משרד המשפטים ביטל תקנה - ועובדי מכון וינגייט נותרו ללא משכורת
300 העובדים יקבלו רק 2,000 שקל ממשכורות אפריל. מנכ"לית המכון: אנו עומדים בפני שוקת שבורה וחור בתקציב
הנהלת המכון הלאומי לספורט, מכון וינגייט, הודיעה הבוקר (א') ל-300 העובדים כי לא תוכל לשלם את משכורות אפריל במלואן - משום שהממשלה לא העבירה כספים למכון זה חמישה חודשים.
מהנהלת המכון נמסר כי בהתאם לתקנת העבר לתמיכה בתחום הספורט, המכון היה אמור לקבל במהלך השנה
משרד הספורט הודיע למכון כי בינואר השנה החליט משרד המשפטים, באופן חד צדדי, לבטל את התקנה שעל בסיסה הועברו עד כה הכספים. משרד המשפטים היה אמור להוציא תקנה חדשה - אך זו לא אושרה, ומכון וינגייט נותר ללא תמיכה ממשלתית. "הוציאו לנו צמיג, אך לא הביאו צמיג חלופי", נמסר מהנהלת המכון.
ד"ר רותי פילץ-בורשטיין, מנכ"לית המכון, אמרה: "ההתנהלות של משרד המשפטים תמוהה. ביטלו תקנה שהיתה קיימת ולא דאגו לאשר תקנה חדשה במקומה. כתוצאה מכך, משרד הספורט לא העביר כלל כספים למכון מתחילת השנה. מדובר בסכום של כ-5 מיליון שקל שהיו אמורים להתקבל עד כה".
פילץ-בורשטיין הוסיפה: "שרת הספורט ירשה מצב אבסורדי כשלא פעלו לתקנון תקנה חלופית בזמן. לצערנו, למרות מאמצים בלתי נלאים מצידה, אנו עומדים בפני שוקת שבורה וחור בתקציב".
במכון שילמו לכל עובד 2,000 שקל מהמשכורת. "אני יודעת שזה מעט" אומרת פילץ-בורשטיין, "אבל זה מה שהמכון יכול כרגע. עשינו מאמצים אדירים לשלם את המינימום הזה.
"שרת הספורט הבהירה לא פעם כי היא מבינה את גודל הבעיה. ברור לכולנו שעל מנת להצעיד את תרבות הספורט והספורט ההישגי במדינת ישראל, אסור להרוג את המכון הלאומי לספורט".
על פי הנחיית שרת התרבות והספורט, ח"כ לימור לבנת, פועל המשרד ומינהל הספורט על מנת לזרז ככל האפשר את הטיפול באישורה של התקנה החדשה, שתאפשר העברת מקדמות למכון וינגייט.
השרה לבנת שוחחה עם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד מייק בלס, במטרה להעמידו על חומרת המצב הכספי של מכון וינגייט, במיוחד, כאשר אין למכון יכולת לשלם את שכר עובדיו.
משרד התרבות והספורט פעל ופועל בחודשים האחרונים על מנת להכין תקנה חדשה במקום זאת, שנסגרה ע"י משרד המשפטים.
בכוונת המשרד להעביר את התקנה לאישור המשנה ליועמ"ש לממשלה, ועם אישורה של התקנה, אשר על פיה יהיה רשאי המכון לקבל תמיכה, יהיה אפשר להעביר מקדמה ולהקל על תזרים המזומנים של מכון וינגייט.
ממשרד המשפטים נמסר: "מכון וינגייט נתמך במשך שנים באופן בלעדי באמצעות תקנת תמיכה מיושנת של משרד המדע, התרבות והספורט. תוקפה של תקנת התמיכה הוגבל עד לסוף שנת 2008, וזאת בעקבות בדיקה של קבוצת מבחנים שנערכה על ידי אגף החשב הכללי באוצר ומשרד המשפטים. הודעה בעניין זה נמסרה לבית המשפט העליון במסגרת דיון בעתירה שהוגשה, בין היתר, בעניינים שונים הנוגעים למכון וינגייט ולתמיכה הממשלתית בו (בג"ץ 6976/05). עוד הודע לבג"צ מטעם המדינה, כי לא יוענקו עוד תמיכות לפי תקנת התמיכה הקודמת עד לגיבוש מבחן תמיכה חדש.
משרד המשפטים גם מתח ביקורת על וינגייט: "משום מה מכון וינגייט לא ביקש מבג"צ לאפשר לו העברת מקדמות על חשבון תמיכתה העתידית של המדינה, למרות שהיה צד לעתירה האמורה. ככל הידוע למשרד המשפטים תמיכת המדינה במכון וינגייט הינה בסך הכל מעט יותר מ-10% מתקציבו השנתי, ולכן אין זה מובן מדוע הבעיה של מכון וינגייט מתמקדת דווקא בתשלום המשכורות לעובדיו"