דו"ח חדש: חמש הליגות הגדולות באירופה הפסידו 1.5 מיליארד יורו בעונת 2010/11
בעקבות הדו"ח מישל פלאטיני, נשיא אופ"א, מזהיר את המועדונים הגדולים כי הם יסולקו מהליגות המקומיות אם יחליטו על הקמת ליגה חדשה. ואולם, המועדונים שוקלים זאת בחיוב בגלל ההפסדים הגדולים
מישל פלאטיני, נשיא אופ"א, הזהיר את הוגי רעיון "הסופרליג האירופאית" בכך שקבוצות שיפרדו מפיפ"א ואופ"א יסולקו מהליגות המקומיות במידה שישתפו פעולה. אולם יש שיחשבו שזה סיכון שכדאי לקחת.
דו"ח חדש של חוסה מריה גאי דה ליבנה שפורסם החודש מזהיר מפני "התפוצצות
אף שספרד ואנגליה סותרות את המגמה הזו (אין נתונים זמינים בנוגע לאיטליה) - מאחר שההכנסות של לה ליגה צמחו ב-302 מיליון יורו בעוד שהשכר עלה ב-133 מיליון יורו בלבד, ואילו בפרמיירליג צמיחת השכר עמדה על 327 מיליון יורו מול 400 מיליון יורו בתוספת הכנסות – שתי הליגות חוו עלייה בהפסד התפעולי בסכום מצטבר של 42 מיליון יורו ו-149 מיליון יורו בהתאמה.
בעוד שההכנסות של הליגה האנגלית, האיטלקית, הספרדית, הצרפתית והגרמנית עלו בין 2006-2010 ב-1.07 מיליארד יורו, שכר השחקנים זינק באותה תקופה ב-888 מיליון יורו. "יכולת הקיום הכלכלית והפיננסית של הכדורגל מחייבת קיצוץ של המבנים, קישור ההוצאות למציאות של הכנסות הקבוצות, פיקוח הדוק, סטנדרטים מחמירים לשקיפות ופייר פליי פיננסי", כותב גאי.
"אם התנאים הללו לא יתקיימו, הדימום הכלכלי הזה ייצא משליטה, ויצית חדלות פירעון פיננסית: ממעלה הכדורגל ועד לניפוץ בועת הכדורגל". בהתחשב בכך שאחד הפתרונות של גאי הוא תכנית הפייר פליי הפיננסית של פלאטיני, נראה שהישועה עוד רחוקה.
למעשה, הכנסות של 13.928 מיליארד יורו וחובות של 12.641 מיליארד יורו (או תשלובת של 91%, שהיא רמה שעל פי הכלכלנים כרמן ריינהרט וקמת' רוגוף גורמת לטביעת מדינות) עליהם מצביע גאי גורמות לו לשאול האם הליגות הגדולות באירופה יעמדו במבחני לחץ כלכליים.