגון לואיש פיגו, נאני וכריסטיאנו רונלדו. בארסנל משקיעים 3 מיליון יורו בשנה כדי לייצר שחקנים כמו ג'ק ווילשר. באיירן מינכן גם כן משקיעה 3 מיליון יורו בשנה באקדמיה שלה – כמו שאלקה ו-FC באזל.
שאחטר דונייצק האוקראינית משקיעה 2.5 מיליון יורו באקדמיה שלה.
קבוצות קטנות יותר כמו פנתאינייקוס, דינמו זאגרב וסטנדרד ליאז' משקיעות בין 1 מיליון ל-1.5 מיליון יורו בשנה באקדמיות שלהן.
קבוצות קטנות יותר משקיעות בין 250 אלף ל-750 אלף יורו באקדמיות שלהן. מדובר על קבוצות כגון טפליצה הצ'כית, גלנטורן הצפון אירית, הארטס הסקוטית, הלסינבורג השבדית ועוד.