$
אירועי ספורט

כספי הציבור יממנו את הפיכת האצטדיון האולימפי לאצטדיון פרמיירליג

האצטדיון האולימפי בלונדון אינו עומד בתקנות הפרמיירליג ויאלצו לעקור את המגרש לאחר סיום המשחקים, על מנת לאפשר לקבוצות כדורגל להשתמש במתקן

ניצן פלד 16:2123.02.12

האצטדיון האולימפי בלונדון אינו עומד בתקנות הפרמיירליג ולאחר סיום המשחקים הוא ייעקר ממקומו על מנת לאפשר לקבוצות כדורגל להשתמש במתקן, פעולה שתמומן על ידי כספי הציבור, כך על פי בכירים.

 

האולם המרכזי של הפארק האולימפי, שעלותו עומדת על 486 מיליון ליש"ט (767 מיליון

דולר), נבנה ללא חימום תת קרקעי הדרוש באנגליה לקיום משחקי כדורגל מרכזיים.

 

מועדון הכדורגל ווסטהאם ממזרח לונדון היה אמור לשאת בהוצאות של 2 מיליון ליש"ט (3 מיליון דולר) להתקנת מגרש חדש עם חימום תת קרקעי, אך הסכם השכירות ארוך הטווח של הקבוצה בוטל בשנה שעברה בשל בעיות משפטיות.

 

במקום זאת, החברה האחראית למורשת של הפארק האולימפי (OPLC) חשפה כי היא תיאלץ לשלם עבור השינויים במגרש, מכיוון שהאצטדיון יישאר בבעלות ציבורית ויושכר למגוון חברות לאחר סיום האולימפיאדה.

 

"האצטדיון האולימפי הוא פיל לבן וכעת עליהם להוציא כספים כדי למנוע ממנו להפוך לפיל לבן", מסר אנדרו בוף, חבר באספת לונדון בראיון לסוכנות AP.

 

השכרת האצטדיון לקבוצת כדורגל חיונית להבטחת יכולת הקיום ארוכת הטווח של האצטדיון, על אף שבמקור יועד לארח בעיקר אירועים אתלטיקה.

 

"הבעיה היא שהאצטדיון מעולם לא יועד לכדורגל", אומר בוף, שיושב בוועדה שבוחנת את הפרויקט האולימפי. "אלו הן התוצאות של תכנון לקוי, קבלת החלטות גרועות ומזעזעות במהלך שלב התכנון לפני ש-OPLC הוקמה. הם קיבלו בלגן אמיתי לסדר".

 

הדגש בצורך בחימום תת קרקעי עלה לאחר שמשחק רוגבי בין צרפת ואירלנד בוטל בתחילת החודש מכיוון שסארד דה פראנס בפאריס אינו מחזיק בחימום.

 

חוקי הפרמיירליג קובעים שמועדון חייב להחזיק "במערכת חימום תת קרקעית או מערכת מתאימה של הגנת המגרש לפי אישור הדירקטוריון" על מנת לקיים משחקים.

מגרש חדש עם חימום תת קרקעי צפוי לעלות עד 2 מיליון ליש"ט , אף שמ-OPLC סרבו לחשוף נתונים ואדריכלי האצטדיון לא הגיבו.

 

"כל אותן עלויות נוספות – כולל הארכת הגג כך שיכסה יותר מושבים, עוד יציעי כבוד שחיוניים לאצטדיון – ימומנו כעת מכספי משלמי המיסים ולא מתקציב הקבוצה השוכרת", הוסיף בוף.

 

ווסטהאם, שירדה ליגת בעונה שעברה, הייתה אמורה לשלם עבור השיפוצים באצטדיון לאחר שנבחרה לשמש כדיירת ארוכת הטווח של האצטדיון. אולם הממשלה הבריטית ביטלה את ההסכם באוקטובר על רקע שיתוק משפטי שנבע מערעורים שהוגשו נגד תהליך המכרז. טוטנהאם הייתה אחת הקבוצות שערערה על ההחלטה, לאחר שהצעתה להרוס את האצטדיון כדי לבנות חדש בלי מסלול ריצה כשלה.

 

35 מיליון ליש"ט (55 מיליון דולר) כבר הוקצו מהתקציב האולימפי להקטנת האצטדיון לאחר המשחקים מ-80 אלף מושבים ל-60 אלף.

 

דבר אחד בטוח והוא שמסלול הריצה יישאר באצטדיון, לא משנה כיצד יסתיים הסכסוך המשפטי, שכן לונדון תארח את אליפות העולם באתלטיקה שתיערך ב-2017. "האצטדיון הזה הוא בלגן, מכיוון שהאצטדיון עוצב מתוך מחשבה על מורשת אתלטית, שמנסים לדחוף לתוכה בכוח כדורגל", אומר בוף. "הייתי חושב שקבוצת פרמיירליג לא תרצה אצטדיון שלא תוכנן עבור כדורגל. קבוצת פרמיירליג לא יכולה לשרוד באצטדיון האולימפי כפי שהוא כיום. הם החליטו בשלב מאוחר מדי לקבל הצעות מקבוצות כדורגל. הם מנסים לתקן מורשת, שהיו אמורים לתכנן לפני שנים".

 

16 חברות הביעו עניין בהגשת הצעות לשימוש באצטדיון לאחר האולימפיאדה, כולל ווסטהאם, ניתן להגיש הצעה רשמית עד ה-23 במרץ. ההצעה המנצחת תוכרז במאי אולם האצטדיון לא יהיה מוכן עד 2014.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x