הקבוצות בברזיל הכפילו את הכנסותיהן מזכויות שידור
20 המועדונים הגדולים במדינה ירוויחו השנה סכום כולל של יותר ממיליארד ריאל (כ-450 מיליון יורו), זאת לעומת הכנסה כוללת של 480 מיליון ריאל ב-2011 – זינוק של כ-130% בתוך שנה
19:2427.02.12
הכדורגל הברזילאי משתנה במהירות, ולמועדונים הגדולים יש כיום יותר כסף כדי למנוע הגירה של כוכבים ליבשת אירופה. היבט אחד של השינוי הוא
פלמגו וקורינתיאנס יהיו השנה שתי המרוויחות הגדולות מזכויות שידור וכל אחת מהן תקבל ב-2012 כ-85 מיליון ריאל (37 מיליון יורו). העובדה שלשתי הגדולות של ריו דה-ז'ניירו וסאו פאולו (בהתאמה) יש את מספר האוהדים הגדול ביותר ומכאן שמשחקיהן זוכים לשיעורי הרייטינג הכי גדולים, היא הסיבה לפער מן האחרות.
אולם השתיים הללו אינן היחידות שנהנות מהשגשוג של הליגה בברזיל. רמה אחת מתחתיהן נמצאות סאו פאולו, פלמייראס, וסקו דה-גמה וסנטוס שיקבלו השנה 75 מיליון ריאל (33 מיליון יורו). אחריהן ממוקמות פלומיננזה, קרוזיירו, אתלטיקו MG, גרמיו, אינטרנציונל ובוטאפוגו שירוויחו כל אחת 55 מיליון ריאל (יותר מ-24 מיליון יורו), לעומת כ-24 מיליון ריאל אשתקד. שאר הקבוצות, יקבלו השנה 29 מיליון ריאל (כמעט 13 מיליון יורו) - שוב, פי שתיים מאשר בשנה שעברה. לשם השוואה, זה בערך מה שמרוויחות בשנה מזכויות שידור שלוש הגדולות של הכדורגל הפורטוגלי – בנפיקה, פורטו וספורטינג ליסבון.
לשם השוואה, ריאל מדריד וברצלונה מרוויחות בעונה יותר ממאה מיליון יורו מזכויות שידור, אולם קבוצה ספרדית "קטנה" יותר – ועדיין אימפריה – כמו ולנסיה או אתלטיקו מדריד, מקבלת כ-40 מיליון יורו בלבד לעונה. בקיצור, הפערים מצטמצים.
ההכנסות הללו יאפשרו למועדונים בארץ הסלסה להמשיך את המגמה של השנים האחרונות ולהשיב הביתה כוכבים גדולים ששיחקו באירופה - כמו רונלדיניו או אדריאנו - או להשאיר בברזיל כישרונות עולים שמבוקשים באירופה, כמו במקרה של ניימאר. התהליך הכפול הזה, שבו אירופה שוקעת במשבר כלכלי ואילו ברזיל מתחזקת, עתיד לשנות את יחסי הכוחות בעולם הכדורגל.