טבלת השכר לא משקרת
שלושת המקומות הראשונים בפרמיירליג העונה נקבעו לפי כמות הכסף שמעבירה קבוצה לשחקניה
סיימון קופר וסטפן סיזמאנסקי, שכתבו את הספר המצוין "Why England Lose", חקרו במשך עשרות שנים מאות אלפי העברות של שחקנים בין קבוצות וגילו שרכישות שחקנים חדשים משפרות את ביצועי הקבוצה בליגה רק ב־16% מהמקרים. עם זאת, שמירה על הסגל הקיים ושיפור תנאיו משפרים את ביצועי הקבוצה ב־92% מהמקרים.
האם יש התאמה בין תקציב השכר למיקום הסופי של הקבוצות השנה?. ברוב המקרים כן – לפחות בפרמיירליג. הקבוצות ששילמו הכי הרבה לשחקניהם השנה הגיעו לשלושת המקומות הראשונים בליגה הבכירה באנגליה.
צ'לסי, שבשנה שעברה הוציאה סכום שיא כל הזמנים על משכורות שחקנים אבל לא הצליחה לזכות איתו באליפות, שילמה גם השנה את הסכום הגבוה ביותר בפרמיירליג – 149 מיליון ליש"ט. היא סיימה במקום הראשון כאמור, כשבמקום השני הקבוצה בעלת תקציב המשכורות השני הגבוה בפרמיירליג – מנצ'סטר יונייטד עם תקציב של 123 מיליון ליש"ט.
יש לציין שבעוד מנצ'סטר יונייטד מפנה רק 44% מההכנסות למשכורות שחקנים, צ'לסי מעבירה 68% מההכנסות לכיסי השחקנים.
ארסנל, לה תקציב השכר השלישי הכי גבוה בפרמיירליג (120 מיליון ליש"ט) במקום השלישי. הקבוצה של ונגר מוציאה פחות מ-42% מההכנסות של המועדון על משכורות שחקנים. האחוז הנמוך בפרמיירליג.
מהמקום הרביעי ניתן לראות כבר "טעויות". ליברפול, שסיימה את העונה במקום השביעי, עם תקציב השכר הרביעי הכי גדול בפרמיירילג – כ-100 מיליון ליש"ט.
מנצ'סטר סיטי, שסיימה במקום החמישי
, נמצאת במקום החמישי גם מבחינת שכר השחקנים כ-100 מיליון ליש"ט. הקבוצה יכולה להרגיש מאוכזבת שלא העפילה לצ'מפיונס ליג. הסיטי, אגב, הקפיצו את שכר השחקנים ביותר מ-52% בשנה שעברה – והשנה הקפיצה גם נאמדת בעשרות אחוזים.
הסיטי מוציאים יותר מ-100% מההכנסות על שכר שחקנים – האחוז הגבוה ביותר בפרמיירליג. ובכל זאת המצב שלה לא גרוע כמו ווסטהאם, שנמצאת במקום השביעי מבחינת תשלום המשכורות אבל סיימה את הליגה במקום ה-17. יש לציין שווסטהאם משלמת עשרות מיליונים על שחקנים כגון קיירון דאייר, לואיס בואה מורטה, שחקני הקבוצה נדרשו, ובצדק, לקצץ 25% משכרם. הקבוצה מוציאה יותר מ-78.8% מהכנסותיה על משכורות שחקנים.
פורטסמות', שירדה לליגת המשנה, גם לא קיבלה החזר מתאים מהמשכורות ששילמה לשחקניה. לפומפי תקציב שכר של כ-55 מיליון ליש"ט – 78% מסך ההכנסות. זה שם אותה במקום התשיעי. מקום אחד מתחת לטוטנהאם שעם תקציב משכורות של 59 מיליון ליש"ט העפילה למקום הרביעי שמוביל לצ'מפיונס ליג.
בינתיים במנצ'סטר סיטי מתכנן רוברטו מאנצ'יני, המנג'ר, לשכנע את ראשי הקבוצה לפשוט על הסריה A ולהחתים את הכישרונות הצעירים של הליגה האיטלקית. מאנצ'יני מנסה להחתים את מארק האמסיק, קשר נבחרת סלובקיה ונאפולי בן ה-22, שמבוקש על ידי הקבוצות הבכירות באירופה.
גם מריו באלוטלי, חלוץ אינטר והילד הרע של הכדורגל האיטלקי, יקבל בקרוב פנייה ממאנצ'יני. מאנצ'יני היה המאמן שהעלה את באלוטלי לקבוצה הבוגרת באינטר. שחקנים נוספים שמאנצ'יני מעוניין בהם הם ג'רום בואטנג מהמבורג הגרמנית וחברו לנבחרת גרמניה ממוט אוזיל מוורדר ברמן.
תקציבי השכר הגבוהים ביותר בפרמיירליג (המיקום בליגה בתום העונה)
1. צ'לסי – 149 מיליון ליש"ט (1)
2. מנצ'סטר יונייטד – 123 מיליון ליש"ט (2)
3. ארסנל – 120 מיליון ליש"ט (3)
4. ליברפול – 100 מיליון ליש"ט (7)
5. מנצ'סטר סיטי - 97 מיליון ליש"ט (5)
6. אסטון וילה - 60.7 מיליון ליש"ט (6)
7. ווסטהאם – 60 מיליון ליש"ט (17)
8. טוטנהאם, 59 מיליון ליש"ט (4)
9. פורטסמות', 55 מיליון ליש"ט (20)
10. אברטון, 49.1 מיליון ליש"ט (8)