$
עסקי ספורט

האם הפרמיירליג תעמוד בתנאי הפייר פליי הפיננסי?

כשרק 4 מתוך 20 המועדונים בפרמיירליג מדווחים על רווח בדו"חות האחרונים, לפרמיירליג מצפה עבודה רבה כדי לעמוד בתנאים

סוכנויות הידיעת 13:4118.01.11

מנכ"ל הפרמיירליג ריצ'רד סקאדמור לא חושב שהפייר פליי הפיננסי אופ"א יביא להשעיית קבוצות אנגליות מתחרויות אירופאיות. העיקרון של יוזמת הפייר פליי הפיננסי של אופ"א הוא שהוצאות המועדונים לא יעלו על הכנסותיהם.

 

האמצעי נועד למועדונים כמו מנצ'סטר סיטי, הסומך על בעליו שייח מאנסור.

 

סקאדמור אמר ל-BBC ספורט: "אני לא צופה נסיבות שבהן מועדון שלנו לא יוכל להשתתף".

 

מישל פלאטיני, נשיא אופ"א, אמר שהוא מתכונן להוציא מועדונים מהצ'מפיונס ליג ומאירופה ליג אם לא יעמדו בדרישות החדשות. אבל סקאדמור אמר: "אופ"א הגיונית מדי, ואין לה אינטרס לעשות זאת. העניין הוא יותר להוציא קיטור במערכת ולהיות פס האטה במקום להוציא מועדונים". המועדונים יהיו נתונים לסולם נע של הפסדים מתקבלים שניתן לכסות בהזרמת הון עצמי מהבעלים של המועדון, החל מ-37.4 מיליון ליש"ט בשתי העונות הבאות, ובסופו של דבר הם יצטרכו להגיע לאיזון.

 

האיסור על ההשתתפות בתחרות האירופית נחשב לאמצעי אחרון, אך ייתכן שהוא יופעל כבר ב-2014-2015.

 

כשרק 4 מתוך 20 המועדונים שלו מדווחים על רווח בדו"חות האחרונים, לפרמיירליג מצפה עבודה רבה כדי לעמוד בתנאים. לדוגמה, מנצ'סטר סיטי דיווחה על הפסד של 121.3 מיליון ליש"ט בשנת הכספים האחרונה.

 

אבל סקאדמור נתן ליוזמת אופ"א את ברכתו. "אנחנו תומכים בה באופן כללי", הוא אמר. "קשה מאוד שלא. רעיון האיזון חייב להיות טוב בעסקים. מנצ'סטר סיטי מתחילים לתכנן ולהיפטר מחלק מהנכסים שלהם בחלון המעבר. הם מנוהלים היטב, הם יודעים מה הם צריכים לעשות ואני בטוח שזה מה שהם יעשו", הוא הוסיף.

 

סקאדמור מתח ביקורת על התוכנית של אופ"א לאסור הלוואות ממיטיבים כשההצעה עלתה לראשונה, דבר המאיים על ההשתתפות של המועדונים הגדולים באנגליה בצ'מפיונס ליג.

 

מנצ'סטר סיטי הבזבזנית שילמה לאחרונה 27 מיליון ליש"ט עבור החלוץ אדין דז'קו אבל מאז התאחדות הכדורגל האירופית קיבלה הקלות מסוימות מאופ"א, וסקאדמור כעת מקבל בברכה את החוקים המתוקנים.

 

 

לי צ'ונג יונג מבולטון. 4 מתוך 20 קבוצות בפרמיירליג מאוזנת לי צ'ונג יונג מבולטון. 4 מתוך 20 קבוצות בפרמיירליג מאוזנת צילום: איי אף פי

 

משכורות השחקנים ממשיכות לעלות

 

מגמת ההפסדים של המועדונים תובא בחשבון, והתחייבויות הוצאות שקדמו ליוני 2010, אז נקבעו החוקים, גם יסייעו לצמצם את חומרת הסנקציות. אין מגבלות על השקעות באצטדיונים ובפיתוח נוער. "חששנו שהחוקים החדשים הם כלי קהה, אבל דחינו את לוח הזמנים כדי שלמועדונים יהיה זמן להתקדם, ועכשיו יש מקום לגמישות", אמר סקאדמור. למרות ההקלות, הבכיר בפרמייר ליג אומר שהוא עדיין חושש שהחוקים ישמרו את הסטטוס קוו ויאפשרו למועדונים עם ההכנסות הגדולות ביותר לבסס את מעמדן.

 

"אנחנו לא רוצים להרוג את האופן שבו הכדורגל האנגלי פועל מאז המאה ה-19. המועדונים הגדולים ביותר שלנו בעד, כי יהיה להם הכי קל לשתף פעולה. יש מועדונים באמצע הליגה החוששים שהחוקים יקבעו את הסדר הטבעי". "אסור שהיה מצב שקבוצות כמו וויגאן ופולהאם לא יכולות לעשות מה שהן עשו בעונות האחרונות ולהשקיע ולהתקדם. הסיכון הוא שאנחנו מטפלים יותר מדי בבעיה", הוא הוסיף.

 

מועדונים בכל היבשת מוציאים יותר משהם מכניסים, ואופ"א מדווחת שיותר ממחצית מ-664 המועדונים ב-53 הליגות באירופה נמצאות בהפסדים. חלק ניכר מהמגמה הוא בגלל המשכורות לשחקנים, שעולות ב-10% מדי שנה, וסקאדמור מברך על הלחצים שהחוקים מפעילים על הוצאות המועדונים.

 

"זו למעשה תקרה "רכה". אין ספק שאלה ההוצאות הגדולות ביותר בתחום, אז בהגדרה החוקים ישפיעו על המשכורות וגודל הסגלים וזה מעולה", הוא אמר. "איש בכדורגל אינו מתגאה באינפלציית השכר שהייתה לנו, אבל באותה מידה אסור לעשות דבר שיפגע באפיל העולמי של הליגה שלנו".

 

אופ"א הציגה את החוקים בתגובה לסוג הקריסה הכלכלית שהייתה בפורסמות שעברה לכינוס נכסים ב-2009, והמגמה של "שוגר דאדיס" זרים כמו רומן אברמוביץ' שהזרים כ-700 מיליון ליש"ט לצ'לסי מאז 2003. בלקבורן היא הקבוצה האחרונה בפרמיירליג שנפלה לידיים זרות, אחרי שענקית העופות ההודית ונקי'ס השלימה את ההשתלטות בנובמבר.

 

סקאדמור אמר: "אני לא מודאג מהמועדון הזה או מבעלים זרים באופן כללי. עבדתי עם בעלים מחו"ל ומכאן. האזרחות שלהם או ארץ המוצא שלהם הן לא הסיפור"?

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x