לקראת לונדון 2012: הוועד האולימפי בארץ ישקיע במאמנים בכירים ויתגמל לפי ההישגים
יותר תקציבים יוקצו לענפים האולימפיים בהם יש סיכוי גבוה יותר לזכות במדליה, יושקעו כספים רבים יותר במאמנים ברמה הגבוהה וספורטאים יצטרכו לזכות בתחרויות כדי להגדיל את ההקצבות שלהם מהוועד
בקיץ 2008 לאחר האולימפיאדה הכושלת מבחינת המשלחת הישראלית, החליטו ראשי הוועד האולימפי בישראל לבחון מחדש את אסטרטגיית ההיערכות לקראת האולימפיאדה הבאה בלונדון והגיעו למסקנה כי יש לשנות תפיסות ארגוניות ומקצועיות בוועד ובספורט הישראלי.
הוועד האולימפי שם לעצמו
כדי לעמוד במטרה הוועד הקים צוות היגוי להשגת היעדים ושכר את שרותיה של חברת שלדור, על מנת להוביל ולגבש את שינוי התפיסה בהכנות האולימפיות של ישראל.
שלדור עוסקת בתחום הייעוץ האסטרטגי בישראל זה יותר מ-20 שנה. החברה ביצעה יותר מ-700 משימות ומונה היום כ-50 יועצים.
שלדור וצוות הוועד האולימפי ניתחו מודלים להכנות אולימפיות מהעולם ובדקו את קביעות האסטרטגיה לקראת לונדון 2012 בחלק ממדינות העולם. בשלדור גם ציירו לוועד קווים מנחים ליישום המסקנות מהדו"ח שלהם.
הכיוון האסטרטגי שנבחר מכונה: "ההישג במרכז" והוא נבחר על פני אסטרטגיות כגון - "מדליות בכל מחיר", "מיקוד ענפי" ו"השקעה בעתיד". אסטרטגית "ההישג במרכז" אמורה להביא לשינוי מעמיק בהשקעות הוועד האולימפי.
יצוין שלקראת אולימפיאדת בייג'ינג אימצו בוועד אסטרטגיה של "לשים את הספורטאי במרכז". לפי שלדור זה הביא למצב בו המאמן היה בעל מעמד של "תומך לחימה". לפי האסטרטגיה הישנה של הוועד, מסגרת האימונים הותאמה לכל ספורטאי בנפרד והספורטאי תוגמל נאות ובאופן די אוטומטי ללא קשר היכולות התחרותיות שלו כל שנה.
לפי האסטרטגיה החדשה, המאמן מקבל תפקיד מרכזי: ייבחרו ויביאו "מאמני על" ברמות הגבוהות בעולם, תהיה מסגרת קבוצתית יותר לאימונים והספורטאים יתוגמלו יותר לפי הישגיהם – כלומר ככל שהם ינצחו ביותר תחרויות הם יקבלו יותר כספים.
מאמני העל, לפי האסטרטגיה של שלדור, יזכו למעמד גבוה, שקט תעשייתי ויקבלו לידם סמכויות רבות. המאמנים שהוועד והאיגודים אמורים לבחור ולהחתים עד סוף הקיץ, יהיו שותפים בבניית תקציבים.
כחלק מהאסטרטגיה יוגדרו גם "פרויקטים אולימפיים". כלומר הוועד ישקיע יותר במספר ענפים בודד בהם יש לישראל סיכוי רב יותר לזכות במדליות. בוועד, כך לפי הערכות, ישקיעו את מירב המאמצים והתקציבים בענף השיט, ענף הג'ודו וענף הטאקוונדו.
לפי התוכנית של שלדור "הדברים המרכזיים שצריך לעשות מחר בבוקר הם: מינוי 'מאמני על' בענפים בעלי סיכוי לזכייה במדליה, הגדרת פרויקטים אולימפיים ייעודיים (העברת השקעות ל-8 עד 15 ספורטאים בענפים הנ"ל) והגדלת מרכיב התמרוץ בסל התגמול הכולל של הספורטאי".
רק אחרי דיון בהמלצות, ושמיעת הערותיהם של חברי ההנהלה יתקבלו ההחלטות האופרטיביות ליישום ומימוש.
עדכון (8/7/2009):
הנהלת הוועד האולימפי בישראל החליטה היום בישיבתה לאמץ את המלצות חברת שלדור לייעוץ אסטרטגי, על מנת להוביל ולגבש את שינויי התפיסות הארגוניות והמקצועיות בתהליכי ההכנות האולימפיות של ישראל בדרך ללונדון 2012.
הנהלת הוועד האולימפי בישראל תחל לפעול ליישום המלצות אלה לקראת תחילת עונת הספורט הקרובה.