קצת סדר בבלאגן השורר בהפועל תל אביב
אלי טביב ומוני הראל רחוקים מאוד מפשרה. הפועל תל אביב מנוהלת כרגע על ידי שני הצדדים וההכנות המקצועיות כבר נפגעות
בשנתיים האחרונות הפועל תל אביב פעלה היטב בשוק העברות השחקנים. רבים כינו אותו כ"מנגון היעיל ביותר בעונת המלפפונים".
אולם דווקא בנקודת הזמן הנוכחית, כשהמצב המקצועי שברירי, אחרי עזיבת המאמן אלי גוטמן ומספר שחקנים, הסכסוך הגדול והמתוקשר בין שני הבעלים, מוני הראל ואלי טביב תוקע מקל עבה בגלגל האדום-לבן של הפועל.
למעשה מצב עסקת ה"BMBY" שסוכמה בין הצדדים ולפיה אלי טביב היה אמור לקבל לידיו את השליטה הבלעדית בקבוצה - "מוקפאת" כרגע. כך טוענים מקורביו של טביב. בצד של מוני הראל טוענים שהעסקה "פוצצה".
בשבועיים האחרונים הגישו הראל וטביב תביעות הדדיות לבית המשפט המחוזי בת"א, כאשר במקביל, מנצלות קבוצות אחרות את האנדרלמוסיה הניהולית בהפועל ומחתימות את השחקנים האטרקטיביים אצלן, מה שעשוי להותיר את הפועל בבעיה קשה לקראת פתיחת עונת 2011/12.
ואולי אף יותר מכך, בזמן שטביב מציג עצמו לכאורה כבעלים היחיד במועדון, אנשי הראל מתפקדים גם כן כבעלי הבית בוולפסון ויוזמים שיחות עם שחקנים לגבי שדרוג והארכת חוזים.
כאן המקום לציין שמבחינה רשמית, ההתאחדות לכדורגל עדיין מכירה בשותפות בין הצדדים ורק לאחר המאבק המשפטי או הפשרה שתגיע, אם בכלל, נושא הבעלות יעודכן.
אז מהן טענות הראל
מוני הראל היה זה שלמעשה החל את הליך ה"BMBY" והיה זה שהציע לטביב לקנות את 50% המניות שלו תמורת 6 מיליון שקלים. היה זה טביב שבסופו של דבר היה אמור לרכוש את 50% של מוני. במסגרת החוזה שנחתם, טביב אמור היה כביכול להעביר תשלום "מיידי" של 6 מיליון שקל לחשבון הבנק של הראל.
בפועל, טוענים מקורביו של הראל, שלא רק שטביב התמהמה עם התשלום וביקש שבוע ימים לשלמו, גם אחרי שהעביר את הכסף לאחר 48 שעות, הוא היה לפקודת עורך דינו של הראל, ישראל עזיאל. בנוסף שיגר מכתב ובו שתי התניות לפירעון הצ'ק:
א: שהראל יוודא להסיר את כל העיקולים על מניותיו בקבוצה אותם עיקלה גרושתו של הראל, נטלי, שגם היא מנהלת מולו מאבק משפטי.
ב: התנאי השני היה השגת מכתב רשמי מטעם ההתאחדות לכדורגל על העברת המניות לטביב ורישומו כבעלים הבלעדי במועדון.
המען אליו הופנה הצ'ק וההתניות מהווים לפי טענת עורכי דינו של הראל הפרה בוטה של ההסכם ולמעשה גרמו לכך שהראל יהיה זה שיקבל את השליטה המלאה בקבוצה וישלם לטביב 6 מיליון שקל.
מאוחר יותר ואחרי התכתבויות קדחניות בין שני עורכי הדין של הצדדים, הביע הראל נכונות להעביר לטביב את מניותיו בצורה הבאה:
טביב יעביר צ'ק מזומן על סך 4 מיליון שקל ובנוסף יפקיד כ-2 מיליון נוספים בנאמנות מאחר וזהו הסכום אותו דורשת לעקל גרושתו של הראל.
בנוסף, הוא הציב בעצמו לטביב תנאי לביצוע המהלך בכך שבניגוד לסיכום המקורי בהסכם ה"BMBY", טביב לא יוכל לגעת ב-21 מיליוני השקלים המופקדים בבקרת התקציבי ומוגדרים כהלוואת בעלים של הראל ואלו יהוו כסף שיילך אך ורק לתפקוד המועדון.
"יש חשש כבד שטביב מעוניין לקחת לעצמו כספים מהקבוצה", טוען אחד ממקורבי הראל ל"כלכליסט" ומוסיף: "בשנה הבאה תקציב הפועל יתחיל מ-53 מיליון שקל עוד לפני שקל אחד מכיס הבעלים, מה שיאפשר לטביב לקחת כסף, בניגוד גמור לקו של מוני במשך כל השנים שהוא נמצא במועדון".
למעשה במהלך האחרון, מנסה הראל להציג סיטואציה לפיה טביב מעוניין למשוך כספים ולא להשאירם ולנצלם לקופת המועדון, אחרת היה מסכים להצעתו האחרונה של הראל ומבצע את העיסקה.
טענותיו של טביב
אלי טביב מעוניין להוציא לפועל את ההסכם המקורי בינו לבין מוני הראל באופן מיידי, כלומר בתביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי הוא דרש לקיים את הליך ה"BMBY" וביקש ממנו להורות להראל להעביר לו את מניותיו.
אנשי טביב טוענים שהפירוש למונח "מיידי" בהסכם שפורש ע"י יועציו המשפטיים של הראל כתשלום באותו היום (תוך 24 שעות) היה פירוש סובייקטיבי ומאחר שמדובר ב-6 מיליון שקל, סכום גדול - יש צורך בסדר גודל של עד שבעה ימים לארגנו.
אולם בפועל, טביב ארגן בתוך 48 שעות את הסכום ובצורת צ'ק בנקאי העביר אותו לפקודת עורך דינו של הראל שיכול היה להפקיד את הצ'ק בחשבונו, אולם בחר להחזירו.
שתי ההתניות שצורפו לאותו צ'ק, מבחינתם של מקורבי טביב הן בגדר בקשות לגיטימיות. מבהיר זאת היטב אחד ממקורביו האישיים של טביב: "אם משלמים צריך לקבל את התמורה שהובטחה. כמו שמוני רצה את הכסף במיידי גם אלי רצה לקבל את המניות באופן מיידי. אלא שהעיקולים של גרושתו וההליך של קבלת האישור של ההתאחדות גרם לכך שאי אפשר לבצע את העסקה כי אלי משלם ולא מקבל בוודאות את מה שהובטח לו. זאת הפרה של הסכם ולא כל קשקוש אחר".
אותו צ'ק, אגב, על סך 6 מיליון שקל שמור בכספתו של עו"ד יורם זמיר, בא כוחו של אלי טביב כאשר במידה וביהמ"ש המחוזי יפסוק לטובתו של טביב, הרי שהראל ייאלץ לקבל צ'ק זה באמצעות עורך דינו, אולם גורמים במערכת המשפט טוענים שהסיכויים לכך קטנים.
כרגע, פשרה בין הצדדים אינה נראית באופק, אולם לצד כל המחלוקות הגדולות והיסודיות בין שני המחנות, על דבר אחד כולם מסכימים. אי אפשר בנקודת הזמן הנוכחית להמתין לתחילת הדיונים בסוף חודש יוני ויש לפתור את המחלוקת באמצעות מגשר קודם לכן ובהקדם לאור הצרכים המקצועיים והניהוליים של המועדון.