בקנבאואר איבד חלק מהאמון שלו בפיפ"א
הנציג הגרמני בוועד הפועל של פיפ"א עוזב את הארגון עם טעם רע בפה בעקבות ההחלטה להעניק לרוסיה וקטאר את המונדיאלים ב-2018 ו-2022
פרנץ בקנבאואר, חבר הוועד הפועל של פיפ"א, הודיע כי איבד חלק מהאמון שלו בהתאחדות הכדורגל לאחר שרוסיה וקטאר נבחרו לארח את המונדיאלים של 2018 ו-2022 בהתאמה.
בתחילת החודש רוסיה גברה על אנגליה, והצעות משותפות של ספרד-פורטוגל והולנד-בלגיה, וזכתה בהצבעה שערכו 22 החברים בהנהלה של פיפ"א בציריך בזכות לאחר את מונדיאל 2018.
בהצבעה הבאה גברה קטאר על הצעות של דרום קוריאה, יפן, אוסטרליה וארצות הברית, לאירוח טורניר 2022. אולם בקנבאואר אומר כי הוא מוטרד בעקבות דליפת פרטי ההצבעה.
"יש לי פחות אמון בפיפ"א", אמר השחקן הגרמני האגדי לבילד. "אני מאוכזב מהאופן שבו פיפ"א ניהלה את העניינים לאחר ההצבעה. שבע המפסידות הושפלו, בייחוד אנגליה ואוסטרליה".
אנגליה זכתה בשני קולות בלבד מתוך 22, בעוד שאוסטרליה זכתה בקול אחד, שגרמו לגל ביקורת מצד התקשורת הבריטית לגבי הכישלון.
בקנבאואר צפוי לפרוש מתפקידו במרץ, אך לדבריו התנהלותה של פיפ"א בעקבות ההצבעות השאירה לו טעם רע בפה. "נאמר לחברי הוועדה שלא אנחנו ולא הציבור נדע את המספר המדויק של הקולות", הסביר. "נאמר לנו רק אחרי כל סיבוב של הצבעות אילו מדינות נותרו. ואז אחרי שעתיים שמעתי ברדיו כמה קולות קיבלה כל מדינה".
גם ארגוני זכויות אדם זועמים על פיפ"א
בנוסף, פעילים בארגונים לזכויות הומואים הגיבו בזעם להערתו של נשיא פיפ"א ספ בלאטר כי אוהדי הכדורגל ההומואים צריכים "להימנע" מסקס במהלך המונדיאל שייערך בקטאר ב-2022, מדינה שבה יחסים חד מיניים נחשבים המנוגדים לחוק.
כשנשאל האם הוא מודאג בנוגע ליחס שיקבלו האוהדים ההומואים בטורניר, בלאטר הגיב: "הייתי אומר שכדאי להם להימנע מכל פעילות מינית".
ההערות, שנאמרו ביום שני במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה בדרום אפריקה, שבה השתתף גם נשיא המדינה ג'יקוב זומה, הן האחרונות בשורה של פליטות פה מצד בלאטר, ומיד עוררו תגובות נזעמות.
כוכב ליגת ה-NBA לשעבר ג'ון אמאצ'י, שחשף את נטיותיו החד מיניות ב-2007 - עמד בראש ההתקפה, והאשים את נשיא פיפ"א ב"בבורות אפית, עתיקה וניאנדרטאלית".
"בלי הרבה מחשבה פיפ"א תמכה בהדחקת קהילת הלהב"ט (לסביות, הומואים, ביסקסואליים וטרנסג'נדרים) ברחבי העולם", הוא כתב בבלוג שלו. "כל דבר שהוא אינו חזרה מוחלטת מהעמדה הזו אינו מקובל".
רשת אוהדי הכדורגל ההומואים, שכבר זועמים על ההחלטה מתחילת החודש שבחרה בקטאר כמארחת הטורניר שייערך ב-2022, קראו לבלאטר לחזור בו לאלתר או להתפטר. "רבים בקהילת הלהב"ט חיים במדינות שבהן הם עומדים בפני הוצאה להורג או מעצר אם ייחשפו, האנשים הללו זקוקים לעזרה שלנו, לכבוד שלנו ולתמיכה שלנו", אמר יו"ר הארגון כריס בסירוסקי.
"להם, כמו לכולנו, לא מגיע שיצחקו עליהם. מר בלאטר צריך לחזור בו ולהתנצל לאלתר. אחרת, הוא צריך לשקול מחדש את עמדתו ולהתפטר".
הערותיו של באלטר לוו בצחוק נבוך במסיבת העיתונאים ביוהנסבורג, והוא מיהר להמשיך בדבריו, ואמר כי "בכדורגל אין לנו גבולות. אנחנו פותחים הכל בפני כולם, ואני חושב שלא צריכה להיום שום הפלייה של בני אדם".
פיפ"א סירבה להגיב על הנושא, ומסרה כי בלאטר סיפק את כל ההבהרות הנחוצות במסיבת העיתונאים.
הערותיו של באלטר הם הדוגמה האחרונה ליכולתו של בלאטר בן ה-74 להסתבך במילותיו. ב-2004 לדוגמה, הוא אמר לשחקניות כדורגל שהדרך היחידה שבה יוכלו להפוך את הענף לפופולרי יותר תהיה "ללבוש בגדים צמודים יותר". ואילו בתחילת השנה, הוא רמז שהרומן שניהל ג'ון טרי, שגרם להדחתו מתפקידו כקפטן נבחרת אנגליה, היה זוכה לתמיכה בדרום אמריקה.