$
עסקי ספורט

בית"ר ירושלים לא תוכל לשחק באירופה. וטוב שכך

למרות 400 מיליון שקל שהושקעו בה, בית"ר ירושלים לא תתחרה באירופה כיוון שלא קיבלה רישיון מטעם ההתאחדות. אולי בעלי הקבוצות האחרים ילמדו את הלקח?

אוריאל דסקל 20:4605.05.09
בית"ר ירושלים לא תתחרה באירופה מאחר שלא קיבלה רישיון מטעם אופ"א. לבית"ר חסרות בטחונות ב-5 מיליון יורו (27 מיליון שקל) כדי לקבל את הרישיון שכל קבוצה שמתחרה באירופה צריכה לקבל.  

 

בית"ר לא יכולה להעביר את הערבויות האלה, וכתוצאה מכך קבוצה שתקציבה יותר מ-100
מיליון שקל לא תוכל לשחק באירופה. זה כמובן מצב מגוחך.  

 

זו הפעם הראשונה ב-18 שנה שקבוצה ישראלית הזכאית לשחק באירופה לא עושה זאת בגלל בעיות תקציביות. 400 מיליון שקל השקיע ארקדי גאידמק בבית"ר ירושלים מאז 2005. מה נשאר מזה? שום דבר. לא חראם? 

 

אתם יודעים מה אפשר לעשות עם 400 מיליון שקל? לשלם את המשכורת של ארסן ונגר במשך 23 שנה, למשל. ב-400 מיליון שקל, כ-100 מיליון דולר, אפשר גם לבנות שני איצטדיונים חדישים בני 20 אלף מקומות. כמו באמריקה.

  

ב-400 מיליון שקל אפשר היה גם לבנות אקדמיה חדישה לכדורגלנים צעירים בכל מועדון בישראל + להביא מאמנים זרים ברמה גבוהה לכל אקדמיה + לצייד כל חדר בכל אקדמיה בפלייסטיישן 3.

  

אבל מה עשה גאידמק עם כל הכסף הזה? הוא החליט לפוצץ הכל על שכר מופקע לשחקנים ישראלים בינוניים.

  

"ידיעות אחרונות" חשף הבוקר את נתוני השכר המלאים של שחקני בית"ר ירושלים. עידן טל הוא שיאן השכר עם 262,697 שקל בחודש; ומכיוון שכנראה היה לו קשה לגמור את החודש, הקבוצה גם העבירה לחשבונו 7,620 שקל בחודש עבור "שכר דירה".

  

ברק יצחקי מקבל 212,575 שקל ועוד 7,547 שקל "סיוע" בשכר דירה. והוא עוד קיצץ משכרו לאחר שחזר מבלגיה. אריק בנאדו, מסכן, לוקח הביתה רק 173,888 שקל והמועדון עוזר גם לו בשכר דירה - 7,332 בחודש. אלו מספרים הזויים המעידים על התנהלות בזויה וחסרת אחריות.  

 

השכר הבסיסי הממוצע של 12 השחקנים הבכירים בבית"ר עומד על כ-164 אלף שקל. ההשתתפות בשכר הדירה לשחקני בית"ר נעה בין 7,300 שקל ל-10,275 שקל - שזה יותר משכר דירה לבית חלומות בתל אביב.

  

האם שחקני בית"ר מודעים למזל הגדול שלהם? האם הם מודעים לכך שהם מרווחים כ-156 אלף שקל יותר מהשכר הממוצע בישראל? האם הם מודעים לכך שאדם רגיל צריך לעבוד יותר מ-20 שנה כדי להרוויח מה שהם עושים בשנה? זה לא נראה כאילו הם מבינים את זה - לא לפי רמת המשחק הירודה שהם מציגים בכל סוף שבוע.

 

עם שכר כזה צריך לצפות מהשחקנים לרוץ 15 קילומטר בכל משחק, להביא 20 אלף צופים למשחק בממוצע ולעשות לפחות שלושה אימונים ביום. אתם יודעים מה, עם כזו משכורות שיעשו גם פאנלים בבתים של האוהדים.

 

בסופו של דבר, אי אפשר להאשים את השחקנים במשכורות המגונות שלהם; אבל אפשר להפנות אצבע מאשימה למי ששילם להם את הכסף הזה ולרשויות (בעיקר התאחדות הכדורגל בישראל) שלא עצרו את הטירוף.

  

האם בעלי הקבוצות מבינים למה שכר השחקנים המנופח הזה כל כך מעוות? ככל הנראה לא, כי עדיין יש 52 מיליונרים בליגת העל שלנו.

  

איתמר צ'יזיק, מנכ"ל מכבי חיפה, אומר שהדרך היחידה שקבוצה ישראלית יכולה להצליח להגיע לאיזשהו איזון היא הגעה לצ'מפיונס ליג כל כמה שנים. זה לא קרה בזמן האחרון. בשנים הבאות, אך זה עשוי לקרות בתדירות גבוהה יותר: אופ"א שינתה את המבנה של המוקדמות, כך שיהיה קל יותר לקבוצות ממדינות קטנות להיכנס לשלב הבתים. אופ"א גם תחלק כסף רב יותר למשתתפות בגביע אופ"א המתחדש (ליגת אירופה).

 

אי היכולת של בית"ר לשחק בתחרויות של אופ"א, דווקא לאחר ההקלות שקבע הארגון, היא עונש ראוי להתנהלות הבזבזנית והראוותנית של בית"ר ירושלים בעידן גאידמק.

 

התקווה הגדולה היא שבעלי הקבוצות האחרים יבינו את הלקח ממקרה בית"ר, ויתחילו לפזר את הכספים שלהם בצורה חכמה הרבה יותר. זה כאמור בגדר של תקווה בלבד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x