ה-NFL הקימה "קרן שביתה" בשווי 900 מיליון דולר
ליגת הפוטבול של ארה"ב הודיעה לאחרונה לבעלי הקבוצות כי הם עשויים להפסיד מיליארד דולר עד ספטמבר הבא, בעקבות חוסר הוודאות שנוצר בגלל אי חידוש הסכמי השכר הקיבוציים
ליגת ה-NFL הקימה "קרן שביתה" בגובה כ-900 מיליון דולר, שממומנת מהחסכונות שצברה הליגה לאחר שלא שילמה השנה לשחקנים הטבות שאינן קשורות לביטוח הבריאות, וכן מהכנסות שהליגה מונעת מהקבוצות.
מועד פקיעת ההסכמים הקיבוציים של השחקנים עומד על 3 במרץ, ושביתה אפשרית בשלב
לדברי גורם מסקטור הבנקאות, הליגה "עושה שרירים", אם כי לא בצורה כה גלויה כפי שעשתה ליגת ה-NHL לפני מספר שנים, כשדרשה מכתבי אשראי בשווי 10 מיליון דולר מכל אחת מהקבוצות, לאחר שהמגעים לגבי חוזי העבודה נקלעו למבוי סתום עם איגודי השחקנים.
הליגה הודיעה לאחרונה לבעלים כי הם עשויים להפסיד מיליארד דולר עד ספטמבר הבא, מכיוון שחברות ואוהדים לא יסכימו להשקיע בליגה בעקבות חוסר הוודאות סביב תנאי ההעסקה. נתון זה אינו לוקח בחשבון את החיסכון בעלויות שינבעו מכך שהליגה לא תשלם לשחקנים, ואינו משקף את הכסף שייחסך השנה בלי תקרת שכר.
ה-NFL הקימה גם עתודת ריביות, טוען אותו גורם, שתספיק לתשלום שנתיים של חובות שנוצרו מתוכנית המימון של הליגה שהעניקה כספים לבניית אצטדיונים.
קרן השביתה הוקמה במטרה להעביר מסר לאיגוד השחקנים, אומר ביל גולד, לשעבר יו"ר ועדת יחסי העבודה הארצית ופרופסור באוניברסיטת סטנפורד. לדבריו, מכיוון שלשחקני ה-NFL יש קריירה קצרה יחסית, השחקנים עשויים להילחץ אם יבינו שהליגה מתכוננת להפסקת עבודה ממושכת. "הם רוצים לגרום לאיגודים לפחד ובגדול", אומר גולד.
איגוד השחקנים של הליגה מקים קרן משל עצמו, עם סכום המתקרב כיום ל-200 מיליון דולר. האיגוד גם מייעץ לשחקנים לשמור בצד חלק מהמשכורת שלהם. "אנחנו מנסים לומר לשחקנים ולשותפים עסקיים אחרים שהליגה מתכוננת לשביתה מזה זמן רב", אומר ג'ורג' אטאלה, מנהל יחסי חוץ באיגוד, על קרן השביתה שהקימה הליגה. "זוהי פעולה לא ישרה מצידם".
כמה מבעלי הקבוצות ב-NFL קיוו כי יוכלו לחדש את ההסכם הקיבוצי (CBA) לפני פקיעת תוקפו במרץ, עם כי מרבית הגורמים בליגה ובאיגוד אינם שותפים לדעה זו. נכון לשבוע שעבר, לא נקבעו פגישות לדיונים על חידוש ההסכמים, ונראה ששני הצדדים גם אינם קרובים לזאת.