$
עסקי ספורט

דיוויד סטרן: שכר השחקנים ב-NBA חייב לרדת החל מהעונה הבאה

סגן הקומישינר: "הבעלים נמצאים במצב לא אפשרי. אם שום דבר לא ישתנה, העונה אנחנו הולכים להפסיד כ-350 מליון דולר"

ניצן פלד 17:4122.10.10

ב-30 ביוני 2011 – סוף העונה הקרובה – יפקע החוזה הקיבוצי המחלק את הכנסות ה-NBA בין בעלי הקבוצות לשחקנים, והצדדים ממשיכים לנהל מו"מ בתקשורת ולעשות שרירים. דייויד סטרן, הקומישינר של הליגה והלכה למעשה נציג בעלי הקבוצות, אמר אתמול שהליגה מתכננת להביא לקיצוץ בסך המשכורות

של שחקנים בכ-750 עד 800 מיליון דולר בשנה. הסכום עומד כיום על כ-2.1 מליארד דולר, מה שאומר שסטרן בונה על הפחתה של יותר מ-35% בסך משכורות השחקנים.

 

התזמון של הדברים – רגע לפני פתיחת עונה שסטרן הגדיר כ"אחת שיכולה להיות הכי גדולה בהיסטוריה" – לא מקרי. לאורך הקיץ האחרון העניקו בעלי הקבוצות חוזים חדשים לעשרות שחקנים בעלות כוללת של יותר מ-1.5 מליארד דולר, וסטרן יודע שמבחינת בעלי הקבוצות המצב הזה לא יכול להימשך. "היינו רוצים להפוך להיות רווחיים. שתהיה לנו החזרה על ההשקעה", הביע סטרן עמדה קשוחה, "היינו רוצים לעשות שינוי בערך בסדר גודל של 750 עד 800 מליון דולר בסך המשכורות השנתי. זה הקו שלנו ואנחנו דבקים בו".

 

אדם סילבר, סגנו של סטרן ומי שינהל את המו"מ מול בילי האנטר, יו"ר איגוד השחקנים, חיזק את דבריו של סטרן לגבי המצב הכלכלי של בעלי הקבוצות ואמר: "אמרנו את זה כבר לאיגוד השחקנים – הבעלים נמצאים במצב לא אפשרי. אם שום דבר לא ישתנה, העונה אנחנו הולכים להפסיד כ-350 מליון דולר. למרות שמכירת הכרטיסים עלתה מאוד השנה, אנחנו עדיין מוציאים הרבה יותר מדי כסף כדי להביא את הקהל הזה".

 

סילבר מתכוון כמובן לכך ש-57% מכל הכנסות הכדורסל הולכות למשכורות השחקנים – אחוז שנקבע בחוזה הקיבוצי האחרון שנחתם לפני 11 שנה ושהעיכוב במו"מ עליו הביא לשביתה שביטלה כמעט מחצית מעונת 98/99. סכנה שמרחפת באופן ממשי גם מעל עונת 2011/12.

 

על דבר אחד שני הצדדים מסכימים – בקיץ האחרון הבעלים היו עסוקים בשוק החופשי ושום התקדמות לא נעשתה במו"מ. וכולם מסתכלים על פגרת האולסטאר באמצע פברואר כעל סוג של דד ליין לפיו אם עד אז לא יושג הסכם, הליגה תיכנס לשביתה ב-1 ליולי ותעמיד את כל עונת 11/12 בסכנה. "כולם יודעים מה עומד על המאזניים ומה אנחנו מסכנים כאן", סיכם סטרן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x