הפרמיירליג ומס ההכנסה הבריטי מנסים להגיע לעמק השווה
רשויות המס בבריטניה דורשות מהקבוצות כ-100 מיליון ליש"ט במיסים. הצדדים מתקרבים לפשרה אך עדיין לא חתמו על הסכם
הפרמייליג ורשויות המס הבריטיות מתקרבים להסכם שיחייב את מועדוני הכדורגל לשלם מיליוני ליש"ט לממשלה ויגביל את ניסיונות הקבוצות להפחית את המיסים שמשלמים השחקנים, כך על פי גורמים המקורבים למשא ומתן.
השחקנים בליגה הבכירה באנגליה קיבלו חלק ניכר מהשכר שלהם עבור
על פי התוכנית שבדיונים, הקבוצות ישלמו אחוז מסוים מכספי זכויות הדימוי ברמת המס של 50%, כך על פי מקורבים שביקשו להישאר בעילום שם מכיוון שהשיחות עדיין ממשיכות. הסכום שישולם לממשלה יתבסס על ההכנסות של הקבוצות, כשהקבוצות המכניסות ביותר כמו מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי ישלמו חזרה שיעור נמוך יותר מהמיסים שהן חייבות, מכיוון שהן מוכרות יותר ברמה העולמית.
"מס ההכנסה בהחלט מודע לניסיונות להשתמש בזכויות דימוי וכן בתוכניות אחרות על מנת להימנע משיעור מס של 50%", מסרה הסוכנות. "המיסוי על זכויות תדמית הוא תחום מורכב, שבו הטיפול תלוי במידה רבה בעובדות של כל מקרה לגופו".
ב-16 בינואר דיווח הסאנדיי טיימס כי מס הכנסה הבריטי במגעים בנוגע לתשלום של 100 מיליון ליש"ט (160 מיליון דולר) מקבוצות הפרמייר ליג בהחזרי מס. ארסנל כבר הגיעה להסכם עם רשות המיסים.
דובר הפרמיירליג ניק נובל סירב להגיב מתי החלו המגעים, שיחייבו את הקבוצות לשלם חזרה מיסים של שש שנים.
יונייטד, ליברפול וארסנל הרוויחו מהשם העולמי שלהן והצליחו לחתום על הסכמים מסחריים בשווי מילוני ליש"ט, ותהיה הצדקה לכך שהשחקנים שלהן ידווחו על נתח גדול יותר מההכנסה שלהם כזכויות דימוי, מסבירים המקורבים. לעומת זאת, ווסט ברום ובלאקפול, שעלו לאחרונה לליגה הבכירה לא יכולות להצדיק תשלום באחוז דומה.
"מדובר בקביעת גבולות", אומר פיליפ לונג, שותף ומומחה למימון קבוצות כדורגל במשרד רואי החשבון PKF. "זהו פיתרון פרגמטי ומסחרי לנושא הרגיש".
ההסכם מגיע לאחר קריסת השיחות בין נציגי הליגה ובכירים ברשות המיסים בנוגע לנוסחה נפרדת, שהתכוונה להשתמש במערכת שדירגה את השחקנים על פי האפיל השיווקי שלהם. השחקנים עם הדירוג הגבוה ביותר היו זכאים לסכומים הגבוהים ביותר עבור התדמית שלהם.
בשנה שעברה פורטסמות' הפכה לקבוצה הראשונה מהפרמיירליג שביקשה הגנה מפני פשיטת רגל. מס הכנסה לא הצליח לבלום את ההסכם שנחתם עם שאר הנושים של הקבוצה באוגוסט, אף שטען כי יפסיד 13 מיליון ליש"ט.
הכישלון גרם לכך שהרשות הבריטית תבעה את הפרמייר ליג בגין פסיקה שקבעה שקבוצות שמקבלות הגנה מפני פשיטת רגל חייבות לשלם את החובות לקבוצות היריבות ולשחקנים לפני שישלמו לנושים, שלרוב מקבלים רק נתח מהסכום הכולל. "חוק הנושים בכדורגל" אילץ את פורטסמות' לשלם מיליוני ליש"ט לקבוצות הכדורגל של טוטנהאם, ווטפורד וצ'לסי עבור העברות שחקנים. כתוצאה מכך שאר הנושים, כולל מס הכנסה וספקים נאלצו להתפשר על הסכם שהעניק להם 20% מהכסף שהיו חייבים להם.
ממס הכנסה נמסר כי "חוק הנושים בכדורגל אינו הוגן, אינו חוקי ואינו מקובל".
הפרמיירליג תנסה לבטל את התביעה בשימוע שנקבע ל-15 בפברואר, בטענה כי מדובר בנוהל חוקי בשל פסיקה מוקדמת יותר בנושא. כמו כן הליגה מחזקת את הרגולציה סביב הזיכיונות מאז כמעט קריסתה של פורטסמות', ומחייבת את המועדונים להציג ראיות של המיסים שולמו על בסיס רבעוני. אם מס הכנסה יזכה, הערכה היא כי השיפוט יחול על הקבוצות בשלוש הליגות באנגליה.