ח"כ אלכס מילר: "מגרשי הכדורגל הפכו לשדה קרב"
בדיון רב משתתפים בוועדת החינוך של הכנסת בנושא האלימות במגרשים אמר ח"כ כרמל שאמה הכהן כי ההתאחדות לכדורגל "רקובה מן היסוד"
ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות ח"כ אלכס מילר קיימה היום (ג') דיון בנושא האלימות במגרשי הכדורגל בעקבות האירועים האחרונים. בדיון השתתפו נציגים מטעם ההתאחדות לכדורגל, האוהדים, השחקנים, השלטון המקומי ומשרד התרבות והספורט.
בדברי הפתיחה אמר ח"כ מילר כי אמנם קיימת ירידה במספר מקרי האלימות, אך האירועים הופכים להיות קשים יותר ובעלי השפעה רחבה יותר על החברה ועל תדמית המדינה גם בחו"ל. "התמונות מזהמות את הספורט בישראל והכדורגל הופך להיות כדורגל רחוב ולא ספורט ברמה בינלאומית כפי שהיינו רוצים שיקרה". מילר הדגיש כי יש להרחיב את מנגנוני ההרתעה והענישה כלפי מתפרעים ולחייב את השחקנים לקחת חלק בחינוך, תוך מתן דוגמה חיובית לציבור.
לדבריו, ועדת החינוך תיתן להתאחדות לכדורגל ארכה של כחודשיים עד ליישום ההמלצות העוסקות בשילוב אוהדים בהנהלות הקבוצות, איסור העסקת מקורבים, בית הדין לספורט ומינהלת הליגה. "מגרשי הכדורגל הפכו לשדה קרב כאשר את האלימות מובילים שחקנים ועסקני ספורט. יש להחמיר את מנגנוני הענישה נגד הפורעים. אם נראה שההתאחדות לכדורגל אינה פועלת לתקן את המצב הקיים, נפעל בחקיקה במטרה להשיב את הסדר למגרשים". בעוד כשלושה שבועות תעלה גם הצעת חוק השקיפות.
שאמה: "ההתאחדות רקובה מן היסוד"
ח"כ כרמל שאמה הכהן, יו"ר ועדת הכלכלה, אמר כי ההתאחדות לכדורגל רקובה מן היסוד ואין זה משנה מי יעמוד בראש בית הדין שלה. הוא הוסיף כי בכוונתו לטפל באופן דחוף באלימות המילולית באולפני הספורט וכן לחשוף את משכורתם של הבכירים בהתאחדות לכדורגל: "לא ייתכן שבהתאחדות הממומנת מכספי ציבור, נושאי המשרה ירוויחו יותר מראש הממשלה", אמר שאמה-הכהן.
ח"כ דב חנין (חד"ש) הוסיף כי יש לחזק את האופי הקהילתי של הכדורגל בישראל והציע להקים ועדת חקירה פרלמנטרית שתבדוק את מצב הכדורגל בישראל.
"צריך ענישה מחמירה ולא דלת מסתובבת", אמר מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, אורי שילה בהתייחס לאירועי האלימות האחרונים. הוא הגדיר אותם כאירועים מכוערים שההתאחדות נלחמת בהם. העונשים, לדבריו, צריכים להיות כבדים ומרתיעים. הוא הוסיף כי לא צריך לחפש את עובדי ההתאחדות ולא צריך להיות לינץ' ציבורי עליה.
ראש מדור רישוי באגף המודיעין במשרד לביטחון פנים, סנ"צ עופר יצחק טען כי החוק למניעת אלימות בספורט הוא חוק מצוין, אך יש לבצע בו התאמות ותיקונים קטנים. הוא ציין כי בדרבי תל אביב הוגשו 11 כתבי אישום, במשחק של הפועל פתח תקווה הוגשו שני כתבי אישום, אחד מהם נגד בעל תפקיד ואילו מהאירוע האחרון ביום שישי בין הפועל רמת גן להפועל בני לוד הוגשו 13 כתבי אישום.
"העונש הראוי לשחקן אלים - הרחקה לשנה"
"עד אתמול הייתי חבר בוועדה המייעצת בהתאחדות לכדורגל. בחיים לא ראיתי מבנה מוזר לחלוטין כשכל האנשים שם הם בחזקת תוכים ובובות. אמרתי לעצמי שאם צריך להיאבק ולהילחם אעשה את זה מבחוץ. נמצאים שם אנשים שלא יכולים להביא לשום שינוי", אמר איציק רוכברגר, ראש עיריית רמת השרון. הוא הוסיף כי יש להפריד את מי שממנה את בית הדין ולהקים יחידה שתהיה כפופה לבית המשפט המחוזי וכך לנתק את השיפוט מההתאחדות.
אורי שפר, ראש מינהל הספורט במשרד התרבות והספורט ציין כי השרה לבנת נפגשה עם צמרת המשטרה, פרקליט המדינה ומנהל בתי המשפט והבהירה להם את הצורך ביצירת תשתית למסלול מהיר יותר של אכיפה וענישה על מנת להגביר את ההרתעה. "כל האישים שעימם דיברה אמרו לה שהם פועלים בכיוון ויקצו את המשאבים הנדרשים לכך. בנוסף הוקמה ועדה שאמורה לתת תשובות האם החוק למניעת אלימות בספורט יושם והאם הוא מתאים למציאות הקיימת או שנדרשים שינויים. תשובותיה ינתנו בתוך 90 יום".
"הוחלט בארגון לכתוב קוד אתי על מנת שהשחקנים יבינו מהי החשיבות והנזק שנגרם כתוצאה מההתנהגות שלהם. אנחנו לוקחים אחריות ורואים בכך משהו חשוב ביותר", הדגיש אריה אלטר, מנכ"ל ארגון השחקנים והביע שאט נפש מהתנהגות המעורבים במעשי האלימות. לדבריו, העונש הראוי עבור שחקן אלים הוא הרחקה לשנה מהמגרש.
עוד בנושא האלימות במגרשים: ליאור אסולין הורחק משישה משחקים, אדריאן פרננדס משבעה ויקיר שינה משניים. אלו העונשים עליהם הוחלט היום (ג') בהסדר טיעון בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל בעקבות התיגרה המבישה שהתרחשה ביום שישי האחרון באיצטדיון וינטר בסיום התיקו 1:1 בין הפועל רמת גן לבני לוד.