אינטר ובאיירן בקרב על 120 מיליון יורו
מחקר מיוחד העריך את ההשפעה הכלכלית של הגמר הערב על הקבוצה הזוכה והעיר המארחת. למרות המשבר הכלכלי באירופה - הרווחים של הזוכה והעיר המארחת יגדלו השנה
גמר ליגת האלופות שייערך הערב במדריד יכניס השנה 351.5 מיליון יורו לכלכלת אירופה. מדובר בעלייה בהשוואה לשנה שעברה, אז נערך הגמר ברומא, והכניס 310 מיליון יורו. הנתונים מגיעים ממחקר מקיף שנערך כל שנה ביוזמת מסטרקארד - מעניקת חסות רשמית לליגת האלופות של אופ"א.
אינטר ובאיירן מינכן, שיתחרו הערב על הגביע עם האוזניות הגדולות, יתחרו גם על הכנסה של 120 מיליון יורו - הרווחים המשוערים של הזוכה. הסגנית תקבל 70 מיליון יורו לפחות - כך לפי המחקר. הרווחים מגיעים מכספי הזכייה של אופ"א, מנותני חסות, מעלייה בשווי המותג, מזכויות שידור עתידיות ומצפי הצמיחה במכירות הכרטיסים בעונות הבאות. בשנה שעברה הקבוצה המנצחת הרוויחה כ-110 מיליון יורו וסגניתה הכניסה לכיסה 65 מיליון יורו לפחות.
"העלייה בהכנסות מוכיחה כי עסקי הכדורגל ממשיכים להיות חזקים ביבשת כולה", לשון ההודעה של מאסטרקרד. העליה בולטת בעיקר מאחר שאף מועדון ספרדי או אנגלי אינו מיוצג השנה בגמר, לראשונה זה 5 שנים.
המחקר נערך על ידי פרופ' סימון צ'דוויק מאוניברסיטת קובנטרי. "קיים תמריץ כלכלי גבוה מאוד גם לעיר המארחת – מדריד, מעבר לרווחים המיידיים באצטדיון סנטיאגו ברנבאו, גם בברים של מדריד, החנויות, המלונות וכו", אומר צ'דוויק. "רווחים אלה מגובים בהכנסות לטווח ארוך משינוי במוניטין העיר, עלייה בביקור תיירים בעיר בעתיד עקב המשחק, ואירוח מגה-אירועים עתידיים בתחום הספורט".
עיר הבירה עתידה להרוויח 50 מיליון יוורו, יותר מ-45 מיליון היורו שהרוויחה רומא אשתקד. העלייה מיוחסת בעיקר להעברת המשחק לשבת – אז יכולים האירופאים לנסוע יותר ללא הפסד של ימי עבודה, ולבלות זמן רב יותר בקניות ובילויים מסביב למשחק. לטענת צ'דוויק, יוסיף הגמר גם לעיר הבית של הקבוצה המנצחת הכנסות של 17.5 מיליון יורו, עלייה מ-15 מיליון היורו של 2009.