ממשלת ספרד מתכננת רגולציה פיננסית לכדורגל
חיימה ליסאבטסקי, שר הספורט, הודיע שקבוצות שיאחרו בתשלומים לשחקנים יושעו מהתחרויות. המדינה לא תתערב בעניין מכירת זכויות השידור
בספרד מתכננים להקים גוף שיאכוף רגולציה פיננסית לכדורגל, לאחר שמחקרים הראו כי 16 מתוך 20 הקבוצות המובילות לא הגיעו בשנה שעברה לרווחיות.
הרגולטור ישעה קבוצות שמפגרות בתשלומים, אמר חיימה ליסאבטסקי, שר הספורט. ולנסיה וריאל מאיורקה, הקבוצות המדורגות במקומות השלישי
"אנחנו חיים בעיצומו של משבר כלכלי והסיבה לכך היא מחסור ברגולציה", אמר ליסאבטסקי לעיתונאים במדריד תוך כדי התייחסות למשבר הסאב פריים שפרץ ב-2007 וגרם למצבה הכלכלי הנוכחי של המדינה. "אם אחד מהמועדונים הללו שנמצאים בדם של האוהדים ייעלמו, זה יהיה נורא".
החוב הכולל של 20 הקבוצות בליגה הבכירה בספרד עלה ב-1% ל-3.5 מיליארד יורו (4.3 מיליארד דולר) בסוף עונת 2008-09, כשריאל מדריד, ברצלונה, נומנסיה ומלגה היו הקבוצות המאוזנות היחידות, כך עולה ממחקר שערך פרופסור חוסה מריה גאי מאוניברסיטת ברצלונה.
וולנסיה הפסיקה את העבודה על בניית אצטדיון חדש בשנה שעברה לאחר שבנק Bancaja מנע מהמועדון אשראי נוסף. ואילו מאיורקה ביקשה בשבוע שעבר הגנה מפני פשיטת רגל, ובכך הצטרפה לעוד 11 קבוצות מאז 2007.
"המועדונים שלנו מוציאים הרבה מעל היכולות שלהם", כתב גאי בדו"ח שפרסם בשבוע שעבר. "אמצעים לניקוי פיננסי נחוצים בדחיפות".
בנוסף, דחה ליסאבטסקי בקשה מטעם 27 קבוצות מתוך 42 הקבוצות המובילות בספרד שהממשלה תחייב שהמשא ומתן על זכויות השידור של משחקי הליגה ינוהל באופן קולקטיבי. משא ומתן אינדיבידואלי, מעניק לריאל ולברצלונה מחצית מ-520 מיליון יורו בשנה שהליגה מרוויחה מהסכמי השידור המקומיים.
לדברי ליסאבטסקי המועדונים צריכים לגבש הסכם בעצמם. "הם כולם צריכים לשבת סביב השולחן ולמצוא מודל מתאים".