$
עסקי ספורט

ה-ECA דחה את יישום הפייר פליי הפיננסי ל-2015

מועדוני הכדורגל הבכירים באירופה הצליחו להשיג הסכם עם אופ"א לגבי מועד החלת הרגולציה החדשה בכדורגל האירופי. הפייר פליי הפיננסי ייכנס לתוקף בעוד חמש שנים

אוריאל דסקל 14:1803.03.10

ארגון מועדוני הכדורגל הגדולים באירופה (ECA) הצליח להשיג הסכמה מאופ"א לדחות את יישום הפייר-פליי הפיננסי, הרגולציה החדשה בכדורגל האירופי, מעונת 2012/13 ל-2015.

 

לפי ההצעה של אופ"א הפייר פליי הפיננסי ייחול רק על מועדונים עם תקציב גדול יותר מ-50 מיליון יורו.

ב-ECA מתנגדים לכך וטוענים שכל המועדונים צריכים לקבל יחס דומה.ב-ECA חברים 93 מועדונים מ-53 מדינות והוא הוקם במקום קבוצת הלחץ G14 לפני שנתיים.

 

קרל היינץ רומינגה, נשיא באיירן מינכן ויו"ר ה-ECA, אמר לעיתונאים בכנס Soccerex שמדובר ב"הצלחה ענקית". "שנתיים מלאחר הקמת ה-ECA הצלחנו, ביחד עם אופ"א, לעצב מדדים שיעזרו לעצב את הכדורגל האירופאי למודל יותר יציב ובעל יכולת להחזיק את עצמו. העתיד של הכדורגל האירופי ועסקי הכדורגל האירופי נראה יציב יותר".

 

ה-ECA ואופ"א סיכמו כי בשלוש השנים הבאות המועדונים יהיו חייבים להגיע לאיזון תקציבי עם הזרמת כספים מוגבלת של בעלי קבוצות עשירים. בעלי קבוצות לא יוכלו להעביר את הכספים בצורת הלוואת בעלים אלא רק באמצעות הון.

 

ה-ECA גם הסכים שיש להגביל את הסכומים שמקבלים סוכני שחקנים בעמלות על העברות שחקנים. המועדונים דנו גם בהצעה להגביל את גודל הסגל שלהם ל-25 שחקנים, כאשר על שחקנים מתחת לגיל 21 לא תחול הגבלה.

 

עד 2012 אמורים הצדדים לסגור את כל הפרטים של הצעת הפייר-פליי הפיננסי. לפי הסיכומים מועדונים לא יוכלו להיות בעלי חובות למועדונים אחרים, וכן לא יקבלו אישור להתחרות באירופה אם לא ישלמו לשחקנים או לצוותי העובדים שלהם.

 

חמש השנים הבאות יוגדרו כ"תקופת מעבר" ומ-2012 עד 2015 יוכלו המועדונים להתאים עצמם למצב החדש.

 

"כדורגל הוא עסק מוזר בו שחקנים וסוכנים מרוויחים כל יום ובעלי קבוצות מאבדים כסף... ההחלטות הן לא של הבעלים אלא של התקשורת", אמר חוסה מריה קרוס אנדרס, סגן נשיא סביליה מהליגה הספרדית. "הבעיה היא שאנחנו מוציאים על שחקנים יותר ממה שאנחנו מכניסים. בליגה השנייה בספרד יש קבוצות שמשלמות 150% מההכנסות על משכורות שחקנים וזה מודל שלא יכול להחזיק את עצמו. אנחנו לא בנק ולא חברת ביטוח אבל אנחנו גם לא צריכים יותר מדי רגולציה".

 

איבן גאזידיס, מנכ"ל ארסנל, אמר שצריך לבנות שותפות בין בעלי קבוצות – בדומה לספורט האמריקאי. "בארה"ב בעלי הקבוצות משתפים פעולה הרבה יותר מחוץ למגרש", אמר גאזידיס. "אולי אם זה יקרה הכדורגל יוכל למשוך יותר משקיעים הגיוניים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x