האם ממשלת ספרד מאשרת גזירות כלכליות בזמן משחקי כדורגל גדולים?
הדכדוך הכלכלי לצד ההצלחות הספורטיביות גורמים לספרדים לפתח תאוריית קונספירציה שמוכיחה כביכול עד כמה הכדורגל והקיצוצים הולכים יד ביד
הדכדוך הכלכלי בספרד לצד ההצלחות הספורטיביות גורמים לספרדים לפתח תיאוריות שונות ומשונות שמוכיחות כביכול עד כמה הכדורגל והקיצוצים הולכים יד ביד. לכו תתווכחו איתם.
בתור התחלה, העיתון "אל מונדו" מצביע על כך שהזכייה ההיסטורית של נבחרת ספרד באליפות אירופה
ב"אל מונדו" לא מסתפקים בזה, ולפי תיאוריית הקונספירציה שנרמזת בכתבה, השנה נרשמו גם סמיכויות זמנים מפתיעות בין משחקים מכריעים לבין האירועים הכלכלים המרכזיים במדינה.
דוגמאות: ב-10 בפברואר הוכרזה בספרד רפורמה בתחום יחסי העבודה וזה קרה מייד אחרי שברצלונה ואתלטיק בילבאו (שני אזורי התעשייה המרכזיים של המדינה) העפילו לגמר גביע המלך.
הלאה, התקציב השנתי פורסם ב-3 באפריל, בדיוק באותו יום שבו שיחקה ברצלונה נגד מילאן ברבע גמר הצ'מפיונס ליג, ויום אחרי משחקה של ריאל מדריד נגד הפואל ניקוסיה באותו מפעל.
עוד? בבקשה. ההכרזה של ממשלתו החדשה של מריאנו ראחוי על קיצוץ בהיקף של 10 מיליארד יורו נעשתה ב-9 בפאריל, שהיה גם יום הדרבי של מדריד בין אתלטיקו לריאל. כמה ימים אחר-כך, ב-18 באפריל, הוכרז על הכפלת תשלום הביטוח הרפואי של הפנסיונרים, ובאותו יום הפסידה ברצלונה לצ'לסי בחצי גמר הצ'מפיונס, יום אחרי שריאל הפסידה לבאיירן מינכן.
ולבסוף: ב-27 באפריל, עוד יום של הצהרות דרמטיות בתחום הכלכלי, הודיע פפ גוארדיולה שהוא עוזב את הספסל של ברצלונה. "אל מונדו" מצא סמיכויות אירועים נוספות גם ברמת הפוליטיקה האזורית.
צירוף מקרים? ייתכן. אחרי הכל הקבוצות הספרדיות מנפקות מדי שנה כמה וכמה משחקים גדולים, ובאותה מידה הכלכלה הספרדית האומללה סובלת מאינפלציה של הצהרות והחלטות עגומות. מצד שני, אולי לפוליטיקאים הספרדיים נוח לשמור את הגזירות שלהם לימים שבהם העיתונים מלאים בכותרות ספורטיביות, מתוך תקווה שעליות השערים על כר הדשא ישכיחו מעט את הירידות הכלכליות. אם זה נכון, מעניין איזו גזירה כלכלית היו מטילים שם אם ריאל ובארסה היו מעפילות לגמר...