$
עסקי ספורט

8 מ-10 אוהדים מאמינים שכדורגלנים מרוויחים יותר מדי

לפי סקר שערכה וירג'ין מאני 41% מהאוהדים תומכים בתקרת שכר לכדורגלנים ו-40% תומכים בקיצוץ משכורות השחקנים

אוריאל דסקל 14:1130.04.09

 לפי סקר שערכה חברת וירג'ין מאני  בקרב אוהדי כדורגל באנגליה, 8 מתוך 10 אוהדים מאמינים שכדורגלנים מרוויחים יותר מדי כסף וצריך לקצץ או להגביל את משכורותיהם.

 

40% מהאוהדים מאמינים שצריך לקצץ במשכורות השחקנים במועדונים שהם אוהדים ו-41% מאמינים שהכדורגל

האנגלי צריך לאמץ תקרת שכר.

 

שחקן פרמיירליג ממוצע מרוויח 21 אלף ליש"ט בשבוע (כ-1.1 מיליון ליש"ט בשנה) כשכוכבים כגון פרנק למפארד, סטיבן ג'רארד ורוביניו מרוויחים כ-130 אלף ליש"ט לשבוע – כמעט 7 מיליון ליש"ט בשנה.

 

כיום רק בליגה השלישית והרביעית בפרמיירליג יש תקרת שכר – המונעת מהמועדונים להוציא יותר מ-60% מהכנסותיהם על משכורות שחקנים.

  

מלקולם קלארק, יו"ר התאחדות אוהדי הכדורגל באנגליה, אומר שגם קבוצות הליגה הבכירות באנגליה צריכות לאמץ גישה כזו. "זו הדרך קדימה" אמר. "כמו כל תעשייה אחרת, גם הכדורגל צריך ללמוד לחיות לפי היכולות הטבעיות שלו. אם זה אומר שמחירי הכרטיסים ירדו ושכר השחקנים לא יהיה כה גבוה – אז כך צריך".

 

עוד מהסקר  של חברת וירג'ין מאני (The Virgin Money Football Fans' Inflation Index): עלות "יום משחק" ממוצעת עלתה השנה ב-5% למרות המיתון. העלות כיום עומדת על 89.53 ליש"ט, עלייה של 14% מאז סקר וירג'ין מאני הראשון שנערך ב-2006.

 

בעקבות עליית מחירי הכדורגל ברחבי אנגליה הודיעו האוהדים שיצמצמו את רכישת חולצות הרפליקה של קבוצותיהם.

 עלות חולצת רפליקה ממוצעת עומדת על כ-27.50 ליש"ט ויותר מ-30% מהאוהדים הודיעו כי לא ירכשו חולצה חדשה.

 

בנושא אחר: רכישת כרטיסים למשחקים של ההתאחדות לכדורגל תתאפשר באמצעות עמדות כירטוס אוטומטית  שיעמדו בכניסה לאצטדיונים.

 

המיזם של חברת הכרטיסים "לאן", העושה שימוש בטכנולוגיה של וריפון,  יאפשר לצופים במשחקי נבחרת ישראל ובמשחקי הגביע לרכוש את הכרטיסים למשחקים באינטרנט או בטלפון ולאסוף אותם באמצעות עמדות שיוצבו בכניסה לאצטדיון (כפי שרוכשים כרטיסי קולנוע).

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x