$
עסקי ספורט

ספרד: העלאות המסים שנכנסו השבוע לתוקף פוגעות בכדורגלנים הזרים

השחקנים יעלו הרבה יותר עבור הקבוצות הספרדיות. בצרפת, פורטוגל והולנד דווקא שינו את מדיניות המיסוי כך שתתאים לשחקנים זרים. אלו הדברים שמשפיעים באמת על שוק העברות השחקנים

רונן וודלינגר 15:4010.01.11

העלאות המס האחרונות, שהעביר הממשל הספרדי בחוק התקציב ל-2011 ושנכנסו לתוקפן עם כניסת השנה האזרחית החדשה, פוגעות בתמריצים שניתנו עד עכשיו לספורטאי הצמרת הזרים שמשחקים במדינה, ובראשם כוכבי הכדורגל.

 

לנוכח המשבר הכלכלי החמור שממשיך לפקוד את ספרד והצורך לצמצם

את הגירעון הממשלתי, החליטה ממשלת ספרד לפני חודשים אחדים להעלות את שיעור המס על בעלי הכנסות גבוהות, ובהם זרים שעובדים ומשתכרים במדינה. בסך הכל, צפויה ההחלטה צפויה להשפיע על כ-100 אלף ספרדים ולהכניס לקופת המדינה 200-170 מיליון יורו נוספים בשנה. במה שנוגע לספורטאים זרים, נקבע כי מי שמשתכר 600 אלף יורו בשנה ויותר ישלם מעתה כ-45% מס, וזאת במקום כ-25% בלבד שהיו נהוגים עד לאחרונה.

 

העלאת המס הנוכחית מצטרפת להחלטה שהתקבלה לפני שנה, במסגרתה צומצמו ההטבות שהקנה "חוק בקהאם", שנכנס לתוקפו ב-2005 ונועד למשוך לספרד זרים בעלי הכנסות גבוהות באמצעות הקלות מס משמעותיות. החוק קיבל את שמו מן העובדה שהכדורגלן הבריטי, בתקופה ששיחק בריאל מדריד, היה בין הראשונים לנצל אותו.

 

 

כיוון ששינויי המיסוי חלים על שחקנים שחתמו במהלך 2010, היא צפויה להשפיע על מרבית מועדוני הכדורגל הגדולים בלה-ליגה. כך למשל בריאל מדריד, הגרמניים מסוט אוזיל וסמי חדירה, שהצטרפו לקבוצה בקיץ האחרון, עתידים לשלם הרבה יותר מס, בעוד כריסטיאנו רונלדו שחתם בקבוצה שנה קודם לכן, "ניצל" מהשלכות הרפורמה. עם זאת, נראה כי במרבית המקרים, בהתאם להסכמים שנחתמו עם כל שחקן, צפויים המועדונים לשאת בהוצאות המס הגדלות ולא השחקנים. במילים אחרות, ההחתמות הופכות יקרות יותר עבור המועדונים.

 

 

כל זה מתרחש במקביל לכך שבמדינות אחרות דווקא מנסים לאחרונה להגדיל את התמריצים המוצעים לספורטאים זרים. כך לדוגמה, בצרפת, פורטוגל, הולנד ודנמרק החליטו לאחרונה ליישם גרסאות כאלה ואחרות של "חוק בקהאם" ולהפחית את שיעור המס שמשלמים זרים לרמה של כ-20%.

 

כך, בעוד שב-2009 ספרד נחשבה לאחת המדינות הכדאיות ביותר בעולם לספורטאים מבחינת משטר המיסוי שלה, השנה היא צפויה לרדת בדירוג מאחורי מדינות כמו צרפת, איטליה והולנד. עם זאת, במה שנוגע לשיעורי מס, ספרד ממשיכה להיות מעט יותר אטרקטיבית מבריטניה וגרמניה.

 

כל הנתונים הללו מופיעים ב"שנתון הכספי לספורטאים" שמפרסמת "גאריגס", פירמת עורכי הדין הגדולה בספרד. עוד עולה מהנתונים, כי שיעור המס על הכנסות ספורטאים בארה"ב עומד על 35%, בהודו 30%, בסין יותר מ-44%, ואילו בברזיל, שמוגדרת במסמך כ"תענוג" לספורטאים, 27.5% בלבד. אולי זו הסיבה שרונלדיניו מעוניין לחזור לברזיל?

 

גם לוקסמבורג ומאלטה מציעות מדיניות מס אטרקטיבית במיוחד, אם כי הן לא מושכות אליהן ספורטאים. מקרה מעניין הוא זה של שוויץ, שבה קיימים פערים עצומים בשיעורי המס של הקנטונים השונים - מ-18% ועד 49% - מה שמכריח את הספורטאי הפוטנציאלי לבחור בזהירות את הקבוצה שבה ישחק.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x