דו"ח: מונדיאל 2022 יספק תנופה כלכלית אדירה למזרח התיכון
במפרץ הפרסי ממשיכים להצדיק את הענקת המונדיאל לקטאר. במקביל פועלים משרדי חוץ באירופה למנוע אישור חוזה החסות של קרן קטאר עם ברצלונה
מונדיאל 2022 שייערך בקטאר יספק תנופה כלכלית משמעותית לאמירויות ולשכנותיה במפרץ הפרסי, כך עולה מדו"ח חדש שפרסם הבנק הלאומי בכווית.
המחקר מדגיש את שדרוגי התשתיות המתוכננים, ומצביע על כך שלתכניות הבנייה רחבת ההיקף שקטאר מתכננת לקראת האירוע תהיה השפעה גדולה על
בין פרויקטי התשתית המרכזיים ניתן למנות מערכת רכבות ומטרו בשווי 25 מיליארד דולר, נמל מים עמוקים ב-7 מיליארד דולר, הקמת שדה תעופה בינלאומי ב-10 מיליארד דולר בדוחא, וכביש שיחבר בין קטאר ובחריין בעלות של 4 מיליארד דולר. קטאר מתכננת גם להוציא 20 מיליארד דולר על בנייה והרחבת רשת הכבישים.
עבור הטורניר עצמו, צפויים להיבנות 12 אצטדיונים מפוארים המצוידים במיזוג אוויר בעלות של 4 מיליארד דולר. המחקר הוסיף כי בכירים בקטאר התחייבו להוסיף 90 אלף חדרי מלון חדשים לפני 2022, ובכך יעקפו את 65 אלף החדרים שדרשה פיפ"א.
במקביל, בספרד מדווחים על כך שנעשים מאמצים אדירים של משרד החוץ הישראלי ומשרדי חוץ אחרים לשכנע את מועצת המנהלים של ברצלונה לא לאשר את חוזה החסות שחתמה עם קרן קטאר.
מוסדות האיחוד האירופי אף נקטו לאחרונה פעולות שנועדו לקדם את הכללתה של קואליציית הצדקה, שקרן קטאר היא חלק ממנה, ברשימת ארגוני הטרור, כך שהקבוצה לא תוכל, חוקית, לקבל מהקרן כסף. הנהלת ברצלונה שוקלת מחדש את מימושו של ההסכם גם בגלל ביקורות פנימיות נגד המהלך ההיסטורי, שהוביל יוהן קרויף.
סמלה של קרן קטאר עתיד להתנוסס על חולצות השחקנים ביחד עם זה של יוניצ"ף, ארגון הילדים של האו"ם. קואליציית הצדקה הוקמה במהלך האינתיפאדה השנייה וכוללת כ-60 ארגונים שפועלים בעיקר באירופה. היא נועדה לגייס כספים לצדקה, אבל לפי ההערכות הכספים עוברים גם למימון פעולות לטרור.
בשנת 2008 הוציאו ממשלות ישראל וארצות הברית את קרן קטאר ואת הקואליציה מחוץ לחוק, לאחר שנקבע כי מדובר בארגונים תומכי טרור.