$
עסקי ספורט

חייבים מינהלת ליגה

ניהול ליגת העל והכדורגל הוא משימה שאף גוף לא יכול לעמוד בה בהצטיינות. כדאי לאבי לוזון להקים מינהלת ליגה שתעבוד איתו, אחרת בסוף תקום אחת שתעבוד נגדו

אוריאל דסקל 16:5819.08.10

גיל לבנוני, דובר התאחדות הכדורגל, יעבור לתפקיד קצין העיתונות של נבחרת ישראל. לבנוני, חרוץ ואמין, הוא הפנים החדשות של ההתאחדות לכדורגל. הוא אדיב, מקצועי ומגן על מקום עבודתו בחירוף נפש. כמוהו גם רותם קמר, הסמנכ"ל, ואורי שילה, המנכ"ל של ההתאחדות הכדורגל.

 

במשך שנים ההתאחדות נוהלה על ידי בריגדת הסיגרים אבל כיום אין ספק שמדובר בגוף מקצועי יותר – וזה גם נראה ככה.

 

בכל מקרה, לבנוני לא יעזוב את ההתאחדות. הוא יעזוב רק את ניהול המדיה השוטף של ליגת העל. הסיבה לכך היא עומס עבודה. ולפי דבריו של לבנוני עצמו "מגיע לנבחרת יחס יותר קרוב".

 

ההתאחדות מודה שקשה לדברר את הליגה ואת הנבחרת - יותר מדי עבודה. עם זאת, משיחות עם אנשי ההתאחדות עולה שהם לא מסכימים כי לנהל את הליגה ואת הנבחרת ביחד זו עבודה רבה מדי. מחשבה לא הגיונית לאור העובדה שלדברר את שני הגופים זה יותר מדי עבודה,  אבל ככה זה: אבי לוזון רוצה את הליגה ואת הנבחרת בשליטתו. זה מובן – אבל זה ממש לא בריא לליגה. ולנבחרת.

 

 

נבחרת ישראל. מגיעה לה יחס יותר אישי מראשי ההתאחדות נבחרת ישראל. מגיעה לה יחס יותר אישי מראשי ההתאחדות צילום: טל שחר

 

הדרך קדימה

 

מינהלת ליגה היא הדרך קדימה בכל הקשור לניהול כדורגל. יסכימו על כך כל אנשי הכדורגל, בעיקר נציגי מינהלות ליגה, שישתתפו בכנס תעשיית הכדורגל הגדול Leaders In Football, שייערך בסטמפורד ברידג' באוקטובר.

 

חמשת הליגות הבכירות באירופה לא מנוהלות על ידי אנשי ההתאחדות. חלקן עובדות בצמוד עם ההתאחדות, אבל את הניהול השוטף – ויש הרבה ניהול שוטף, העבירו ההתאחדויות לגופים מקצועיים ונפרדים עם מנכ"ל משלהם, יו"ר משלהם, דובר משלהם – ארגון משלהם.

 

להתאחדות לכדורגל יש מספיק עבודה גם בלי ניהול ליגת העל – ניהול שצורך אנרגיות רבות. היא צריכה לקדם את הכדורגל ברמת הנבחרות, ברמה הלאומית וברמה העממית. זה הרבה מאוד עבודה. ויש גם את הנבחרת הבוגרת – עסק של מיליונים, שצריך את מירב תשומת הלב של ההתאחדות.

 

מינהלת הליגה – שהדירקטריון שלה יהיה מורכב מנציגי קבוצות הליגה – צריכה להיות יוזמה של ההתאחדות, שתעבוד כדי להעניק לה מספיק סמכויות מבלי לפגוע בה ובאינטרסים הכלליים של הכדורגל הישראלי.

 

המודל לא צריך להיות הפרמיירליג – מינהלת ליגה שדואגת בראש ובראש לאינטרסים של קבוצות הפרמיירליג וקבוצות הפרמיירליג בלבד (הליגה שילמה, למשל, "תשלומי סולידריות" בשווי 250 אלף ליש"ט בשנה לכל קבוצת ליגה רביעית – סכום שמשולם לשחקני הפרמיירליג בשעה וחצי).

 

המודל צריך להיות ה-DFL, מינהלת הליגות המקצועית בגרמניה, שעובדת בצמוד להתאחדות הכדורגל הגרמנית במטרה לקדם את הכדורגל הגרמני.

  

מינהלת הכדורסל גם היא מודל ששווה ללמוד ממנו. היא איפשרה לליגה בעייתית מאוד להכניס כספים רבים מחסויות ופעילויות מסחריות – בדרכים שאיגוד הכדורסל לא היה יכול לחשוב עליהן. המינהלת, כך נראה, תרמה גם לעסקים של נבחרת הכדורסל – שמקבלת את מלוא תשומת הלב של אנשי האיגוד.

 

אגב, גורמים בשוק הפיננסי אומרים שהם ישמחו להשקיע כסף בליגה הישראלית – כל עוד הניהול של הליגה והקבוצות יהיה מקצועי יותר. הקמת מינהלת ליגה תעזור בגיוס ספונסרשיפ – מנוע צמיחת ההכנסות החזק ביותר בכלכלת הספורט.

 

אין סיבה מקצועית המונעת הקמת מינהלת ליגה. הסיבות לאי הקמה של גוף כזה הן פוליטיות בלבד.

 

מינהלת ליגה תאפשר להפוך את הליגה למוצר מושקע יותר ומהוקצע יותר בגלל שיעבדו עליו ואיתו אנשים שמשקיעים רק בו. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x