גרמניה: 13.8 מיליון צופים במשחקי הכדורגל העונה
עבור הגרמנים מדובר בעלייה נאה של 5.7% לעומת העונה שעברה, בעוד באנגליה נרשמה ירידה של כמעט 2%
13.8 מיליון איש נכחו במשחקי הבונדסליגה הגרמנית, 700 אלף יותר ממספר האנשים שנכחו במשחקי הפרמיירליג העונה. עבור הגרמנים מדובר בעלייה נאה של 5.7% לעומת העונה שעברה, בעוד באנגליה נרשמה ירידה של כמעט 2%.
הנתון הנוכחי הוא אך טבעי לנוכח העובדה שממוצע הצופים למשחק
את מספר הצופים יש לראות לנוכח כמה פקטורים שמשולבים זה בזה. לצד איכות הכדורגל ורמת העניין, חשוב לקחת בחשבון גם את מספר התושבים במדינה (גרמניה שנייה באירופה אחרי רוסיה עם יותר מ-80 מיליון תושבים); את המצב הכלכלי ואת מחירי הכרטיסים. כך, בעוד בגרמניה המחיר הממוצע של כרטיס הוא מהנמוכים ביבשת – 30 יורו – כרטיס למשחק פרמיירליג עולה בממוצע 44 יורו, באיטליה 48 יורו ובספרד 53 יורו בממוצע.
בהמשך הרשימה, אחרי הבונדסליגה והפרמיירליג נמצאות הלה-ליגה הספרדית עם יותר מ-10 מיליון צופים, הסרייה A האיטלקית (8.5 מיליון) והליגה הראשונה של צרפת (יותר מ-7 מיליון). אחריהן הליגה ההולנדית (כמעט 6 מיליון), הרוסית (3.1 מיליון), הבלגית (2.8 מיליון), הסקוטית (2.7 מיליון) ובמקום העשירי הליגה של אוקראינה, שאירוח האירו הקרוב הזניק את מספר הצופים בה ב-22.4% לסך של 2.7 מיליון.
עוד ברשימה – פולין (שגם היא תארח את היורו ורשמה עליה של כמעט 5%), שוויץ, רומניה ואוסטריה. סוגרת את הרשימה יוון (מקום 16), שהמשבר הכלכלי הביא לנפילה של יותר מ-23% במספר הצופים לעומת העונה שקדמה.
הליגה הישראלית, תודה ששאלתם, לא מופיעה ברשימה שפורסמה באתר פוטבול פייננס. עם זאת, ידוע שהרמה הנמוכה, האלימות ואיכות המתקנים הביאו בשנים האחרונות לכך, שלצד ירידה דרמטית ברייטינג שמשיגים משחקי ליגת-העל, נרשמת גם ירידה עקבית בממוצע הקהל במגרשים – מ-5,300 לפני שלוש עונות לכ-4,000 צופים בממוצע למשחק בעונה האחרונה.
אם מכפילים את המספר הזה במספר המשחקים מקבלים משהו שבין 1.1 ל-1.2 מיליון צופים בעונה, נתון שמספיק בערך למקום ה-22 באירופה.